Slika nije pronađena

Kada govorimo u nastavi za niže razrede, u svakom razrednom odjelu smjet će biti najviše deset osoba, s učiteljima.

'U jednom razrednom odjelu će moći biti deset osoba, s učiteljem ili učiteljicom. Ni škola se preko noći ne može otvoriti i vratiti na staro', komentirao je Marko Košiček, savjetnik ministrice Blaženke Divjak za N1 televiziju.

Objasnio je da su propisane higijenske mjere: pranje ruku, dezinfekcija pri ulasku..., važno je da se devet učenika i učitelj ne miješaju s drugima, a što se tiče preporuke da svaka učionica ima toalet i izlazak na terasu, ona se odnosi na vrtiće. "Upute samo treba čitati s razumijevanjem", dodaje.

Novosti oko polaganja državne mature

Uskoro će objaviti i epidemiološki okvir za polaganje državne mature, koja će biti od 8. do 29. lipnja, kada će se polagati obavezni predmeti.

Manji broj pristupnika - manji epidemiološki rizik

"Epidemiolozi su procijenili da su najveći rizik predmeti koje polažu svi - hrvatski jezik, engleski jezik i matematika. Njihov prijedlog je da se odvoje, pišu u različite dane... Prvi put ćemo u različito vrijeme imati pisanje A i B razine obaveznih ispita", otkrio je Košiček, objasnivši da bi to upola trebalo smanjiti broj pristupnika maturi istodobno, s 30-ak tisuća na 15 tisuća i tako smanjiti rizik od zaraze koronavirusom.

"Zahtjevi za pisanje mature su strogi, razmak između klupa je inače metar, sad će se i povećati... Početak ispita sada će biti pomaknut", kaže, objasnivši da je do sada to bilo u 9 sati ujutro, što, zbog trenutačne situacije, neće biti moguće i ove godine.

>> Još vijesti o školi i državnoj maturi čitajte u našoj rubrici ŠKOLA & POSAO

N1 / Mojfaks

Škola maturanti Državna Matura

Još vijesti