Faks

Svaki brucoš koji je započeo svoju eru studiranja je bio izrazito zbunjen. To je skroz normalno, a i ne možeš znati neke stvari prije nego što ih sama ne iskusiš.

Neki fakulteti nemaju baš dobar raspored pa se dogodi da ti je jedan dan u tjednu skroz slobodan, a u drugome imaš natrpana sva moguća predavanja koja postoje. Baš zato brucoši, odnosno oni koji su upisali prvu godinu faksa moraju znati koje stvari trebaju ponijeti sa sobom kada imaju jedan od tih dana gdje bi mogli i prespavati na faksu koliko zna biti naporno. Možda ti se čini glupo, ali kada ne poneseš neku od ovih stvari, odmah znaš da si ih ipak trebala ponijeti sa sobom.

Bočica vode

Kada kreneš na faks, bit će ti jasno da bez bočice vode ne izlaziš nigdje, a pogotovo ne na faks. Cjelodnevna predavanja mogu biti izrazito zamorna, zato bi bočica vode uvijek trebala biti uz tebe za takve situacije, pogotovo ako ju nemaš gdje za kupiti u blizini.

via GIPHY

Rokovnik

Iako ne moraš zapisivati na predavanjima, osim ako to sama ne želiš ili ako profesori ne traže, bilo bi dobro da uz sebe uvijek imaš rokovnik. Ne samo zbog faksa, već da si možeš isplanirati i druge stvari, a ujedno i zapisati ako se nešto bitno spomene na predavanju jer ćeš ovako zaboraviti.

Slika nije pronađena Navike iz srednje škole kojima nije mjesto na fakultetu: Ovih 10 najbolje ostavi iza sebe

Penkala i markeri

Zna da se da su markeri must have svakog studenta, ali nemoj zaboraviti ponijeti penkalu. Možda ne planiraš voditi bilješke na predavanju, ali će ti sigurno trebati da se potpišeš na popis prisutnih studenata koji su došli na predavanje.

via GIPHY

Maramice

Maramice uvijek i svugdje. Kada ti maramica najviše treba, nitko je nema, zato uvijek imaj svoje pri ruci. Ne samo za puhanje nosa, već i za odlazak na WC jer je poznato da nemaju svi fakulteti papira u svojim WC-ima.

Žvake

Žvake su tu za bolji zadah, ali je i dokazano da je koncentracija veća kada žvačeš žvaku tako da jedan paket moraš imati u torbi. No, tijekom predavanja pazi na to da ju suptilno žvačeš kako ne bi bilo očito jer je to nepristojno.

via GIPHY

Novci

Možda si jela prije faksa, imaš vodu i sve drugo što ti treba pa misliš kako ti novci nisu potrebni. No, nikada ne znaš što ćeš moraš kupiti, iznenadno, s čime nisi planirala (kao što je npr. printanje skripta). Ne samo to, nego te možda i netko novi pozove na kavu pa moraš imati nešto uz sebe da to možeš platiti.

Slika nije pronađena Fakulteti u Hrvatskoj na koje se upisuju oni s najboljim ocjenama: Top 5 izbora odlikaša

Višak papira

Pod viškom papira mislimo na papir za pisanje. Netko od tvoje ekipe sigurno neće imati na čemu pisati, zato ti tu možeš uskočiti u pomoć i dati mu taj višak kojeg si ponijela! Nikada ne znaš, možda će baš simpa biti na tom mjestu pa ćeš mu na taj način napraviti lijepu gestu.

via GIPHY

Slatkiš

Bilo da je u pitanju čokoladica, bombon ili nešto treće – to trebaš imati kod sebe za jedno cjelodnevno predavanje na faksu. U nekom trenutku ti se jednostavno jede takvo nešto, a to je i dobro imati u slučaju da ti pozli te da ti padne šećer jer će jedna čokoladica to riješiti.

Slika nije pronađena Znakovi koji pokazuju da previše učiš: Ako prepoznaš ovih 18 BRZO spusti knjigu

faks brucoši prvi dan faksa vodič za brucoše stvari koje trebaš ponijeti

Još vijesti