Piercing

Piercing može biti dobar modni dodatak, ako si prije dobro razmislila i odvagala sve opcije. Nije kao tetovaža, nećeš s njim ostati do kraja života, lako se izvadi, ali svejedno treba neke stvari uzeti u obzir prije nego se odlučiš staviti ga.

Čak ako već i imaš neki piercing i razmišljaš o stavljanju još jednog, svejedno bi ovo trebala pročitati. Ovakvi su dodaci postali već normalni i hrpa ih ljudi ima, ali to ne znači da ga trebaš staviti samo tako bez da prije mrvicu razmisliš. Može biti posljedica. Da, lako ga izvadiš ako ti se ipak ne svidi, ali si već bacila toliko novaca na njega. Zato prije nego dogovoriš termin i staviš piercing, uzmi u obzir sve ove stvari.

Slika nije pronađena Za sve one koji se uskoro žele pirsati: Koji piercing najbrže, a koji najduže zarasta?

1.Je li proces zarastanja nešto s čim se možeš nositi?
Svaki piercing ima drugačiji proces zarastanja. Na nekim je mjestima on kraći, na nekima dulji, na nekima kompliciraniji, a na nekima i bolniji. To je nešto što trebaš uzeti u obzir i vidjeti možeš li se s tim nositi. Hoće li ti se dati redovito ga čistiti dok ne zaraste i paziti da ne zapneš? Nije svaki piercing za svakoga!

 

 

2.Ide li uz tvoj modni stil i izgled?
Nekima jednostavno ne stoji piercing s obzirom na to kako izgledaju i kakav imaju stil. Svatko ima drugačije lice i tijelo i umjesto da kopiraš nečiji, razmisli hoće li na tvom tijelu i na tebi taj baš tako dobro stajati. Danas je moguće i kupiti fejk piercinge pa ga možeš nositi nekoliko sati ili dana i vidjeti izgleda li stvarno dobro na tebi.

3.Jesi li pročitala recenzije salona u koji ideš?
Ako si planirala ići u zlatarnicu ili u neki salon koji nema dobru reputaciju – ili kod nekoga doma, to može završiti svakako. Na nekim mjestima ima puno živaca i ako ti piercing stavlja osoba koja nije profesionalac, može napraviti štetu. Može ti se i upaliti i napraviti infekcija. Ili probušiti krivo i onda i zarasti krivo pa ti je piercing u koso. Da se ništa takvog ne bi dogodilo, salon gdje bi išla prije progooglaj.

 

 

4.Znaš li da možda nećeš odmah moći nositi nakit koji si zamislila?
Nekada će trebati proći cijeli proces zarastanja prije nego ćeš moći staviti nakit koji si zamislila i do tada ćeš morati nositi drugačiji. Ovo bi trebala poštovati jer će ti inače puno teže i dulje zarasti. Pogledaj što se preporučuje kao prvi nakit za taj dio tijela gdje bi ti stavila piercing i vidi sviđa li ti se to. Inače bi kasnije mogla ostati razočarana.

Slika nije pronađena Želiš pirs na uhu, ali se bojiš boli i infekcije? Sve što trebaš znati o piercingu na ovom dijelu tijela

5.Jesi li 100% sigurna da nisi alergična na neki nakit?
I za kraj jedna dosadna, ali bitna stvar. Jesi li 100% sigurna da nisi alergična na neki nakit? Nemoj misliti da nisi, moraš biti sigurna. Pitaj mamu! Možda si alergična na neki metal, primjerice na srebro, ali nisi na zlato ili čelik, a možda si i na sve. To je bitno znati jer piercing može biti od različitog nakita pa ćeš samo trebati odabrati onaj koji smiješ nositi.

piercing pirs informacije prije pirsanja što trebaš znati stavljanje piercinga

Još vijesti