Slika nije pronađena

Osim ušiju, ljubitelji piercinga često ukrašavaju  nos, obrve ili usne. Ekstremniji primjeri su čelo, obrazi ili vrat, no ono što je nekad bilo rezervirano za 'punkere', pretvorilo se u trend među mladim ljudima.

Jednom kada pirsaš svoje lice, iznenadit ćeš se koliko će neke svakodnevne i rutinske stvari biti drugačije. Ako staviš malu rinčicu na nos, promjena neće biti velika, ali ti ćeš ju prilično osjetiti.

Cure i dečki koji su pirsali lice podijelili su svoja iskustva i otkrili koje stvari te čekaju nakon bušenja:

*Nemoj se iznenaditi ako nitko ne primijeti

Iako je tebi pirs velika stvar, nemoj se iznenaditi ako tvoja okolina ne bude šokirana promjenom – ipak se radi o malom, sjajnom ukrasu. Ponekad komentari osoba oko tebe izostanu, ali nemoj biti razočarana – najvažnije je da si ti zadovoljna.*Nabavi proizvode za higijenu

Da, ta mala rupica zahtjeva mnogo brige i pažnje, stoga pažljivo slušaj upute osobe koja te pirsa i nabavi sve proizvode koji su potrebni za održavanje higijene kako bi izbjegla infekcije i upale.


*Ili si tražila dopuštenje roditelja ili ih sada moli za oprost

Većina roditelja nije oduševljena tetovažama i naušnicama po tijelu pa trebaš dobro promisliti o njihovoj reakciji prije nego odlučiš staviti pirs. Nekim roditeljima će se svidjeti novi ukras, nekima će biti svejedno, ali neki bi mogli ozbiljno poludjeti.


*Nekada ćeš zaboraviti da ga imaš

Možda ćeš ići na mjesta na kojima nošenje piercinga nije prikladno, ali nemoj se čuditi ako uopće zaboraviš da ga imaš. S vremenom ćeš se toliko naviknuti da će to postati dio tvog tijela pa su situacije u kojima ćeš ga morati brzo skidati neizbježne.


*Čišćenje i skidanje može biti bolno

Piercing na licu nije sličan piercingu na ušima; skidanje pirseva i njihovo čišćenje kompliciraniji je i bolniji zadatak, no s vremenom ćeš naučiti.


*Drugi pirs može potpuno promijeniti tvoj izgled

Ako dugo nosiš isti pirs, pripremi se na šok kada ga odlučiš promijeniti. Slično je kao i s drugačijom frizurom, odraz u ogledalu jednostavno više nije isti!*Ljubakanje, umivanje i češljanje mogu biti zeznuti poslovi

Ovisno o tome koji dio lica je pirsan, nezgodne situacije mogu se dogoditi. Petljanje kose, umivanje vodom i brisanje ručnikom, ali i ljubljenje s nepoznatom osobom bit će malo teži zadatak nego inače stoga budi oprezna.


*Važno je da se tebi sviđa

Foto/Izvor: Gurl.com
I.N.Pročitajte još:

Najluđi pirsevi na najčudnijim mjestima – cool ili užas?

Piercing kao ljetni ukras – savršen izbor za vruće dane!

10 stvari koje morate napraviti prije nego se odlučite za piercing

piercing pirs

Još vijesti