Cura i dečko

Ne želiš da ti neka sitnica presudi vezi. Iako se možda čini kao da nije „big deal“, dugoročno ove stvari utječu na tvoju vezu na loš način i malo po malo ju vode do prekida.

Svi znamo da prevara, ispadi ljubomore, nepovjerenje ili laganje mogu imati gadne posljedice na veze. To su one velike stvari za koje sigurno znaš da će uzdrmati vezu i koje onda i znamo da trebamo izbjegavati. Osim tih velikih stvari, postoje i neke manje, koje se ne čine kao previše bitne, ali koje mogu napraviti kaos u tvojoj vezi. Malo po malo, ovih 9 stvari može dugoročno ugroziti tvoj odnos, udaljiti dečka od tebe i na kraju dovesti i do prekida. Kada se pojavi neki problem, najbolje je otvoreno komunicirati i reći što te muči. Svih ovih 9 problema može izaći iz nedostatka komunikacije. Neko vrijeme ćemo sve ovo trpjeti, ali onda kada nam bude dosta svega, eksplodirat ćemo. Sve se ovo ne čini opasno, ali ako se ne riješi, dovest će do prekida.

1.Ne provodite dovoljno vremena odvojeno
Isto koliko je bitno da se redovito viđate, bitno je i da se redovito ne viđate. Točnije, da provodite vrijeme i odvojeno. Bilo sami ili sa svojom ekipom – bez partnera. Morate i dalje imati vrijeme za sebe, ono je bitno da napunite baterije, da se ne izgubite u vezi, ali i da si malo više nedostajete.

2.Nikad se jedno drugom ne zahvalite
Kada si zadnji put rekla dečku hvala kada je napravio nešto za tebe? Ako to radiš često, bravo! Ako ne, sjeti se zahvaliti mu kada napravi nešto za tebe, čak i ako je u pitanju sitnica. Nemoj ga uzimati zdravo za gotovo.

Par u zagrljaju Psiholozi otkrivaju koja je to rečenica koja će dodatno učvrstiti svaku vezu – i ne, nije „volim te“

3.Durite se jedno na drugo zbog stvari od prije par mjeseci
Kada se posvađate, iako ste se u međuvremenu pomirili, non stop netko od vas spominje problem oko kojeg ste se posvađali. Čak i mjesecima kasnije! Ili popričajte i riješite problem ili ako ga ne možete riješiti, pokušajte pronaći neki kompromis. Konstantno vraćanje na problem iz prošlosti nikako nije dobro.

4.Ne dajete si komplimente
Bez obzira na to koliko ste dugo zajedno, nemoj zaboraviti na ovakve slatke male geste. Svi volimo dobiti kompliment! Sjeti se tu i tamo dati dečku kompliment, sigurno će se oduševiti. Takve će vam sitnice dodatno učvrstiti vezu. Želiš mu dati do znanja da si i dalje luda za njim. Možda misliš da je očito da si totalno luda za njim, ali njemu možda nije!

5.Niste fizički toliko bliski kao na početku veze
Na početku veze su svi parovi zalijepljeni jedno za drugo i ne skidaju ruke jedno s drugoga, ali s vremenom ta euforija malo splasne. Iako je to očekivano i skroz normalno, nemojte skroz zaboraviti na fizičku bliskost. Poljubac, iznenadni zagrljaj, držanje za ruke kada idete negdje…nedostatak fizičke bliskosti može presuditi vezi.

cura i dečko Stvari koje će ti već na početku veze otkriti hoće li ona opstati ili ne – traži ovih 5 znakova

6.Iskaljujete se jedno na drugom zato što vas je netko deseti naljutio
Nešto ti se loše dogodilo i iskališ se na dečku. Okej jednom, ali ako to radiš stalno, nije u redu. Iako je dečko tu za tebe, on nije tvoja boksačka vreća na kojoj ćeš se iskaljivati. Trpjet će neko vrijeme, ali ne zadugo. Jedno je požaliti se, a skroz drugo planuti i posvađati se s njim samo da izbaciš bijes. Moraš pronaći neki zdraviji način za izbacivanje ljutnje.

7.Ne slušate jedno drugo
Do problema u vezi lako može doći ako ne slušate jedno drugo. Kada ti dečko nešto priča, slušaš li ga stvarno? Trebala bi! Nedostatak slušanja bi mu se mogao učiniti kao znak da ti nije stalo i da ti je dosadan. Nećeš se osjećati ugodno u društvu osobe za koju primijetiš da te zapravo ne sluša kada nešto govoriš, zar ne?

8.Druženja su vam stalno kod nekoga doma
Spojevi su bitni! Okej da ste nekada kod njega ili kod tebe doma i gledate film ili si nešto skuhate za jesti, ali svako toliko morate otići i na pravi spoj. Neka svaki tjedan jedan od vas osmisli neki spoj. Pokušajte biti što kreativniji! Nemojte vezu pretvoriti u rutinu.

9.Kada ste zajedno, zapravo ste na mobitelima
Vrijeme koje provodite zajedno, ne bi trebali provoditi na mobitelima. Kada se vidite, mobitel ide u torbu i fokus treba biti na vama.

veza ljubav Prekid dečko male stvari dovode do prekida loša ponašanja u vezi što ne raditi u vezi udaljiti se negativno utječe na vezu prekinuti

Još vijesti