Zaljubljeni par

Ulaziš u trenutak kada pregledavaš Snapchat galeriju, a tada se dogodi nešto neobično. Na ekranu se pojave stare fotografije i slatki trenuci s tvojim bivšim. Umjesto da to brzo preletiš, izgubiš se satima u galeriji, a već sljedeći put kad ugledaš svojeg bivšeg, osjećamo poznatu privlačnost. No, prije nego što se prepustiš tim osjećajima, valja razmotriti nekoliko koraka kako bi se osiguralo da ponovno buđenje emocija ima pozitivan utjecaj na tebe.

Tužna djevojka Koliko prekid veze utječe na tebe – 8 načina kako se promijeniš nakon što ti netko slomi srce

1. Nedostaje li ti on ili samo veza?
Svi smo prošli kroz to. Udahni duboko i postavi si pitanje - jesu li ti zapravo nedostajale sitnice poput nošenja njegove dukserice ili te obuzima nostalgija za načinom na koji je uvijek znao nasmijati. Veze su divne, ali cilj je pronaći nekoga tko je stvarno pravi za tebe, a ne vraćati se samo zbog nedostatka slatkih izlazaka. Ako se, međutim, javlja želja za živahnom osobnošću bivšeg i toplinom njegovog srca, slobodno mu pošalji poruku, možda čak i neki poznati meme, kako bi mu pokazala da ga se sjećaš. Isto tako, važno je razmisliti o tome koliko su te sitnice doprinosile tvojoj sreći u vezi i jesu li bile sastavni dio zdravog odnosa ili samo sentimentalne uspomene.

2. Razlozi za raskid
Prisjeti se razloga zbog kojih ste se uopće razišli. Iako je bivši možda iznimno simpatičan, ako je ignorirao tvoje potrebe, otkazivao planove ili nije pokazivao trud u vezi, vrijeme je da se zapitaš želiš li se vratiti u toksičan odnos. Ponekad je potrebno zatvoriti vrata prošlosti i krenuti dalje, pogotovo ako sreća nije bila prisutna u toj vezi. Također, razmisli o tome što bi se moglo promijeniti ili poboljšati da bi odnos bio zdraviji ako odlučiš pokušati ponovno.

via GIPHY
3. Pauza za mentalno zdravlje
Postavi sebe na prvo mjesto. Izađi s najboljim prijateljicama ili jednostavno ostani kod kuće s maskom za lice i knjigom koju si željela pročitati. Ova mala pauza za mentalno zdravlje omogućuje ti da razbistriš misli i bolje shvatiš svoje osjećaje. Razmisli o aktivnostima koje ti pružaju radost i ispunjenje te kako ih možeš uključiti u svoj svakodnevni život nakon raskida.

Prekid veze Prekidanje veze na ovaj način možda izgleda pristojno, ali zapravo je grozno – a sve više ljudi to radi


4. Objašnjenje za prekid
Ponekad je teško preći preko nekoga tko nam je značio puno. Ako je raskid bio nagao ili nejasan, pokušaj napisati poruku svom bivšem izražavajući sve osjećaje koje imaš prema njemu. Pisanje može biti terapeutska aktivnost koja ti pomaže da izraziš svoje emocije i lakše kreneš dalje. Isto tako, raspravite o prekidu veze i završi taj odnos bez nejasnoća. Dodatno, postavi si pitanje kako bi mogaola izvući pouke iz prekida kako bi se bolje razumjela i izbjegla ponavljanje istih problema u budućim vezama.

via GIPHY
5. Osobni rast
Prouči vlastiti osobni rast od trenutka raskida. Zapitaj se jesi li nakon raskida postala bolja verzija sebe, jesi li sretnija i jesi li ostvarila svoje želje i ciljeve. Ta pitanja mogu ti pomoći sagledati koliko si evoluirala od prekida veze. Ako si postigla osobni napredak i otkrila nove strane sebe, možda je vrijeme da se zapitaš je li povratak u prošlu vezu zaista korak unatrag ili teškoća na putu prema daljnjem rastu. Razmisli o tome kako bi i dalje mogla rasti i razvijati se, neovisno o statusu veze.

Prekid veze Ovo je strogo zabranjeno: Šest stvari koje nikada ne smiješ raditi nakon prekida veze

Prekid bivsi pomirenje savjeti

Još vijesti