Tajna

Iskrenost je jako bitna i ona je temelj svih odnosa – od veza do prijateljstva. Danas se slavi njen dan, a mi ti sada izdvajamo neke situacije kada iskrenost možda ipak nije najbolja ideja.

Iako iskrenost je jako bitna i čak ima svoj dan – koji se slavi svake godine 30. travnja, postoje situacije kada je opravdano ako nisi baš u potpunosti iskrena. Ako malo razmisliš, vjerojatno će i tebi pasti na pamet nekoliko takvih situacija koje su ti se dogodile i kada je ipak bolje da nisi rekla točno ono što ti je na pameti. Možda ćeš nekoga povrijediti, sebe staviti u problematičnu situaciju ili nekoga izdati! Sve su to dobri razlozi da ipak ne budeš u potpunosti iskrena, pogotovo kada se pronađeš u nekoj od ovih 7 situacija.

1.Kada čuvaš nečiju tajnu
Bolje je biti malo neiskren nego otkriti tajnu osobe koja ti vjeruje i koja ti se u povjerenju otvorila. U ovom je slučaju zapravo dobra stvar izvući se bilo kako pa čak i ako to znači da moraš koristiti neku malu laž. Moraš čuvati leđa svojim ljudima.

2.Kada će tvoja iskrenost nego povrijediti i toga si svjesna
Ljudi će često reći nešto zlobno i bezobrazno, ali to upakirati pod "pa samo sam iskrena". Ako si svjesna da će ono što imaš reći nekoga povrijediti, onda iskrenost nije najbolja opcija.

3.Kada si s osobom kojoj ne vjeruješ u potpunosti
Kada nisi sigurna još trebaš li nekome vjerovati ili ne, nemoj baš biti 100% iskrena i otkrivati neke osobnije stvari. Ovo je situacija kada je bolja opcija reći malu laž, nego potpunu istinu jer ti se to može obiti o glavu.

Laganje Stvari o kojima dečki lažu: O ovome im je teško biti iskren s curom u vezi

4.Kada će te to uvaliti u probleme
Nitko ne želi sam sebe dodatno uvaliti u probleme! Postoje situacije gdje ti izbjegavanje istine neće pomoći jer će se ona sigurno otkriti, ali postoje i situacije gdje znaš da se istina neće otkriti osim ako ju ti ne otkriješ. Pomogni sama sebi, pogotovo ako izostanak iskrenosti neće nikoga povrijediti.

5.Kada prekidaš s nekim
Ne moraš reći ružne i bolne stvari. Kada prekidaš s nekim, bilo dečkom ili prijateljicom, trebaš dati razloge zašto je do toga došlo, ali nemoj reći sve one najgore stvari koje misliš. Ljuta si i povrijeđena i ono što se u tom trenu čini kao istina, za dva dana će se možda činiti drugačije kada se smiriš.

Zaljubljeni par Koliko je iskreno njegovo 'volim te'? 12 gesti koje potvrđuju da te netko stvarno voli

6.Kada s nekim nisi bliska, a pita te osobna pitanja
Možeš reći da nećeš odgovoriti ili ako ti je to čudno, možeš dati neki odgovor koji nije 100% istina. Pošto tu osobu ne poznaješ dovoljno, ne možeš znati možeš li joj stvarno i vjerovati.

7.Kada ti se ne sviđa nešto na što je osoba ponosna
Netko je ponosan na kolač koji je napravio, na haljinu koju si je kupio, na ocjenu iz matematike, na novu frizuru…kada vidiš da je osoba ponosna i super sretna, čak i ako se tebi to ne sviđa, ne moraš na glas to reći i uništiti im sreću. Mala bijela laž je u ovom slučaju dozvoljena.

Ginekološka ordinacija Stvari o kojima morate iskreno porazgovarati s ginekologom: Ovo ne smijete sakrivati

svjetski dan iskrenosti iskren ne biti iskren situacije opravdano ako nisi iskrena kada ne moraš biti iskrena

Još vijesti