Slika nije pronađena

Piercing uha nije jednostavan proces, prvo se morate detaljno informirati i inspirirati. Prije nego što se uputite u salon za piercing, važno odlučiti što želite staviti i gdje te koliko će to boljeti i koštati.

S obzirom na to kako postoji veliki broj različitih vrsta piercinga na uhu, važno je istražiti sve aspekte pirsanja kako biste točno znali što možete očekivati. U nastavku saznajte sve činjenice koje trebate znati prije nego što se odvažite otići pod pištolj za piercing.


Koliko će boljeti?

Najčešće postavljeno pitanje vezano uz bilo koji piercing jest kolika se bol može očekivati. Naravno, razina boli će ovisiti o vašem pragu tolerancije, ali i o tome gdje stavljate piercing. Ako ste osjetljivi na bol, postoje određeni pirsevi koje biste vjerojatno trebali izbjegavati. U pravilu, piercing ušne resice izaziva minimalnu bol, dok piercing hrskavice boli znatno više. Hrskavica ima više živčanih završetaka stoga će piercing na tom mjestu izazvati oštru bol pri samom probijanju kože, a zatim se može očekivati i tupa, pulsirajuća bol. No, nisu svi pirsevi hrskavice jednako bolni - najviše bole pirsinzi na unutarnjem dijelu uha, koji imaju deblje i čvršće tkivo, dok vanjski dio hrskavice manje boli i brže zacjeljuje. Razina boli ovisi i o tome kome ste se prepustili u ruke – iskusni profesionalci će proces učiniti što bržim i bezbolnijim, stoga birajte osobu kojoj vjerujete. Međutim, ako ste stvarno odlučili staviti piercing, najbolje je ne razmišljati o boli. Odite u salon s prijateljicom koja će vam skrenuti misli ili si pustite umirujuću glazbu i u tren oka ćete imati novi piercing. 

Koliko košta piercing?

Piercing na uhu obično nije preskup, ali se trošak može nagomilati ovisno o tome gdje ćete otići na piercing, koliko piercinga želite i koje naušnice odaberete. Piercing ušne resice možete obaviti skoro u svakoj zlatarnici i za to nećete morati izdvojiti puno novaca, ali budite sigurni da zlatarnica ima adekvatne higijenske uvjete i provjerite dezinficiraju li pištolje koje koriste za piercinge. Piercing hrskavice obično se obavlja u salonima za tetoviranje i cijena varira ovisno o vrsti piercinga. Samu uslugu ćete platiti od 50 do 250 kuna, a dodatno ćete platiti i nakit, što će uvelike utjecati na konačnu cijenu.

Koje vrste piercinga postoje?

Ako želite piercing, ali ne znate gdje i kako početi, najbolja i najjeftinija opcija je probušiti nekoliko rupa na ušnoj resici. Bol će biti minimalna, a nakon što uho zacijeli moći ćete se poigrati s različitim naušnicama i alkama. Ako se pak odlučite za piercing hrskavice, fotografija ispod će vam pomoći upoznati se s nazivima za svaku vrstu piercinga. Tako primjerice postoji tragus, helix i conch, a na vama je da se odlučite koji vam se najviše sviđa.


Kako se brinuti za piercinge?

Procjenjuje se kako piercing ušne resice zacijeli nakon 4-8 tjedana, dok će piercingu na hrskavici trebati puno dulje, ponekad i do godinu dana. Kako biste izbjegli infekciju, poslušajte sve preporuke stručnjaka kod kojeg ste se odlučili otići na piercing. Najčešće će vam savjetovati da ne napravite više od 3 piercinga odjednom. Vrlo je važno da ne dirate vaše nove naušnice, osim kada ih ispirete, a trebali biste ih ispirati sterilnom slanom otopinom. Zatim, redovito mijenjajte ručnike i jastučnice i izbjegavajte javne bazene dok vam uši u potpunosti ne zacijele. Zacjeljivanje piercinga je dugotrajan proces, stoga učinite sve što možete kako biste smanjili rizik od iritacije.

Pronađite inspiraciju

Za kraj, poželjno je znati točno koji efekt želite postići. Bilo da želite minimalni i delikatni look ili maksimalno ukrasiti uši, Instagram i Pinterest su idealna mjesta za pronalazak inspiracije, a mi vam dajemo neke od naših najdražih fotografija koje će vam, nadamo se, dati pokoju ideju kako kombinirati različite vrste piercinga.

Foto: Shutterstock.com - Daiana Campos/Instagram/Instagram screenshot/ Shutterstock.com - Macrovector

M.B.

Pogledajte još:

Super trik za koji mora znati svatko tko nosi naušnice, a uključuje jednu stvar koju sigurno imaš!

Kako odabrati najbolje naušnice za sebe s obzirom na oblik lica?

Male i slatke ili velike i kičaste - koji tip naušnica je idealan za tebe?

informacije piercing uha piercing naušnice

Još vijesti