Cura se dopisuje

U svemu postoje iznimke pa tako i kada je u pitanju prekid veze. Prekidanje preko poruke je kukavičko i ružno. Nije fer prema osobi s kojom prekidaš. Međutim, u nekim situacijama to pravilo ne vrijedi i skroz je okej da tada prekineš preko poruke.

Prekidi nisu nikada lagani, čak i kada si ti osoba koja prekida. Pogotovo nisu lagani za osobu koja je ostavljena, a ekstra su teški kada nas netko ostavi preko poruke. To se čini kao da nas ne poštuje dovoljno da nam neke stvari kaže u lice. Da, prekinuti preko poruke je puno lakše jer ne moraš gledati u tužno, razočarano i slomljeno lice ostavljene osobe, ali duguješ joj toliko da joj kažeš uživo. Ovakvi se razgovori ne rade preko poruke. OSIM u nekoliko situacija. Da, postoji par situacija kada je prekid preko poruke ipak u redu i kada to bez problema možeš napraviti. Ove su situacije iznimka.

Tužna djevojka Greške koje radiš nakon prekida veze, a zbog kojih će ti on još teže pasti

1.Kada ste tek kratko u vezi
Kada ste tek ušli u vezi, ali si nakon par tjedana shvatila da to nije ono što si mislila da će biti i da nema smisla ostajati dulje, okej je prekinuti preko poruke. Niste se još toliko ozbiljno zbližili, nije veza postala ozbiljna niti su se rodili neki ozbiljniji osjećaji. Da, bit će druga strana možda tužna, ali neće to uzeti toliko k srcu.

2.Kada si zabrinuta za svoju sigurnost
U situacijama kada misliš da bi osoba s kojom prekidaš mogla nasilno reagirati na tu tvoju odluku, bolje je odraditi prekid preko poruke. Bez obzira na to koliko ste dugo zajedno! Tvoja ti je sigurnost u ovoj situaciji ipak na prvom mjestu. Pogotovo ako znaš da ta osoba na loše vijesti zna neugodno i nasilno reagirati.

3.Kada si u vezi na daljinu
Možda nije fer, ali kada si u vezi na daljinu i znaš da još mjesecima i mjesecima nećeš tu osobu vidjeti uživo, nemaš što odugovlačiti. Tu nemaš previše izbora i okej je prekinuti preko poruke. Bolje je i tako nego još mjesecima biti u vezi u kojoj ne želiš biti i davati drugoj strani lažnu nadu i glumiti kako je sve super.

4.Kada si već pokušala uživo prekinuti, ali nije uspjelo
Iz kojeg god razloga da nije uspjelo – možda je tvoj bivši napravio dramu pa si popustila, možda te osoba nagovorila da ipak ostanete skupa, ali se od tada ništa nije promijenilo i dalje želiš prekid ili si u vezi s nekim za koga znaš da je dobar manipulator i bojiš se da će ti OPET promijeniti mišljenje. Pokušala si uživo, nije uspjelo, u redu je onda preko poruke. Nije da će doći kao iznenađenje.

Slika nije pronađena Lekcije koje će te naučiti loša veza: 7 pozitivnih stvari koje možeš naučiti iz nje

5.Kada je i druga strana dala do znanja da ne želi više biti u vezi
U situacijama gdje ste već pričali o tome da vam je veza došla do kraja, da nema smisla nastavljati, da niste sretni, da to više nije to…i gdje je jasno da je prekid zapravo nešto o čemu obje strane razmišljaju i naginju, okej je skratiti svima muke i prekinuti preko poruke. Pogotovo ako ste si već uživo sve rekli i razgovarali o problemu. Kada je jasno da nitko nije sretan u toj vezi, i da ste oboje toga svjesni, možeš prekinuti preko poruke bez da se osjećaš loše. Bitno je samo da ste prije toga uživo razgovarali o problemu.

6.Kada te prevario
Ako on nema poštovanja prema tebi, zašto bi ti imala prema njemu? Skroz je u redu osobu koja te prevarila ostaviti preko poruke. Samo nemoj to raditi na temelju glasina. Tek kada si 100% sigurna i kada ti je i on to sam priznao. Bit će ti lakše da ga ne moraš ponovno vidjeti i imaš svako pravo prekinuti preko poruke.

prekid veze prekinuti preko poruke situacije okej prekinuti preko poruke kako prekinuti ostaviti dečka putem poruke

Još vijesti