Tračanje

Često mislimo da možemo odmah prepoznati manipulatore, ali to ipak nije tako. Neke zaista nije teško razotkriti, ali s drugima trebaš biti jedno vrijeme da primijetiš drugačije stvari u ponašanju.

Ako si se nekad susrela s nekim manipulatorom, onda znaš kakve su njihove osobine. Ukoliko nisi, onda moraš pratiti njihovo ponašanje prema tebi, ali i prema drugima da bi shvatila kako oni muljaju sve oko sebe ili one koje žele manipulirati. Nemoj dati da i ti budeš jedna od njih pa ih prepoznaj na vrijeme.

Traženje pažnje

Osoba koja konstantno traži pažnju i suosjećanje može biti pomalo umišljena, ali je bitno za naglasiti da je to jedna od bitnijih osobina manipulatora. Konstantno moraju biti u centru pozornosti, a istovremeno traže suosjećanje od svih oko sebe samo kako bi oni na kraju ispali žrtva cijele priče.

Pretjerano iskazivanje ljubavi

Ako uz sebe imaš nekog tko ti stalno govori da te voli, da si mu draga, nikada te ne zove tvojim imenom već raznim sladunjavim nadimcima – onda ta osoba manipulira s tobom. Kao želi ti dati do znanja da joj je stalo do tebe, ali osoba kojoj je stalo do tebe ti neće to stalno na ovakav način pokazivati.

via GIPHY

Laganje

Opće je poznato da su manipulatori i česti lažljivci. Izmislili bi i najgoru stvar na svijetu da dobe ono što žele, a u većini slučajeva je to da manipuliraju tobom. Zato se nemoj iznenaditi i misliti kako to sigurno ne bi izmislili ili lagali jer bi se mogla iznenaditi.

Preuzimanje zasluga za sve

Manipulatori će te zbog ove osobine napraviti manje vrijednim nego što zapravo jesi. To će napraviti tako da će preuzeti zasluge ama baš svih stvari na sebe – nebitno jesu li zaista zaslužni za njih ili ne. Razlog tome je da uvijek moraju biti glavni pa će i sve napraviti da do toga dođu.

via GIPHY

Konstantno davanje komplimenata

Ako ti netko konstantno daje komplimente, a pod time mislimo da ti ih govori i po nekoliko puta na dan, ta osoba samo manipulira s tobom. Nije baš uobičajeno da ti netko daje kompliment svako malo, bez obzira koliko si si dobra s tom osobom.

Svađanje Ovako se trebaš ponašati kada shvatiš da ti netko laže – i možda dođeš do prave istine

Cura i dečko Dečki otkrivaju: Kako prepoznati da si mu samo kratkotrajna zabava i da ne želi ništa ozbiljno s tobom

manipulatori manipulacije tehnike manipulatora muljanje ljudi znakovi

Još vijesti