Slika nije pronađena

Bilo da si ove godine upisala fakultet ili već i jesu na njemu, s ovim navikama moraš prestati. One su nešto što puno nas radi u srednjoj, ali na faksu više ne bi trebali. Ipak te sada svi gledaju kao odraslu osobu pa se tako trebaš i ponašati.

Na faksu stvari ipak funkcioniraju malo drugačije nego u srednjoj. U nekim će ti slučajevima to biti dobra stvar, u drugima baš i ne. Nadamo se da si spremna na nekoliko promjena, jer neke navike koje imamo u srednjoj, na faksu baš više i nisu dobrodošle. Možeš ti njih i dalje imati, ali će ti se s vremenom to obiti o glavu. Zato je najbolje s njima prestati čim prije. Ovih 10 navika posebno preporučujemo da ostaviš iza sebe.

1.Izostajanje i bježanje s nastave
U srednjoj će nam mama ispričati što god treba i kad god treba, bilo da ti je stvarno nešto ili ti se samo ne da taj dan u školu. Ako su ti to roditelji radili u srednjoj, sada toga više nema. Ako su dolasci na neko predavanje obavezni, a ti izostaneš više od par puta, nećeš moći na ispit. Neki profesori na faksu imaju takva pravila i tko ih ne poštuje, neće dobro proći.

2.Davanje glupih izgovora kada ne obaviš zadatke ili zadaću
Nema više ni toga, sada si odrasla. Profesori će te doživljavati ozbiljnije i odraslije i neće povjerovati u glupe izgovore. Nemoj se sramotiti na takav način i radije napravi što treba. Jer većina hoće i bit ćeš u manjini koju će onda biti sram.

3.Zezanje na predavanju umjesto slušanja
Ima predavanja gdje nema veze slušaš li ili ne, ali ima i onih gdje će ti slušanje itekako dobro doći jer će ti olakšati učenje i prolaz na ispitu. Ne pričaju svi profesori gluposti. Najbolje ti je provjeriti sa starijim studentima kod koga je pametno paziti i slušati.

pranje odjeće, alkohol i zbunjena djevojka Neočekivani načini na koje će te studiranje pripremiti za odrasli život: Ima 15 zabavnih lekcija

4.Ostaviti učenje za ispit za zadnji dan
Gradiva ima puno više! Možeš misliti da nije bed jer imaš skriptu, ali ni one nisu tako tanke, a i nekada jedna niti nije dovoljna. Ostavljanje učenja za dan ili večer prije ispita će ti se brzo pokazati kao jako loša ideja.

5.Misliti da si kul ako ne učiš
U srednjoj ovo prolazi, na faksu ne. Nisi kul ako ne učiš. Samo sebi otežavaš studiranje i po mogućnosti izgubit ćeš slobodno ljeto jer ćeš morati ići na ispite koje nisi riješila kroz godinu jer si se zezala.

6.Prepisivanje
Većina profesora u srednjoj na prepisivanje reagira tako da te upozori, na faksu bi zbog toga mogla izletjeti iz učionice i dobiti automatski pad ispita. Naravno, ne kod svih profesora, ali budi sigurna, stroži su po pitanju prepisivanja i ako te uhvate, a budu, neće biti dobro.

7.Ne dolazak na vrijeme na predavanja ili ispite
Kašnjenje je još jedna stvar s kojom trebaš biti oprezna i s kojom trebaš prestati. Čemu riskirati da te profa ne pusti na predavanje jer si kasnila 15 minuta. Jer i to se može dogoditi. Doći na vrijeme nije tako teško, a i na taj način pokazuješ poštovanje.

8.Neorganiziranost
Iako nemaš puno kolegija (predmeta) u semestru ili godini, i dalje će ti trebati dobra organiziranost. Moraš početi usvajati ovu vještinu jer će ti jako olakšati studiranje.

Millie Bobby Brown Millie Bobby Brown je upisala faks: Evo što studira jedna od najpopularnijih mladih glumica

9.Pozdati se u šalabahter
Možeš ga imati, možeš ga napraviti, ali nemoj se 100% pouzdati u njega. Šalabahter ti na faksu više neće biti toliko od koristi kao u srednjoj jer gradiva ima puuuno više i nećeš ga moći stisnuti na mali komadić papira.

10.Stavljati društveni život ispred učenja
Bitno je da se družiš, a ne da dan i noć učiš, ali treba znati i prepoznati kada je vrijeme da staviš fokus na faks. Kada su ispitni rokovi primjerice, tada društveni život neka malo pati. Nemoj misliti da ćeš nešto propustiti. Stigneš sve!

faks studiranje srednja vs. faks razlike Fakultet Loše navike navike iz srednje