par u krevetu

Veliko istraživanje koje je proučavalo seksualnu aktivnost i navike dečki iz cijelog svijeta otkriva i statistike podatke za mušku populaciju iz Hrvatske.

Platforma posvećena promicanju muškog zdravlja, Manual, napravila je veliko istraživanje o dečkima i njihovom seksualnom životu. Proučavali su dečke iz cijelog svijeta, uključujući i one iz Hrvatske. Bavili su se s nekoliko zanimljivih pitanja, a prvo od njih je s koliko partnera imaju seksualne odnose i gdje su po toj brojki u usporedbi s dečkima iz ostatka svijeta. Po njihovim podacima, najviše seksualnih partnera, u prosjeku njih 14, imaju dečki iz Turske. Hrvatska je negdje na sredini liste i po ovome, u prosjeku dečki imaju 7-8 seksualnih partnera. Duplo manje nego prvi na listi. Zadnji su po ovome oni iz Indije koji imaju oko 3 partnerice kroz život.

Drugo zanimljivo pitanje koje su istražili je s koliko godina imaju prvi put. Po njihovim podacima, dečki s Islanda su vodeći i gube nevinost s već 15 godina, u prosjeku, dok su zadnji na listi dečki iz Malezije kod kojih prvi seks bude tek s 23 godine. Na ovoj su listi dečki iz Hrvatske pri vrhu, jer imaju prvi seks s već otprilike 17 godina. Muški iz Europe su općenito puno slobodniji po pitanju seksa i prije ulaze u odnose.

Naravno, profesionalci koji su proveli ovo istraživanje naglašavaju da bez obzira na ove statistike, nitko ne bi trebao žuriti i ulaziti u seksualne odnose ako za to još nije spreman. Isto tako, veći broj seksualnih partnera ne znači i bolji seksualni život. Posebno se ističe i da je pristanak na seks jako bitan i ako djevojka u bilo kojem trenutku kaže da ipak to ne želi, ta bi se odluka trebala poštivati.

Pogledajte još:

Trenutak u vezi kada najviše parova prekida – više od polovica veza ovdje pada u vodu

Kojem je spolu prekid veze emocionalno teže podnijeti: Je li stvarno curama ili je to samo mit?

Kakvog se to tipa cura dečki boje? Jedna ih karakteristika na curama posebno plaši

Hrvatska Dečki Istraživanje prvi put seks Broj partnera