Mama i kćeri

Mama će ti vjerojatno biti ugodno iznenađena i sa samom činjenicom da si se uopće sjetila da je Majčin dan. Vjerojatno ne očekuje ništa i zato će ju tvoja lijepa gesta raznježiti i iznenaditi.

Svake se godine slavi Majčin dan druge nedjelje u svibnju, a ove je godine to palo na 14. svibnja. Tvoja mama sigurno ne očekuje da ćeš se sjetiti da je tada Majčin dan, a još manje sigurno očekuje i da ćeš joj nešto pokloniti. Čak i da nemaš nikakav budžet ili imaš jako mali budžet, svejedno možeš iznenaditi svoju mamu za ovaj dan. Možeš joj kupiti neku sitnicu poput čokolade ili cvijeta, a možeš odabrati kao svoj poklon i neku lijepu gestu koja će te koštati točno 0 eura. Nema izgovora da za ovaj dan mami nešto ne pokloniš. Garantiramo ti da će biti oduševljena koji god poklon da odabereš! Donosimo ti nekoliko ideja koje ne koštaju ništa, a koje joj možeš pokloniti.

1.Napravi joj doručak u krevet
Jedno se jutro ti probudi prije mame. Znamo da je nedjelja i da želiš spavati, ali možeš žrtvovati nekoliko sati sna da razveseliš i iznenadiš mamu na njen dan. Napravi joj doručak u krevet! Možeš joj nešto ispeći ili napraviti malu platu s narescima i stvarima iz frižidera koje su gotove.

2.Napravi umjesto nje kućne poslove koje znaš da ne voli raditi
Svi imaju neke kućanske poslove koje posebno mrze. Ako znaš što to tvoja mama posebno ne voli raditi, sada je idealna prilika da ti to napraviš umjesto nje. Možeš se čak ponuditi i da ćeš cijeli sljedeći tjedan to raditi umjesto nje.

3.Napravi kupone
DIY kuponi su uvijek slatka ideja. Možeš joj napraviti kupone za „jedan zagrljaj“, „odlazak u dućan“, „peglanje odjeće“… Što god ti pada na pamet! Samo ti treba bijeli papir, škare, bojice i penkala (ili šarene penkale), sve što već imaš doma.

4.Organiziraj filmsku večer za vas dvije
Nedjelja je zašto navečer, ili predvečer, ne napraviti filmsku večer u tvojoj sobi. Nabacaj jastuke, pronađi neki film za koji znaš da će se tvojoj mami svidjeti, ispeci kokice i provedite večer skupa.

5.Napravi joj Powerpoint prezentaciju s hrpom razloga zašto je najbolja mama
Imaš kompjuter ili laptop i to je sve što ti treba. Idealno je i ako na mobu imaš neke fotke s mamom ili njene fotke s društvenih mreža. Napravi prezentaciju o njoj! Vjerojatno nije niti svjesna koliko ti znači i sada je pravi dan da joj to pokažeš.

Pokloni za majčin dan Ove je nedjelje Majčin dan! Donosimo ti 10 ideja za u zadnji tren što možeš pokloniti mami

6.Ako imaš vrt, naberi cvijeće u njemu
Cvijeće možeš kupiti, ali ako imaš vrt, možeš ga i nabrati. Napravi lijepi buket i ukrasi ga vrpcom ili bilo kakvim drugim ukrasom koji imaš doma.

7.Napravi foto kolaž vaših fotografija
Prikupi sve vaše zajedničke fotke koje možeš pronaći, od onih kada si bila beba pa do sada. Skeniraj ih, ubaci na komp ili mob i na nekoj web stranici (primjerice Canvi) složi kolač s vašim fotkama. Možeš ubaciti i neke slatke motive srčeka ili riječi i objavi na društvenim mrežama – i naravno, nju označi.

8.Napravi joj čestitku
Čestitku možeš kupiti, ali možeš i sama napraviti sa stvarima koje imaš doma. Daj mašti na volju! Unutra joj napišeš i neku slatku porukicu. Tako jednostavno, a tako slatko!

9.U staklenku ubaci papiriće sa slatkim porukicama za nju
Možeš uzeti i praznu staklenku i napuniti ju papirićima na koje ćeš napisati slatke poruke za mamu, napisati vaše uspomene ili razloge zašto je najbolja mama na svijetu, što god ti padne na pamet!

10.Pomogni joj s kuhanjem ručka
Zadnji besplatni poklon može biti još jedan način na koji možeš u nedjelju pomoći mami. Obično se nedjeljom radi veći ručak i sigurno mama ima više posla s njim nego inače. Ponudi joj svoju pomoć. S čišćenjem krumpira, pranjem suđa i slaganjem stola, što god treba.

majčin dan kada je majčin dan što pokloniti mami besplatni pokloni za nula eura slatke geste iznenaditi mamu

Još vijesti