Cura i dečko

Nekada ljubav stvarno je slijepa i ne vidimo problematična ponašanja koja ima naš dečko jer smo preko glave zaljubljeni u njega. Zato trebaš slušati druge kada te upozoravaju da neko njegovo ponašanje i nije baš tako dobro kako se to tebi čini.

Ponašanja koja su ružna i toksična možemo zamijeniti za dobra, pogotovo kada dolaze od osobe za koju pretpostavljamo da joj je stalo do nas i da nas voli. Poput dečka! Kada se zaljubimo, opravdavamo njegova ponašanja, neke ružne stvari ne vidimo i tako završimo u toksičnoj vezi koja najčešće ne završi dobro po nas. Zato je najbolje problematična ponašanja skužiti što prije. Kada ti je nešto sumnjivo i tvoj ti instinkt govori da tu nešto nije kako treba, vjeruj mu. Ovih 9 ponašanja često vidimo kao brižna i slatka, a zapravo su znak da te dečko želi kontrolirati i da ti očito baš i ne vjeruje.

1.Uvijek želi znati gdje si
Mora znati tvoju lokaciju inače će se naljutiti i napraviti dramu. Koliko god da ti se to čini slatko, nije. Okej je ako ti samoinicijativno dijeliš s njim gdje si svakog trenutka, ali ako od njega svako malo stiže poruka 'gdje si' i poludi kada sazna da si bila negdje, a nisi mu rekla – loš znak.

2.Morate se stalno dopisivati ili pričati
Želi se čuti 0/24. Na početku veze je normalno da se čujete više, a kasnije kako veza ide, to se malo smanji. Jer ipak imate i druge stvari i nije normalno da stalno visiš na mobu s njim. Kada on stalno šalje poruke i zove i očekuje od tebe da si uvijek dostupna, to je malo manijakalno ponašanje.

Slika nije pronađena Ako si moraš svako malo ponavljati ove rečenice – to je znak da si u lošoj vezi

3.Otvoreno ti kaže da ne želi da se družiš s nekim
Bilo da je to neka tvoja frendica, tvoji muški prijatelji ili bilo koja druga osoba. Ako ti govori s kim ne želi da se družiš ili te pokušava odvojiti od tvojih prijatelja, to nije znak da je brižan, već da je manipulator.

4.Kada kažeš da ideš negdje s frendicama, nazove te da te 'provjeri'
Točnije, da provjeri gdje si stvarno ili s kim. Ili te traži da mu pošalješ fotku. Sve su to načini na koje želi vidjeti jesi li mu stvarno rekla istinu gdje ideš. Očigledno je da ti ne vjeruje, što nije dobro za niti jednu vezu.

5.Ako ideš van bez njega, napravi dramu
Na kave, okej, ali u izlazak bez njega – apsolutno mu se to ne sviđa. Ovo nema smisla pogotovo ako mu nikada nisi dala razlog da sumnja u tebe i koliko si mu vjerna. Previše je posesivan ako od ovakvih stvari radi drame. Skroz je normalna stvar da ideš van bez svog dečka ponekad.

6.Nemaš više privatnosti otkad si s njim
Mora znati tvoju lozinku za otključavanje mobitela, nije mu bed uzeti tvoj mob i otići na Instagram ili tvoj Messenger. Pogotovo ako to radi bez pitanja! Ne bi trebao to raditi, koliko god da ste si bliski, jer opet, pokazuje da ti ne vjeruje.

Tračanje Prepoznaj ih na vrijeme – 5 tehnika kojima se koriste manipulatori kada muljaju ljude

7.Postavlja ti ultimatume
Kako bi bilo po njegovom i da bi dobio ono što on želi, postavlja ti ultimatume. Primjeri 'Ako me stvarno voliš onda ćeš…' i slično. Želi učiniti da se osjećaš krivom i da popustiš i pristaneš na njegov prijedlog. Ništa od toga nije normalno ponašanje u vezi i nešto kako bi se ponašala osoba koja te iskreno voli.

8.Nakostriješi se svaki put kad pričaš s nekom muškom osobom
Bio to netko s kim ideš u razred/na predavanje ili konobar u kafiću. Kada vidi da pričaš s nekom muškom osobom, ima ispad ljubomore, iako za to nema nikakvog razloga. Ne bi trebao biti problem ako pričaš s dečkima, čak i kada si u vezi. Nemoj misliti da ti radiš nešto krivo.

9.Bojiš se nešto reći jer nisi sigurna kako će on reagirati
Hodaš po jajima oko njega jer se bojiš da će ga nešto što kažeš ili napraviš naljutiti. U vezi se ne bi trebala tako osjećati i ovo ti je najjasniji pokazatelj da si u lošoj vezi, a zaslužuješ nekoga boljeg. Svatko zaslužuje nekog boljeg od osobe koja se ovako ponaša prema tebi.

veza ljubav dečko toksična ponašanja manipulator loša ponašanja ne vjeruje ti problematična veza

Još vijesti