Pisanje ispita

Nadamo se da ste s pripremama za državnu maturu krenuli jer krajnje je vrijeme za otvoriti knjigu. Pogotovo ako imaš ambiciozne planove za upisati neki od studija na kojima je najveća navala. Onda će ti svaka pomoć dobro doći pa i što bolji rezultati na maturi.

Državna matura nije nešto čega se trebaš bojati, ali nije niti nešto što trebaš gledati kao samo još jedan test. Ovo je onaj ultimativni test koji ti može pomoći ili odmoći u upisivanju fakulteta koji želiš. Maturantima je ovo doba kada su im živci na vrhuncu, kada im je već dosta svega, a ipak moraju još biti prisebni i ponavljati u zadnji tren. Koliko god matura bila bitna, ipak je se ne trebaš bojati, jer nije toliko teška i toliko strašna koliko to profesori vole prikazati. Što je najgore što ti se može dogoditi na maturi? Nadamo se da ti se ništa od ovoga neće dogoditi, jer ovo pokazuje da stvarno nemaš sreće.

1.Zaspala si i zakasnila na ispit
Zato što se uči u zadnji tren i ponavlja dugo u noć, lako je moguće da budeš toliko umorna da ujutro ne doživiš alarm ili ga samo ugasiš i nastaviš spavati. I onda ti propadne cijeli ljetni rok mature.

2.Prijavila si ispit, ali ipak ne odeš na njega i onda shvatiš da im moraš platiti jer nisi bila
Zašto NCVVO-u dati ikoliko novaca ako ne trebaš? Mnogi niti ne znaju da moraju platiti ako su prijavili ispit, a nisu došli na njega. Više o tome pročitaj OVDJE.

3.Razboliš se večer prije
Iako je ovo opravdani izostanak s mature i ništa se neće dogoditi u smislu da ćeš dobiti kaznu, ali ćeš izgubiti taj rok za polaganje mature. Koji peh!

4.Pojavi se baš ona lektira koju nisi ni pogledala
Koje su šanse da se pojavi baš ta? Proći ćeš i naučiti sve ostale, a tu samo površno pogledati. I onda dođeš na ispit iz Hrvatskog jezika i evo nje.

Slika nije pronađena Na državnu maturu iz Hrvatskog jezika stiže nekoliko velikih promjena

5.Mozak ti stane
Znaš odgovor i učila si, ali odjednom, blokada. Potrošiš previše vremena na razmišljanje i ne stigneš sve riješiti.

6.Niti jedna penkala koju imaš ne želi pisati
U ovom slučaju samo drži fige da imaju i profe koje vas čuvaju neku penkalu za posuditi. Jer bez penkale, ništa.

7.Profa te uhvati sa šalabahterom
U ovoj ti situaciji ne bismo bili u koži. Čak i da ga nisi koristila već si ga imala samo za slučaj ako zatreba, i onda te uhvate. Zbog ovoga možeš biti izbačena s mature, nema šale.

8.Nedostaje ti jedan bod za prolaz
Kada dođu rezultati, ovo je najgora moguća stvar koja ti se može dogoditi. U redu ako ti nedostaje puno za prolaz, ali jedna bod…

Slika nije pronađena Koje su fakultete upisali maturanti s najboljim rezultatima na maturi? Radi se o 3 teška fakulteta

9.Prijavila si pogrešnu razinu za fakultet koji želiš upisati
Sada je gotovo, prijavila si krivo i to možda znači da ništa od fakulteta koji si zamislila da bi upisala. Neki su vrlo specifično odredili koja razina mature ti treba za upasti na njih. Na jednoj takvoj sitnici ti velika stvar poput upisa faksa padne u vodu.

Državna Matura Peh nemaš sreće najgore što se može dogoditi najgore situacije Škola

Još vijesti