Tužna djevojka

Sljedeći put kada te uhvati melankolija, kada te nešto rastuži ili ti jednostavno padne raspoloženje i osjećaš se baš loše i totalno down, evo što trebaš napraviti da bi se osjećala bolje.

Svatko ima neku svoju omiljenu aktivnost koju će raditi kada se osjeća loše i koja će mu pomoći da se malo oraspoloži. Nekada će to funkcionirati, nekada ne. Sve ovisi o tome što se dogodilo i koliko si tužna. Ako ti i nemaš neku svoju aktivnost koja te uvijek oraspoloži, sada ćemo ti dati jednu ideju. Ne bi nikada rekla da će te upravo ova aktivnost oraspoložiti, ali znanstveno je istraživanje iz 2014. godine to potvrdilo.

Par u zagrljaju Psiholozi otkrivaju koja je to rečenica koja će dodatno učvrstiti svaku vezu – i ne, nije „volim te“

Na Sveučilištu u Berlinu su došli do zaključka da trebamo slušati tužnu glazbu kada smo tužni. Iako to zvuči kontraproduktivno i kao da ćemo se nakon toga osjećati samo još lošije i još tužnije, zapravo je suprotno. Možda nema smisla, ali znanost je tako dokazala. Evo u čemu je fora.

U takvim nam trenucima tužna glazba dođe kao utjeha i pomaže da se nosimo s negativnim emocijama. Imamo osjećaj kao da netko, pjevač koji pjeva, suosjeća s nama jer prolazi kroz isto. Ne osjećamo se onda više toliko samo u svojoj tuzi. I to pomaže! Osim toga, kada slušamo tužnu glazbu to u nama budi nostalgiju i sjećanja i ne fokusiramo se toliko na trenutnu bol. Iako bi vjerojatno prije uključila neku veselu pop pjesmu kada si tužna, sljedeći put pokušaj s baladom.

Društvene mreže Zašto toliko visimo na TikToku i Instagramu? I ne, nije zbog dosade, ovo je navodno pravi razlog

tužna tuga kako se oraspoložiti podignuti raspoloženje čudan način Istraživanje glazba

Još vijesti