Laganje

Svaka prava i kvalitetna veza temelji se na iskrenosti. No, činjenica je da svi lažemo i to ne iz zlobe, nego iz puke potrebe, npr. kako bismo se izvukli iz neugodnih situacija ili kako ne bismo povrijedili partnera.

Sjetite se sebe, koliko ste puta svom dečku servirale neku laž samo kako biste izbjegle bespotrebne razmirice, poput npr. one da vam je zgodniji od nekog glumca ili ste i same glumile oduševljenje njegovim totalno promašenim poklonom za rođendan.

U ovom članku ne ćemo analizirati naše laži, već ćemo preispitati koje su to teme o kojima nam dečki najčešće lažu. Pitate se zašto nam lažu? Pa njihove su namjere često puta baš kao i naše: ne žele nas povrijediti, ne žele da se brinemo bez razloga, a ponekad žele zaštititi sebe same od naših reakcija.

1. Laži o vašim prijateljicama

Kao što vama nisu „sjeli“ svi njegovi prijatelji, tako se niti njemu ne sviđaju uvijek sve vaše prijateljice. Kako će vam reći da postoji ona jedna čiji glas i sama pojava ga jednostavno živciraju. Isto tako, bit će vrlo oprezan oko tema spominjanja toga koliko je koja od vaših frendica zgodna, kako si vi to možda ne biste pogrešno protumačile. I same ste svjesne, ukoliko pored sebe imate zgodnu frendicu za kojom se okreću frajeri, ali vaš vam dečko u počecima veze neće to nikako priznati, da vi ne bi mislile kako je „bacio oko na nju“.

2. Laži o visini

Dečki mogu biti nesigurni oko puno stvari, a jedan od njih je i visina. Nekako u društvu prevladava stereotip da su viši muškarci ti koji se smatraju poželjnijima pa će i dečki, kako bi izgledali bolje i privlačnije – malo lagati o svojoj visini. Jednostavno u vašim očima želi biti snažniji. Nema veze što vi možda imate 175 cm i što je on očigledno visok kao i vi. On će vas svejedno uvjeravati da ima 180 cm, što je povezano s njegovim vjerovanjem da su viši muškarci privlačniji pa tako smatra da će ovom malom laži ispasti ljepši i vama.

3. Laži o prošlim vezama

Nije svima ugodno pričati o svojoj prošlosti. Možda je za raspad prošle veze kriv on sam, zato što je svoju curu varao s nekom drugom. No, ako vam prizna kako se ponašao – zna da ćete ga drugačije gledati i s time riskira da vas može izgubiti.

4. Laži o vašem izgledu

Ponekad će vam reći da izgledate super samo kako biste se više požurile sa spremanjem, jer je on totalno izgubio strpljenje. Isto tako, ponekad vam jednostavno nema hrabrosti reći da stvarno ne izgledate dobro u nekim hlačama, jer ne želi povrijediti vaše osjećaje. Možda će vam lagati kako ste najljepša djevojka koju je ikad vidio u svom životu. Najvjerojatnije ste mu stvarno predivni, ali isto tako on vidi i druge lijepe djevojke u svojoj okolini i na društvenim mrežama. Stoga, bilo kakve potencijalne rasprave koje bi mogle odvesti u krivom smjeru on jednostavno spriječi rečenicom: „Ma ti si mi najljepša“.

5. Laži o njihovim životnim promašajima

Velikoj većini ljudi je teško govoriti o nekim greškama koje su napravili u životu. Kad nekoga tek upoznamo i kad smo s nekim u novoj vezi, želimo se pokazati u najboljem svjetlu, kako bismo impresionirali tu osobu do koje nam je stalo. Da bismo pred nekim govorili o svojim slabostima i promašajima, treba prijeći određeno vrijeme i potrebno je steći povjerenje.

6. Laži o vjernosti

Možda je bio vani s dečkima i flertovao s nekom curom, možda se dopisuje i održava kontakte s nekoliko njih na društvenim mrežama. Ako ste ga uhvatile, vrlo vjerojatno umanjuje značaj toga i govori kako su mu to samo prijateljice ili tek neke cure koje mu ne daju mira. Možda vas nema namjeru prevariti, ali ga imponira činjenica da je privlačan i drugim curama pa malo laže kako bi izbjegao vaše ljubomorne scene.

Liam i Miley Znakovi da ti dečko nije vjeran: Zbog ovakvog ponašanja imaš razloga sumnjati da je pronašao drugu

7. Laži o osjećajima

Ne samo da o svojim emocijama mogu lagati vama, nego mogu lagati i sebi samima, a samo kako bi izbjegli suočavanje s njima. Možda ga je nešto povrijedilo, možda bi i najradije zaplakao, ali se boji to pokazati, jer želi ostaviti dojam da je snažan.

8. Laži o tome da su vas slušali

Može biti toliko frustrirajuće kad shvatite da baš ništa nije čuo niti shvatio od onog što ste mu malo prije objašnjavale. Jednostavno je negdje izgubio fokus u toku vaših monologa.

 

 

 

laži koje dečki govore curama o čemu dečki lažu o čemu muškarci najčešće lažu laži koje dečki serviraju curama

Još vijesti