Prijateljice

Jednako kako se moraš truditi oko svoje veze s dečkom, tako se moraš truditi i oko svojih prijateljica. Nemoj ih uzimati zdravo za gotovo. Kako biti bolja prijateljica i postati ona osoba s kojom se svi vole družiti? Ovako!

Biti dobra prijateljica nije teško, ali nije ni nešto što zahtjeva 0% truda. Da bi bila dobra prijateljica, moraš se u prijateljstvu konstantno truditi, baš kao i u vezi. Svatko od nas voli imati oko sebe osobe s kojima se osjećamo ugodno, s kojima nam je zabavno i koje nam na kraju pokazuju i da je njima dobro družiti se s nama. Mnoga se prijateljstva raspadnu zato što uzimamo prijateljstvo zdravo za gotovo. I ti možeš biti ona prijateljica koju svi obožavaju i s kojom se svi rado druže – redovito u svojim prijateljstvima radi ovih 15 stvari.

1.Redovito se javljaj frendicama – ako ne za druženje, bar da čekiraš kako je i što se događa kod nje
Nekada nije moguće vidjeti se redovito jer imate obaveze ili jednostavno ne stignete i ne možete dogovoriti termin kad ste obje free, ali ono što uvijek možete je čuti se porukom ili pozivom i vidjeti što se događa kod koje u životu. Nemoj samo uvijek čekati da se ona javi tebi.

2.Slušaj ju kad priča – nemoj joj upadati u riječ ili mijenjati temu
Kada ti nešto priča, očito joj je to bitno i želi ti to reći, zato nemoj upadati u riječ ili mijenjati temu jer ti to što priča nije zanimljivo ili bitno. Njoj je bitno i možda samo želi da ju netko posluša. Budi ta osoba koja zna slušati druge.

3.Kada ostvari neki uspjeh nemoj biti ljubomorna
Nekada će ovo možda biti teško jer želiš i ti to što ona ima. Sigurno ćeš i ti to ostvariti i doći će tvoj red, ali sada je njen i umjesto da budeš ljubomorna, slavi s njom i budi sretna zbog nje.

Prekid prijateljstva Kada je pravo vrijeme za prekid prijateljstva? Saznaj kada i kako trebaš okončati taj odnos

4.Budi iskrena – čak i kada imaš za reći nešto što joj se neće svidjeti
Iskrenost je bitan temelj svakog odnosa. S prijateljicom bi trebala moći reći ono što misliš i znati da se neće naljutiti na tebe ako joj se ne svidi ono što ćeš reći. Naravno, tu je bitno kako ćeš to reći.

5.Nemoj ju osuđivati, pokušaj ju radije razumjeti
Lako je osuđivati druge ako su drugačiji ili ih ne razumijemo – nemoj to raditi. Pokušaj ju razumjeti i biti na njenoj strani.

6.Daj joj do znanja da ti je bitna i da ti je stalo do vašeg prijateljstva
Hoćeš li joj to reći ili pokazati nekom lijepom gestom, svejedno je. Daj joj do znanja da ti je bitna i da ti je vaše prijateljstvo bitno. Nemoj očekivati da ona to zna.

7.Nemoj biti posesivna i misliti da je ona samo TVOJA prijateljica
Naravno da se svatko druži i s drugim ljudima, a to što negdje nisi bila pozvana ili nisi bila uključena u nešto ne znači da se trebaš naljutiti na nju ili se duriti. Možda je mislila da ti se neće svidjeti tamo ili je imala neki drugi razlog koji je smatrala dobrim.

8.Nemoj biti na mobitelu kad se družite
Kada si na mobitelu dok se s nekim družiš to izgleda kao da poručuješ osobi da ti se ne da biti tu s njom, da ti je dosadno ili da ti nije toliko bitna. Kada ste na kavi ili se družite bilo gdje drugdje, nemoj visiti na mobu i dopisivati se s nekim drugim ili skrolati po društvenim mrežama.

9.Pokazuj da te zanima što se događa kod nje u životu
Redovito ju pitaj kako je, što je radila, što se događa kod nje. Sjeti se i o čemu ste pričale prije i pitaj kako onaj test iz matematike koji je imala ili kako joj je bilo na spoju na koji je išla.

Prijateljice Volimo prijatelje ALI: Ovih 7 ponašanja ljudi najviše mrze kod svojih prijatelja

10.Radi s njom nekad nešto što ona želi – ili idi s njom negdje gdje jako želi
Nekada će ona možda htjeti raditi nešto ili ići negdje što nije tvoj đir ili ti se baš i ne da, ali ako vidiš da je jako uzbuđena oko toga, nemoj ju otkantati i odi s njom. Pogotovo ako je rekla da nema s kim ići. Drugi put će ona isto napraviti za tebe.

11.Budi joj najveći fan na društvenim mrežama
I općenito u životu.

12.Daj najbolji savjet koji možeš
Kada te traži savjet, zamisli kao da daješ savjet samoj sebi i pokušaj joj pomoći najbolje što možeš. Nemoj ju namjerno sabotirati. Kad skuži, a skužit će, neće ti više vjerovati.

13.Čuvaj tajne koje ti kaže
Podrazumijeva se! Kada ti kaže neku tajnu, nešto u povjerenju ili ti kaže da to nikome ne govoriš, onda stvarno i nemoj. Nema „ma reći ću samo…“ – ne. Jedino ako se radi o nečemu ozbiljnom čime si može naškoditi, tada trebaš nešto poduzeti.

14.NIKAD ju nemoj ogovarati
Nitko nije savršen i sigurno ima nešto na njoj što te smeta ili što te živcira, ali ako kreneš pričati drugima loše o njoj, moglo bi to doći i natrag do nje i samo tako ćeš izgubiti prijateljicu.

15.Kada nešto zezneš, ispričaj joj se i prihvati krivnju
Ispričati se i prihvatiti krivnju kada nešto zezneš je jako bitno u svakom odnosu pa tako i u prijateljstvu. Nemoj dopustiti da ti ponos uništi prijateljstvo. Ovo nije uvijek najlakše napraviti, ali ako si kriva…

prijateljstvo Prijateljica dobra prijateljica kako biti dobra prijateljica bolja frendica da te svi vole voljeti družiti s tobom htjeti biti prijatelj s tobom

Još vijesti