par u krevetu

Kada se osjećaš spremno za ovaj korak, vjerojatno i dalje zapravo nećeš biti spremna za ono kako će to izgledati i što se sve može dogoditi naknadno. Zato je dobro znati unaprijed što te sve čeka.

Ako si dobro upoznata sa svim i imaš sve potrebne informacije, prvi put će ti biti ugodniji i manje su šanse za neugodnim iznenađenjima. Kako tijekom seksa, tako i nakon. U školi nećeš dobiti puno informacija o tome, iako bi sigurno pomoglo, koliko god neugodno bilo. Prva i najvažnija stvar je da ne pristaješ na ništa na što nisi spremna. I znaj da se uvijek možeš predomisliti. Tek kada si 100% sigurna da si spremna za prvi put, onda to i napravi. Ovo su bitne stvari koje trebaš tada znati.

1.Pripremi zaštitu, nemoj očekivati da će ju dečko imati
On možda ima malo drugačije planove. Dečki vole pokušati izbjeći korištenje zaštite. Može te uvjeravati da zna što radi, ali nemoj mu vjerovati. Budi spremna i pripremi zaštitu, a ako ju on odbija koristiti, nemoj pristajati na seks s njim. Ovo je must, nešto oko čega ne bi trebali niti voditi raspravu.

2.Iako svi kažu da će te boljeti, možda i neće
Svi uvijek pričaju da će prvi put boljeti i možeš se zbog toga bojati, ali istina je da ovo ne vrijedi za sve. Neke cure ne boli. Ovo se nekada preuveličava, a daleko je od istine. I nije isto za svakoga. Možda će te boljeti, možda neće, možda bude dosta krvi, a možda i ne. Kako bi ti bilo što ugodnije, bitno je da si stvarno spremna za ovo i da se možeš opustiti. Ako se ne možeš opustiti, možda još ipak nisi spremna.

3.Nakon seksa ti se dečko može početi ponašati čudno
Početi te ignorirati. Ponašati se manje zainteresirano. Ostaviti te. Čak i ako ste već dugo u vezi. Iako kod tebe ovo može produbiti neke dublje osjećaje, kod njega može izazvati skroz suprotno. Naravno, ne mora biti da će se to dogoditi i ovo vas može učiniti još zaljubljenijima i luđim jedno za drugim.

4.Neće biti najbolje iskustvo tvog života
Ono što si vidjela na filmovima nije kako prvi put izgleda u stvarnom životu. Neće biti romantično i elegantno ili najbolje iskustvo tvog života. Pogotovo ako je i tebi i njemu prvi put. Vjerojatnije je da će biti hrpa neugodnih i awkward situacija. Ali to tako je. Najbolje što možeš napraviti je nasmijati se.

5.Seks neće poboljšati vašu vezu ili ju učiniti čvršćom
Ako vam je veza na klimavim nogama i misliš da ćeš ju na ovaj način popraviti i učvrstiti, nemoj se u to previše pouzdati. Veće su šanse da će u ovom slučaju sve završiti loše nego dobro. Seks nije način za spasiti vezu. Jedino ako si u vezi koja je casual.

par u krevetu Seksualni život dečki u Hrvatskoj: S koliko godina imaju prvi put i s koliko cura u prosjeku spavaju?

6.Seks nije jednako ljubav
Zato je bitno da budeš oprezna s tim s kim ćeš imati seks. Da ne pristaješ na odnose s bilo kim. Za tebe on može značiti puno, ali dok nisi sigurna da je isto i kod dečka s kojim razmišljaš o odnosima, pričekaj. Tek kada si sigurna da je to ona prava veza i da te neće samo iskoristiti, kreni razmišljati o seksu. To što želi seks s tobom, ne znači da te voli.

7.Nemoj se bojati reći što ti ne odgovara ili što ti odgovara
Iako možda prvi put neće biti magičan, ono što možeš napraviti je da kažeš dečku što ti odgovara, a što ne. Nemoj se bojati ili sramiti.

8.I prvi put možeš zatrudnjeti ili pokupiti neku spolnu bolest
Čini se da je teško zatrudnjeti ili pokupiti neku spolnu bolest, ali uopće nije. Zapravo je ovo oboje vrlo lagano. Moguće je čak i ako ti je prvi put da se jedno od ovoga dogodi. To što je prvi put ne znači da si imuna na trudnoću. Puno teen mama je upravo ovako nešto mislilo pa su se iznenadile kada im menga sljedeći mjesec nije došla.

Slika nije pronađena Sitnice koje su zapravo jako bitne: Stvari koje ti nitko neće reći o seksu dok si tinejdžer

seks prvi put djevičanstvo veza

Još vijesti