Slika nije pronađena

Veliko istraživanje koje je proučavalo seksualnu aktivnost i navike dečki iz cijelog svijeta otkriva i statistike podatke za mušku populaciju iz Hrvatske.

Platforma posvećena promicanju muškog zdravlja, Manual, napravila je veliko istraživanje o dečkima i njihovom seksualnom životu. Proučavali su dečke iz cijelog svijeta, uključujući i one iz Hrvatske. Bavili su se s nekoliko zanimljivih pitanja, a prvo od njih je s koliko partnera imaju seksualne odnose i gdje su po toj brojki u usporedbi s dečkima iz ostatka svijeta. Po njihovim podacima, najviše seksualnih partnera, u prosjeku njih 14, imaju dečki iz Turske. Hrvatska je negdje na sredini liste i po ovome, u prosjeku dečki imaju 7-8 seksualnih partnera. Duplo manje nego prvi na listi. Zadnji su po ovome oni iz Indije koji imaju oko 3 partnerice kroz život.

Drugo zanimljivo pitanje koje su istražili je s koliko godina imaju prvi put. Po njihovim podacima, dečki s Islanda su vodeći i gube nevinost s već 15 godina, u prosjeku, dok su zadnji na listi dečki iz Malezije kod kojih prvi seks bude tek s 23 godine. Na ovoj su listi dečki iz Hrvatske pri vrhu, jer imaju prvi seks s već otprilike 17 godina. Muški iz Europe su općenito puno slobodniji po pitanju seksa i prije ulaze u odnose.

Naravno, profesionalci koji su proveli ovo istraživanje naglašavaju da bez obzira na ove statistike, nitko ne bi trebao žuriti i ulaziti u seksualne odnose ako za to još nije spreman. Isto tako, veći broj seksualnih partnera ne znači i bolji seksualni život. Posebno se ističe i da je pristanak na seks jako bitan i ako djevojka u bilo kojem trenutku kaže da ipak to ne želi, ta bi se odluka trebala poštivati.

Pogledajte još:

Trenutak u vezi kada najviše parova prekida – više od polovica veza ovdje pada u vodu

Kojem je spolu prekid veze emocionalno teže podnijeti: Je li stvarno curama ili je to samo mit?

Kakvog se to tipa cura dečki boje? Jedna ih karakteristika na curama posebno plaši

Hrvatska Dečki Istraživanje prvi put seks Broj partnera

Još vijesti