Prijateljice

Kako biti dobar prijatelj? Nije teško, ali ipak zahtjeva malo truda i pažnje. Prijatelje ne bi trebala uzimati zdravo za gotovo i smatrati da će oni ostati tu bez obzira kako se ponašala prema njima.

Možda misliš da će tvoja prijateljica biti tu uvijek jer ste si već dugo dobre, ali to ne mora biti. Nitko ti ne garantira da će ona tu ostati bez obzira na sve. Pogotovo ako se prema njoj nećeš ponašati kako treba. Prijatelji su izuzetno bitni i imati ljude na koje se možeš osloniti i na koje uvijek možeš računati je lijep osjećaj. Svi žele imati dobre prijatelje, ali se ne žele i svi potruditi. Ne moraš imati hrpu prijatelja! Dovoljna je i šačica pravih prijatelja da bi bila sretna. Trebaš ih čuvati, pokazati im da ti je stalo i ponašati se prema njima onako kako želiš da se i oni ponašaju prema tebi. Da bi ti prijateljstva bila čvrsta i dugotrajna, trebaš se držati 10 glavnih zapovjedi prijateljstva.

Prijateljice Prava vs. fejk prijateljica: 10 ponašanja koja otkrivaju da ti netko NIJE pravi prijatelj

1.Nemoj njene tajne i privatne stvari otkrivati drugima
Sve što ti je prijateljica otkrila ili rekla u povjerenju je između vas dvije i nikoga drugoga. Nemoj niti slučajno te stvari ići govoriti dalje jer ćeš tako uništiti povjerenje između vas. Sigurno niti ti ne bi htjela da ona drugima govori stvari koje si ti njoj rekla u povjerenju.

2.Ako pogriješiš, ispričaj joj se, nemoj dozvoliti egu da prevlada
Nekada nam ego može stajati na putu. Svi nekada pogriješimo, ljudi smo. Umjesto da se ponašaš kao da ti nisi ništa pogriješila i da si savršena, prihvati grešku i ispričaj se. Ego te može koštati prijateljstva i ne isplati se.

3.Uvijek pronađi vremena za prijateljicu
UVIJEK! Za vidjeti se, za čuti se, razmijeniti koju poruku… Ne može proći tjedan dana, a da nisi uspjela uhvatiti vremena za prijateljicu. Ona je prioritet nekada koji treba ići i ispred dečka.

4.Imaj razumijevanja
Lako je osuđivati druge, ali u prijateljstvu toga ne bi trebalo biti. Ti i frendica niste ista osoba i nekada će doći do tema i situacija gdje ćete imati različita mišljenja – i to je okej. Imaj razumijevanja za ono što ona govori ili radi i nemoj ju tek tako osuđivati samo zato jer ne misli iste stvari kao i ti. Možete biti prijateljice i ako se ne slažete oko svega.

5.Ako frendici treba pomoć, i ti joj možeš pomoći, napravi to
Bez razmišljanja, uvijek trebaš biti tu za nju i pružiti joj pomoć ako možeš. Prijatelji su tu da budu s nama i u dobrim i lošim situacijama, a ovo je primjer kako pomoći u jednoj od onih loših.

6.Nemoj biti ljubomorna
Nekada je ovo malo teže jer možda tvoja frendica ima baš ono što ti želiš, ali umjesto da budeš ljubomorna, trebala bi biti sretna zbog nje i slaviti s njom.

Prijateljice Kad prijateljica obavezno ide ispred dečka: U ovih 8 situacija ju trebaš staviti na prvo mjesto

7.Nemoj se petljati s njenim dečkom ili simpatijama
Dečki koji se sviđaju tvojoj frendici za tebe nisu opcija. Od onih koji joj se sviđaju sada do njenih bivših dečki. To je zabranjeno voće koje bi moglo unijeti probleme u vaše prijateljstvo. Nema tog dečka koji ti može biti bitniji od nje.

8.Uvijek podijeli s frendicom hranu koju imaš
I sve ostalo, ne samo hranu. U prijateljstvu nema mjesta za sebičnost. Ako nešto što ti imaš znaš da bi htjela i tvoja prijateljica, ponudi i podijeli. Isto će sigurno onda napraviti i ona u nekom drugom trenutku.

9.Nemoj lagati svojoj frendici
Iskrenost je jako bitna u svakom odnosu. Laganje će uništiti odnos, a ako i misliš da ona to neće saznati – hoće. Ne kaže se bezveze da su u laži kratke noge. Ako o nečemu frendici moraš lagati, onda to vjerojatno niti nisi trebala napraviti.

10.Ako se frendici događa nešto veliko, bilo dobro ili loše, budi tu uz nju i za nju
Uvijek trebaš biti tu za nju, što god da se dogodilo – i kada je nešto loše pa joj treba rame za plakanje i kada je nešto dobro kada joj treba netko s kim će nazdraviti.

Prijateljica frendica pravila prijateljstva držati u prijateljstvu za dobro prijateljstvo čvrsto prijateljstvo kako biti dobra prijateljica ne prekršiti u prijateljstvu

Još vijesti