Prijateljice ljute jedna na drugu

Ili je? Jer nekada stvarno nema smisla forsirati prijateljstvo s nekime, a jasno je da se više ne slažete kao prije, da imate drugačije živote ili da ste se udaljile. Ovi će ti znakovi pokazati imaš li razloga za brigu i hoćeš li uskoro ostati bez prijateljice.

U jednom ste trenu mislile da vas nikada ništa neće razdvojiti, toliko ste bile bliske, a sada se pronalazite u većini ovih znakova. Zvuči malo tužno, ali skroz je normalno da kroz život gubiš prijatelje s kojima si si bila ultra bliska i da dolaze novi ljudi. Svi se mijenjamo, životi nam se mijenjaju i nekada je jasno da održavate prijateljstvo koje je već zapravo odavno završilo. Nekada nema smisla siliti odnos kada je jasno da ne ide. Ima nekoliko znakova koji ti mogu otkriti je li vaše prijateljstvo pred prekidom.

1.Provodite manje vremena zajedno, a više s drugim ljudima

Ovo je najočitiji znak da ste se udaljile i da vaše prijateljstvo nije isto kao prije, pogotovo ako ste prije skoro svaki dan provodile skupa. Kada nekada prođu i mjeseci prije nego se vidite, ali se redovito viđate s drugim prijateljima, to može biti znak da održavate prijateljstvo još samo iz navike.

2.Nemaš se potrebu više javljati toj osobi

Kada imaš neke vijesti, bilo dobre ili loše, hoćeš li se javiti toj osobi da ju obavijestiš o tome? Ako je odgovor NE, jasno je da ti ta osoba više nije toliko bitna. Pogotovo ako je razlog zašto joj to nisi javila taj da ti se ne da.

3.Dogovorite se da ćete se družiti, ali onda netko u zadnji tren otkaže

Trebaju mjeseci i mjeseci da dogovorite druženje, iako stanujete u istom gradu. Uvijek će ili ti ili ona u zadnji tren otkazati i navesti neki 'kao dobar' razlog zašto ne može ipak i pitati je li okej da se ipak vidite neki drugi put. I tako tko zna koliko puta za redom.

4.Ne želiš joj više ispričati baš SVE

Neke stvari ćeš joj jednostavno prešutjeti i nećeš htjeti pričati o njima. Pogotovo nekim temama koje su baš jako osobne i osjetljive.

5.Nemate više iste interese

I brzo potrošite sve teme za razgovor i onda krenu neugodne tišine, sve češće i češće. Cijela situacija postane neugodna i razgovor vam se počne svoditi na to da se prisjećate nekih uspomena iz prošlosti jer nemate više o čemu drugom pričati.

6.Ne možeš se opustiti kada ste zajedno

Cijelo si vrijeme pomalo nervozna i samo želiš da ovo čim prije završi i da se može računati kao da ste odradile druženje. Ne osjećaš se kao da se možeš opustiti jer cijelo vrijeme moraš tražiti i iskopavati nove teme za razgovor jer ništa ne dolazi prirodno, ne da ti se slušati stvari koje nju sada zanimaju…

7.Kada vam se nešto veliko dogodi u životu, ne slavite to više zajedno

Upisala si faks, prošla si razred s 5, našla si dečka, pronašla si ljetni posao… sve velike stvari koje bi inače bile razlog za slavlje, i dalje su razlog za slavlje, ali bez nje. Ne misliš da bi ju trebala pozvati da to proslavite i ni ne želiš.

8.Promijenio se i tvoj i njen život

Krenule ste na različite strane i počele živjeti skroz različite živote. Neka će prijateljstva to preživjeti, ali neka neće. Izgubit ćete sve zajedničke stvari koje ste imale, jedina koja vas još spaja su uspomene.

9.Ne uživate u društvu jedna druge

Ne morate ovo izgovoriti na glas, ali jasno je i tebi i njoj da se družite 'na silu' i jer ste prijateljice već dugo. Nitko ne želi biti taj koji će do kraja prekinuti jer se ne želite osjećati loše ili mislite da je ovo samo prolazna faza. Ako se nalazite u većini ranije spomenutih situacija, onda ipak nije samo faza.

Pogledajte još:

Ideje za poklone za onu osobu kojoj je teško kupovati i ne znaš nikad što bi joj uzela!

Ne znaš koji izazov zadati svojem prijatelju? Donosimo 20 prijedloga za 'Istinu ili izazov'

(Ne)pisana pravila koja treba imati svako prijateljstvo: 15 glavnih koja su imali Lee i Elle u Kissing Boothu

znakovi prijateljstvo Prekid prijateljstva Kraj Prijateljstva