Prijateljice

Kada si u situaciji da trebaš birati između frendice i dečka, u smislu s kim ćeš bit taj vikend, dobre su šanse da će većina nas odabrati dečka. U čemu nema ništa loše! No, postoje situacije kada bi ipak trebala odabrati frendicu prije dečka.

Kada uđemo u vezu, malo zapostavimo prijateljstva. Naravno da ćeš tada htjeti što više vremena provoditi s dečkom pa se počneš manje viđati sa svojim curama i malo se odvojite. Pronaći ravnotežu nije uvijek najlakše, pogotovo na početku veze kada si još jako uzbuđena i kada ste u fazi „medenog mjeseca“. Bez obzira koliko da si luda za svojim dečkom, ne bi trebala zaboraviti na svoje bliske prijateljice. Viđat ćete se manje, ali nemoj se skroz odvojiti od njih. Postoji nekoliko situacija kada bi posebno trebala staviti prijateljicu ispred dečka. Tako ćeš joj pokazati da ti je i dalje bitna i da ti je stalo do nje. U ovim situacijama moraš biti tu za nju ako ti je prijateljica, a dečko neka taj put padne u drugi plan.

1.Kada je upravo prekinula vezu
Ako ju je upravo ostavio dečko ili je ona ostavila njega, znaš da će te trebati. Prolazi kroz težak i tužan period i trebala bi biti uz nju. Sada će te posebno trebati i bez obzira koliko si ti sretna u svojoj vezi, ovo su dani kada ipak trebaš nju staviti na prvo mjesto.

2.Kada je dobila jedan
Pogotovo ako je netko tko inače ne dobiva loše ocjene. Tada će ju ovo sigurno pogoditi i trebat će nekoga s kim može pričati, tko će ju slušati, tko će ju oraspoložiti ili joj pomoći učiti da ispravi tu ocjenu. Čini se kao zadatak za njenu prijateljicu – tebe.

Prijateljice Volimo prijatelje ALI: Ovih 7 ponašanja ljudi najviše mrze kod svojih prijatelja

3.Ako je prošlo mjesec dana, a niste se vidjele
Strašno! Koliko god da imala malo vremena i raspored ti je krcat, nemoguće da unutar mjesec dana ne možete pronaći vremena za druženje. Ako si ti ta koja se udaljila i koja nikad ne stigne jer se druži s dečko, javi se i predloži da se vidite. Nemoj dopustiti da se udaljite, kasnije će ti biti žao.

4.Ako ste se posvađale ili porječkale oko nečega
Ovo nije vrijeme za tišinu jer će vas ona samo razdvojiti. Ako ste se preko poruka (ili uživo) posvađale oko nečega, vrijeme je za razgovor i rješavanje problema. Nemoj ju stavljati u drugi plan i čekati da se situacija popravi sama od sebe, jer neće. Neka ti ona bude prioritet dok ne sredite odnos.

5.Kada ima problema u obitelji
Kakva god da se ružna situacija dogodila, sada te treba. Možda ti to neće direktno reći, ali znaj da te sigurno treba. Obavezno budi tu za nju i pokaži joj da ti je stalo do vašeg prijateljstva.

6.Ako joj je rođendan
Nemoj zaboraviti na njen rođendan! Znamo da si sretna i da ti je glava u oblacima, ali zaboraviti na rođendan bliske prijateljice je veliki propust. Nisu samo loše i tužne situacije one kada trebaš biti tu za nju, već i ovakve, sretne! Rođendan je obavezno situacija kada frendica ide ispred dečka.

Prijateljice Nisu sva prijateljstva za cijeli život: 8 znakova da si prerasla vaše prijateljstvo

7.Kada je ostvarila neko veliko postignuće
Bilo kakvo postignuće! To je razlog za slavlje i razlog da fokus prebaciš na nju.

8.Ako ti kaže da te treba – bez obzira koji je razlog
Kada ti otvoreno kaže da te treba, bez obzira zašto i o čemu se radi, onda trebaš biti tu za nju. Vidjeti se s njom, popričati s njom…dati joj svoju pažnju! Rijetko će ti netko otvoreno reći da te treba, a da u pitanju nije nešto bitno.

prijateljstvo Prijateljica veza dečko vs. prijateljica biti tu za frendicu situacije kad frendica ide ispred dečka frendica prioritet ispred veze biti dobra prijateljica

Još vijesti