Slika nije pronađena

Piercing je nakit koji uljepša svaki dio tijela na kojem se nalazi. Većina nas je naviknuta na jedan piercing kojeg imamo gotovi svi, a to je onaj na ušnoj resici kojeg većina nas ima od malena kako bismo mogli nositi i obične naušnice. No, samo oni hrabri se ipak odluče i na neke druge piercinge da dodatno ukrase svoje tijelo.

Koliko god su zaista lijepi i posebni, mnogi ljudi znaju često imati problema prilikom zacjeljivanja nekog piercinga zato jer im možda treba duže da zarastu ili jednostavno nisu vodili dovoljno brige prilikom njihovog zarastanja. Holier navodi da ipak postoje oni koji zacijele već za nekoliko tjedana, dok nekima treba čak i punih godinu dana kako bi se rana u potpunosti zacijelila.

Top 3 koja najbrže zacijeljuju
1.Smiley


Foto: Shutterstock - Alessandro de Leo
 
Smiley, odnosno piercing na unutarnjoj strani gornje usnice je jedan od onih koji najbrže zacijeli, kao i ostatak piercinga u ustima, a potrebno mu je otprilike dva do četiri tjedna.

2.Frowny
Frowny je piercing koji se nalazi s unutarnje strane donje usnice, samo što se on ne vidi toliko jako kao Smiley prilikom osmijeha te mu je potrebno dva do četiri tjedna kako bi zacijelio.

3.Tongue


Foto: Shutterstock - beccarra

Jezik, kao i prethodna dva piercinga, pripada u skupinu onih koji najbrže zacijele jer je njemu također potrebno najviše mjesec dana kako bi zacijelio u potpunosti. U svakom slučaju, piercinzi u ustima uvijek najbrže zacjeljuju od svih drugih na drugim dijelovima tijela.

Top 3 koja najduže zacijeljuju
1.Transverse Lobe

Transverse Lobe piercing je piercing koji se nalazi na ušnoj resici, ali se ne radi o običnom piercingu gdje stavljamo obične naušnice, već ovaj probada ušnu resicu po njezinoj dužini. On izgleda prefora, ali mu treba otprilike 6 mjeseci do punih godinu dana kako bi zacijelio ako u međuvremenu ne dođe do nekih komplikacija poput upale.

2.Industrial, Helix, Conch, Tragus


Foto: Shutterstock - DTren

Svi ovi navedeni piercinzi se nalaze na uhu i samim tim najduže zarastaju. Razlog tome je taj da je cijelo uho jedna tvrda hrskavica koju je prije svega teško i probosti, a samim tim i puno teže zacjeljuje od ostatka tijela gdje je puno mekša koža i gdje se ne mora probiti tvrda hrskavica.

3.Cheeck
Kao što i sam naziv govori, cheeck je piercing koji se nalazi na licu, odnosno na obrazima. On pripada među ove koji najteže zacjeljuju jer mu je potrebno više od 6 mjeseci kako bi zacijelio, a razlog tome je taj da se nalazi na pomalo nepraktičnom mjestu koje je često u dodiru i na njega se rukama mogu lako prenijeti razne bakterije.

Pogledajte još:

Novo pravilo nakita glasi: što više, to bolje! Kako ispravno nizati i kombinirati nakit?

Koje komade odabrati za najbolji look: Kako kombinirati nakit s puloverima?

Ovo sigurno nisi znala! Sedam načina kako pravilno iskombinirati nakit uz svoj outfit

Tijelo zacjeljivanje nakit piercing

Još vijesti