Slika nije pronađena

Mnogi parovi neće ova ponašanja niti doživjeti kao nešto posebno, ali zapravo bi trebali i to bi im trebali biti znakovi upozorenja da nešto nije u redu. Nastaviti ignorirati ova ponašanja može biti pogubno za tvoju vezu.

Ne ide im u korist niti to što se ova ponašanja mogu zakamuflirati kao zapravo dobra ili očekivana u vezi. Iako to ni približno nisu. Mark Manson je čovjek koji se bavi davanjem savjeta o dejtanju, kao neki trener za dejtanje, a do sada je u svojoj karijeri vidio već puno parova i njihovih ponašanja da bi mogao raspoznati koja su to najčešća koja parovi rade, a koja su itekako loša i toksična, ali ih se takvima ne doživljava. On ih je izdvojio 6. Ako neko od ovih ponašanja prepoznaš i u svojoj vezi, vrijeme je za ozbiljne razgovore.

1.Pamtiš sve pogrešno/loše što je tvoj partner napravio

'Pamti pa vrati.' Nikako! Kada se pojavi neki problem, najbolje je uvijek riješiti ga do kraja, i to razgovorom. Tako nećete ni ti ni on/ona imati potrebu za dva mjeseca ili pola godine spominjati taj problem i opet ga razvlačiti. Pamtiti loše i pogrešne stvari i onda ih nakon nekog vremena izvlačiti kada ti to odgovara, da se izvučeš iz neke loše situacije za koju si ti možda kriv/a nije nikako dobro ponašanje. Svaki problem koji se pojavi, mora se odmah riješiti, tako ćete jedino moći normalno nastaviti dalje, guranje problema pod tepih nikad nije rezultiralo sretnom i dugom vezom.

2.Očekuješ da će ti dečko/cura čitati misli

Još nismo upoznali osobu koja ima ovakve sposobnosti, ali u vezi se netko lako može naljutiti jer je nešto htio, ali nije to rekao na glas, međutim očekivalo se da druga strana to svejedno shvati. Nema smisla nadati se da će tvoj dečko ili tvoja cura shvatiti sam/a što ti misliš, radije reci na glas. Kada te nešto muči, osoba s kojom si u vez je netko s kime si blizak i s kime možeš razgovarati o bilo čemu, zato se nemoj dvoumiti i nadati da će shvatiti znakove, radije reci.

3.Emocionalne ucjene

Ovo je jedan od načina kako od malog problema može nastati veliki. I još jednom je razlog loša komunikacija. Iskazivati nezadovoljstvo emocionalnim ucjenama nije nikada dobar način za postići nešto. Primjerice, bili ste na druženju i imala si osjećaj da ti dečko ne posvećuje dovoljno pažnje, umjesto da kažeš u bijesu 'Ako ti već nisam zanimljiva, drugi put me nemoj ni zvati da idem s tobom', radije duboko udahni i jednostavno reci da si se osjećala zapostavljeno i kao da se nije htio družiti s tobom, i pitaj zašto. To je puno zdraviji pristup, ali kada smo ljuti ne razmišljamo i tražimo samo način kako da taj bijes iskažemo.

4.Kriviš partnera jer se osjećaš loše

Nešto ti se dogodilo i osjećaš se loše, ali i tvoj dečko ima naporan dan i 1000 obaveza, pa iako to znaš, napasti ga jer te nije pokušavao razveseliti i da je on kriv jer si sada još tužnija, nije način na koji će veza uspjeti. Očekivati da će osoba s kojom si u vezi uvijek biti tu za tebe je nešto normalno, ali to ne znači da će biti tu baš one sekunde kada se ti sjetiš. Pokušat će ti podignuti raspoloženje 100 puta, ali nekada se svima dogodi da su baš loše volje i nije u redu to im onda nabijati na nos, pogotovo ako je dečko/cura inače uvijek tu za tebe. Imaj razumijevanja prije svega. On/ona nije tvoj sluga.

5.Napadi ljubomore

Malo ljubomore je zdravo, ali previše ljubomore je naporno. Stalni napadi ljubomore samo stvaraju nepotrebnu dramu. To može biti znak da u vezi nema povjerenja, što može biti dosta veliki problem. Iako ti možda laska to što je tvoj partner ljubomoran na svaku osobu suprotnog spola koja ti se približi, takvo ponašanje nije zdravo.

6.Kada netko pogriješi, kupi poklon – i sve je opet u redu

Umjesto da se problem riješi do kraja, kupovina poklona je način da se problem sakrije, barem za sada. Kad tad će doći trenutak da će ponovno isplivati na površinu, a onda će biti još veći i ozbiljniji. Lijepo je kupiti nekome poklon da pokažeš toj osobi koliko ti znači, ali ako imaš neke druge namjere iza toga, nije više toliko lijepo.

Pogledajte još:

Nekada nije problem u drugima, nego u tebi: Ovih 7 znakova pokazuje da si grozna u dejtanju

Nemoj se nikada osjećati krivo ako ovo radiš – 7 situacija u vezi kada trebaš biti nepopustljiva

Stvari koje dečki rade, a koje totalno odbijaju cure: Ovo je 5 najčešćih zbog kojih će te cure otkantati

veza ljubav Ljubavni savjeti toksična ponašanja loša ponašanja

Još vijesti