Prijateljstvo

Prekid prijateljstva nekada može biti gori i od prekida veze. No, i ona se događaju. Nisu sva prijateljstva za cijeli život i to je u redu. Ovo su neki od znakova koji ti mogu nagovijestiti da vašem prijateljstvu dolazi kraj.

Nisu sva prijateljstva za cijeli život i vjerojatno je da ćeš odrastanjem izgubiti neke prijatelje. To se jednostavno mora dogoditi, koliko god tužno bilo. Nekada vas razdvoji život, nekada odrastete i više nemate ništa zajedničko, nekada tu bude i svađa i nerazumijevanja. Do prekida prijateljstva može doći iz različitih razloga, a nekada ga je moguće i spriječiti. Pod uvjetom da je i tebi i frendici dovoljno stalo. Da bi spriječila da se totalno raziđete, treba uočiti na vrijeme znakove koji pokazuju da idete putem koji vodi do razilaženja i prekida. Ovo su neki znakovi koji to pokazuju.

1.Sve se češće svađate
Svađe i rasprave nisu rijetka pojava u vašem odnosu. Prije su bile, ali sada kao da se više ne razumijete i oko svega nastane problem. Moguće je da ste se promijenile ili da vam više nije toliko stalo kao prije.

2.Imate neugodne tišine kad se nađete
Ponestaje vam tema za razgovore. Kad se nađete na kavi popričate o nekim stvarima, ali onda kao da moraš izvlačiti teme iz rukava i razmišljati o čemu pričati. Neugodne su tišine sve više naglašene i sve se češće događaju.

3.Ne pričate više o nekim jako osobnim i privatnim temama
Vaši su razgovori postali više površni. Ona više nije osoba kojoj ćeš se povjeravati oko nekih privatnih i ozbiljnijih stvari, a nisi ni ti njoj. Možda sada imaš neke druge ljude s kojima si više bliska ili joj ne vjeruješ. U svakom slučaju, čini se kao da vam prijateljstvo postaje sve slabije.

Prijateljice Znakovi upozorenja: 8 znakova koji pokazuju da ti je prijateljica toksična

4.Ne čujete se toliko često kao prije
Prije ste pričale svaki dan, a sada se čujete jednom mjesečno ili par puta mjesečno. Malo po malo se udaljavate i idete prema prekidu prijateljstva.

5.Ne da ti se vidjeti s njom
Kada razmišljaš s kim bi išla na kavu ili s kim bi išla van, radije bi da je to s nekim drugim ljudima, a ne s njom. Jednostavno ti se ne da vidjeti s njom, to te umora i čini ti se da je viđanje postala obaveza, a ne zabava.

6.Uvijek se jedna od vas javlja za druženja
Ili ti ili ona. Kada se jedna strana trudi, a druga ne daje ni malo volje ili želje za očuvanjem prijateljstva, to je početak jednostranog odnosa koji nažalost nema smisla nastavljati. Nema izgovora za to jer uvijek imamo vremena za ljude do kojih nam je stalo.

7.Tračaš ju ili si čula da ona trača tebe
Prijateljicu sigurno nećeš tračati – jer ako to radiš, onda ti to i nije prava prijateljica. Možda ste jednom bile dobre, ali kada krene tračanje, to je znak da očito više jedna drugu ne smatrate prijateljicom i da ste krenule prema prekidu.

8.Frendica te stalno kritizira
Kao da joj sve na tebi smeta. Uvijek ima nešto oko čega prigovara. Ne sviđa joj se mjesto koje si odabrala za kavu, misli da ti nova frizura nije bila dobra ideja i čudi se gdje si našla tu majicu.

9.Nemate više toliko stvari kao prije koje vas spajaju
Više vas ne zanimaju iste stvari, ne bavite se istim hobijima i nemate niti jedan zajednički interes – osim zajedničke prošlosti. Iz toga i proizlazi ranije spomenuto da se pojavljuje sve više neugodnih tišina.

Frendice Preko čega u prijateljstvu ne bi trebala prijeći? 10 ponašanja koja nemoj samo tako oprostiti

10.Nikad nema vremena za tebe
Ili ti za nju. Za ljude do kojih nam je stalo ćemo uvijek imati vremena. Nitko nije toliko zauzet. Kada ti netko stalno govori da nema vremena, to zapravo znači da nema vremena za tebe. Ovakvi su izgovori još jedan znak koji nagoviješta prekid.

prijateljstvo Kraj Prijateljstva Prekid prijateljstva znakovi da se razilazite niste više tako dobre prijateljice

Još vijesti