Prijateljice

Prijatelji trebaju biti jedan od najboljih dijelova tvog života, a ovakvi ljudi kakve ćemo ti sada opisati to nikad neće biti. Oni su toksični i nije im dovoljno stalo do tebe. Pravi se i istinski prijatelj neće ovako ponašati.

Jednako kako u romantičnim vezama postoje ponašanja koja su problematična i koja su znakovi upozorenja da je osoba toksična, tako postoje i znakovi upozorenja u prijateljstvu. Neka su ponašanja ružna i pokazuju da je osoba toksična. U prijateljstvu za njih nema mjesta, nema opravdanja i prava ti se prijateljica nikada ne bi ovako ponašala prema tebi. Umjesto da ti poručuje da si joj bitna, da joj je stalo i da si joj draga, ona ti s ovih 8 ponašanja poručuje suprotno. Kada primijetiš da se netko tko ti treba biti prijatelj ponaša na ovih 8 načina, znaj da to nije okej i da je ta osoba toksična.

1.Vrijeđa te
Vrijeđanje i kroz šalu spada u ovu kategoriju. Jedno je kada su u pitanju neke interne šale ili ako ima nešto oko čega te zeza, ali vidiš da je dobronamjerno. Skroz je druga stvar kada su uvrede iz šale zlobne i povrijede te. Može se lako primijetiti razlika između dobronamjernog/zezancije i zlobnog vrijeđanja.

2.Ne poziva te na druženja kad ide s ostalim vašim frendicama
Kada se ide družiti s drugim ljudima koje obje poznajete, ne sjeti se tebe pozvati. Uvijek izmisli neki izgovor od „zaboravila sam“ do „ma ne bi se tebi tamo svidjelo“. Bilo bi fer da te pozove, što bi svaka dobra prijateljica napravila.

Prijatelji Hobiji s kojima ćeš upoznati nove prijatelje: 9 ideja uz koje ćeš ubiti dosadu i stvoriti nova poznanstva

3.Uvijek se ti javljaš prva
Kada se treba javiti za druženje, smisliti gdje ćete ići i slično – uvijek si ti ta koja se javlja prva, koja mora sve inicirati jer se inače ne bi nikada vidjele. Niti čule. Ni ovdje nisu okej izgovori poput „a kad sam toliko zaposlena pa se ne sjetim“ ili „baš sam ti se mislila javiti“.

4.Uvijek je ona centar razgovora
Većina se vaših razgovora vrti oko nje. Ti si tu kao neka sporedna uloga. Čak i kada ti dopusti da dođeš do riječi, i ispričaš joj nešto što ti se dogodilo, ona će opet priču okrenuti na sebe.

5.Što god da ti kažeš, ona mora ispričati svoju bolju priču
Kada ti nešto kažeš, izjadaš se ili se pohvališ, ona će se javiti i ispričati svoju priču koja će uvijek biti bolja, smješnija ili tužnija od tvoje. Ona mora biti u centru pažnje i ovo je samo jedan od načina na koje to postiže.

6.Spetljala se s tvojim bivšim
Bez da je tebi išta rekla ili te pitala je li ti to okej. Naravno, ona u tome ne vidi ništa loše niti problematično jer ste vas dvoje prekinuli i on je slobodan. Spetljati se s bivšim od frendice definitivno nije u redu i samo pokazuje da te ni malo ne poštuje.

Prijateljice na kavi KVIZ: Jesi li dobra prijateljica?

7.Često se svađate
Krivac za te svađe? Ona! Uvijek od muhe radi slona i nekada ti se možda čini kao da traži razlog za pokrenuti svađu. Uživa u svađanju, a ne trebamo ti niti govoriti da je ovo još jedna toksična osobina. Svi ćemo se nekada posvađati s prijateljima, ali to se neće događati na dnevnoj ili tjednoj bazi.

8.Nikad te ne pita o tome što se događa u tvom životu
Nikada od nje ne čuješ pitanja poput „kako si?“, „kako ti je bilo na moru?“, „što ima novog kod tebe?“, „što si radila za vikend?“…ma ništa! Ne pita te zato što ju niti ne zanima. Bitno joj je da nju netko sluša, ali njoj se ne da slušati druge jer misli da je ona najbitnija na svijetu.

toksična prijateljica toksična ponašanja loša prijateljica znakovi nije ti prijateljca nije joj stalo do tebe

Još vijesti