Slika nije pronađena

Upoznala si se sa simpa curom, počele ste se družiti i stvarno bi htjela da postane tvoja BFF? Slijedi ove korake.

via GIPHY


1. Ponudi joj svoje rame za plakanje.
Budi za nju tu kada te treba, pa makar samo kao emocionalna podrška ako ne možeš biti fizički prisutna. Ako možeš, budi joj blizu, zagrli ju ili samo pruži ruhu utjehe.

2. Budi kreativna.

Za njezin rođendan joj pokloni DIY poklon – nešto što ćeš napraviti od srca. Daj joj do znanja da ju voliš sitnicama – kad ideš kod nje npr. na movie night donesi joj njezine omiljene grickalice.

3. Budi joj lojalna.

Nikad se nemoj pohvatati s njezinim dečkom ili joj okrenuti leđa u društvu. Nemoj ju ostaviti samu kada te treba, npr. u izlasku kada cijela ekipa ode doma, a ona još uvijek pokušava prići onom slatkom dečku.

via GIPHY


4. Priznaj kada si u krivu.

Nitko nije savršen i svi ponekad zeznemo. Samo se nemoj zaboraviti ispričati kada zezneš ili reagirati sebično. Najbitnije je da zadržite odnos povjerenja i da ponos ostavite po strani.

5. Uvijek joj reci istinu.

Nemoj joj uvijek reći ono što ona želi čuti – uvijek joj reci ono što treba čuti, a to je istina. Reci joj da joj nova jakna ne stoji dobro ili još bolje – reci joj to u dućanu kada ju isprobava. Uvijek joj napomeni da to radiš u dobroj namjeri.

via GIPHY

6. Čuvaj njezine tajne.

Ako izlaneš u javnosti nešto što ti je ona rekla u povjerenju – povjerenja više neće biti. Neke stvari trebaju ostati samo između vas dvije, baš kao i između tebe i tvojeg dečka (ako ga imaš). Danas je više nego ikad naša privatnost ugrožena – čuvaj ono malo što je ostalo.

7. Drži se dogovora i obećanja.

Ako si joj obećala da ćete ići zajedno pogledati novi super film u kino, a tebe simpa upravo pozvala na istu projekciju, odbij simpu. Frendica će ti vjerojatno reći da će joj ne smeta što ideš s njim, ali kodeks prijateljstva nalaže da se držimo dogovora. Nikad ne dozvoli da obećanje bude 'ludom radovanje'.

via GIPHY


8. Poštuj razlike među vama.

Ako ona npr. sluša cajke, a ti ne, to nije nepremostiva razlika. Ne morate imati sve isto i sve stavove identične – u tome je čar! Uči od nje i poštuj ono što ona voli, ali zadrži svoj stav.


9. Tagaj ju na zabavne postove.

Tko ne voli meme objave ili cool videe? Razvedri svojoj frendici dan smiješnom pojavom na društvenim mrežama.

10. Daj joj do znanja da ti nedostaje.

Nemoj ju uzimati zdravo za gotovo – i oko BFF se moraš truditi baš kao i oko dečka. Napiši joj poruku i zovi ju čim možeš ako se ne možete vidjeti. Ipak, nemoj biti naporna. Postoji granica između 'slatkog' i 'napornog', ali dosta je tanka – idealan omjer nađi sama.

via GIPHY


Foto: Visual Hunt/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Tvoja bff je muško – stvari koje kuže samo cure koje se druže s dečkima

DIY 10 cool ideja - iznenadi bff najboljim poklonom za rođendan

Imaš novu najbolju frendicu? 4 glavne pogreške koje ne smiješ napraviti

Prijateljica prijatelj bff savjeti frendica

Još vijesti