Slika nije pronađena

Srednju školu treba shvatiti ozbiljno i dati sve od sebe da sakupiš dobre ocjene, ali svejedno treba pronaći vremena i za raditi gluposti. Inače ćeš za 10 godina požaliti što nisi bila luda tada kada si mogla i kada još nisi bila odrasla osoba.

Iako je ove godine nastava malo drugačija nego inače zbog korona virusa i svih upute koje treba pratiti, i dalje trebaš iskoristiti vrijeme provedeno u srednjoj školi, pogotovo ako si posljednja godina. To je vrijeme koje se više nikada neće ponoviti i zato sada do kraja ovog polugodišta i sljedeće, osim na učenje, iskoristi vrijeme i za zezanje, zabavu i stvaranje uspomena koje nikada nećeš zaboraviti. Složi i ti svoju bucket listu stvari koje trebaš napraviti do završetka srednje škole. Ovo je naša.

1.Budi jedan dan 'bolesna'
Svi zaslužuju predah. Uzmi si jedan dan za izostati iz škole jer si 'bolesna', a iskoristi ga na najbolji mogući način za tebe. Druženje sa sestrom, best frendicama, što god te veseli. Izostati iz škole bez razloga i praviti se da si bolesna je nešto što svi trebaju napraviti, neće se ništa strašno dogoditi. Nemoj samo da ti ovo postane navika!

2.Podruži se s osobom iz razreda s kojom se inače ne družiš
Iako si si dobra s cijelim razredom, ima ona grupica s kojom se družiš i s kojom ćeš uvijek ići na kave. Jedan dan nakon škole pozovi na druženje i onu osobu s kojom si se u posljednje 3 ili 4 godine najmanje družila. Možda je skroz kul, a da to ni ne znaš.

3.Dođi jedan dan u školu skroz ne sređena
Umjesto da se ujutro probudiš pola sata ranije kako bi složila frizuru, stavila maskaru, pronašla savršenu odjevnu kombinaciju... jednostavno jedno jutro to sve preskoči. Kada ti dođe onaj jedan dan kada se osjećaš kao da ti se ništa ne da, netko te rastužio i nemaš volje spremati se ili bilo koji da je drugi razlog, jednostavno nemoj.

4.Priznaj simpi da ti se sviđa
Znaš onaj dečko iz škole ili razreda o kojem ne možeš prestati razmišljati i kojeg stalkaš na Instagramu? Ako ne prije, onda zadnji dan škole, sakupi hrabrosti i priznaj mu da ti se sviđa. Što možeš izgubiti?

5.Pročitaj barem jednu lektiru
Toliko ljudi izađe iz srednje škole, a da nisu pročitali niti jednu jedinu lektiru. Nemoj ta osoba biti i ti. Čitanje je super, a iako lektire najčešće nisu super, odaberi barem jednu i stvarno ju pročitaj. Možda ćeš umrijeti od dosade, ali tko zna, možda ti se i svidi. Ako ništa, barem ćeš dobiti dobru ocjenu.

6.Pročitaj jednu knjigu za zabavu
Osim lektira, koje su često užas, na svijetu postoji hrpa različitih knjiga, različitih tematika. Bilo da si fan horor priča ili ljubavnih, pronađi knjigu u knjižnici ili doma na polici i jedan vikend uzmi za čitanje.

7.Počni zapisivati obaveze i planove u rokovnik
Jedna korisna navika koju možeš steknuti već sada, a koja će ti olakšati život je da zapisuješ sve obaveze i planove u svoj planer ili rokovnik. Od testova do druženja s frendicama, sve počni zapisivati i kreni raditi na tome da budeš što organiziranija. Kasnije će ti to u životu doći jako dobro, a neće biti na odmet ni sada. Osim što ćeš znati kada imaš koji plan, ako ćeš spremati i čuvati stare rokovnike, bit će ti to jednog dana lijepa uspomena.

8.Zaposli se preko učeničkog servisa
Ljeto je tu da ga iskoristiš za odmor i zabavu, ali jedno ljeto ili mjesec dana, žrtvuj i pronađi neki poslić. Sakupit ćeš malo radnog iskustva, vidjeti kako je to raditi i zaraditi džeparac. Umjesto da žicaš starce novac za neku stvar koja ti je na wishlisti, ovako ćeš si sama zaraditi, ako ne sve, barem dio.

9.Otiđi na maturalnu
Najgora odluka koju možeš donijeti je da ne odeš na maturalnu. Čak i da ne voliš svoj razred baš previše ili nisi osoba koja ide na takva događanja ili ti je glupo trošiti toliko novaca na jednu noć. Odlazak na maturalnu je uspomena koju ćeš sigurno pamtiti. Svi koji nisu otišli i kažu da nisu ništa propustili – nemoj im vjerovati, jer ne znaju što su propustili i koliko im je dobro moglo biti da su otišli.

10.Organiziraj sleepover s omiljenim ljudima iz razreda
Trenuci iz srednje koje ćeš pamtiti nisu samo oni koji su se dogodili u školi, neke od najljepših uspomena bit će i one koje su se stvorile u izlascima i druženjima. Sleepover kod nekoga je pravi izvor zabave i sigurno će ti ostati zauvijek u sjećanju, čak iako se s tim ljudima prestaneš družiti s godinama.

Foto: Freepik - rawpixel.com

M.T.

Pogledajte još:

Trikovi i tehnike za učenje u zadnji tren – na ove ćeš načine lakše zapamtiti gradivo kad nema vremena

5 savjeta za brucoše: Greške koje se najčešće događaju na prvoj godini faksa i kako ih izbjeći

Zadnji razred srednje je NAJBOLJI od svih! Ovo je naših 7 razloga zašto, a koji su tvoji?

srednja škola popis stvari Bucket lista završetak srednje

Još vijesti