Prekid veze

Dobro si razmislila i donijela konačnu odluku. To je to, prekinut ćeš vezu sa svojim dečkom. Sad je samo pitanje kada, gdje i kako ćeš mu reći da je došlo vrijeme da svatko krene svojim putem.

Donosimo ti prijedloge kako prekinuti vezu, a da pri tome ne povrijediš svog dečka i kako ti, uostalom, ne bi bilo neugodno kad se sljedeći puta sretnete na ulici.

1. Dogovori sastanak

Reci svome dečku da želiš razgovarati o nečemu važnome. Veza se prekida razgovorom u četiri oka, nikako preko poruka. Iako bi to bilo definitivno lakše, s druge je strane vrlo kukavički tipkati nekome da ga ostavljaš.

2. Podsjeti ga na ono lijepo u vašoj vezi

Reci mu da ga cijeniš zbog njegovih dobrih djela, vrlina i kako ti je bio važan u određenom periodu života, ali

3. Navedi razlog svoje odluke

Zaslužio je objašnjenje. Ako se ne osjećaš sretno u vezi, ako imaš prioritete ili poglede na svijet koji su totalno suprotni njegovim, bilo bi to u redu navesti. Ako je tvoj dečko bio korektan prema tebi u vašoj vezi, on zaslužuje znati koji je razlog tvoje odluke.

4. Pokaži suosjećanje

Kaži mu da ga ne želiš povrijediti, ali da je tvoja odluka odraz onoga kako se ti trenutno osjećaš. Ako ti je drago što si ga upoznala i provela neko vrijeme s njim, možeš mu to slobodno reći. Naravno, kada te ostavljaju, to boli i koliko god se on držao hrabro, to ispod vanjštine uopće ne mora biti tako.

5. Daj mu prostora kako bi čula što ima za reći

Možda će se ponašati pomalo uzrujano, ali u takvim situacijama, to je nešto što se može i očekivati. Kada si ti izrekla svoju stranu priče, moraš pustiti i njega da kaže ono što on misli. Time što ga puštaš da i on podijeli svoje misli, pokazuješ poštovanje prema njegovim osjećajima i njemu kao osobi.

6. Dogovorite se kako ćete nakon prekida

Imaš li ti možda kod njega nekih stvari, mora li on tebi vratiti nešto sada kad ste prekinuli? Kakvi će biti vaši odnosi nakon prekida? Sve su to stvari koje bi bilo dobro raspraviti kako ne bi došlo do neugodnih situacija. 

Kad se malo strasti smire, tvoj će te bivši dečko cijeniti zbog načina na koji si mu priopćila da želiš prekinuti.

U konačnici, i ti i on morate znati da je i raskid prilika za učenje. U tom odnosu naučili ste oboje nešto o sebi samima, o drugoj osobi, ali i ono što želite ili ne želite od svog budućeg partnera. Prekid definitivno nije jedno od ugodnijih životnih iskustava, ali je isto tako prilika da prođete kroz iskustvo zatvaranja životnih poglavlja.

kako prekinuti savjeti kako prekinuti kako reći dečku da prekidate prekid veze najbezbolniji načini prekida

Još vijesti