Slika nije pronađena

Prošlo je nekoliko mjeseci od prekida i osjećaš se super. I onda odjednom hladan tuš – sretneš bivšeg/bivšu! I uz to još s novom ljubavi.

Trebalo ti je malo više vremena da preboliš prekid i sada se napokon osjećaš malo bolje, nije ti više non stop u glavi i čak ti se čini i da je vrijeme da nastaviš i kreneš u potragu za novom ljubavi. Ali onda, po prvi puta nakon prekida sretneš bivšu ljubav i to još s nekim novim. Odjednom sav napredak koji je ostvaren u tome da zaboraviš na njega/nju, pada u vodu. Tebi je sve vrijeme koje je prošlo trebalo da se pripremiš samo da nastaviš, a bivši je korak ispred tebe, već se viđa s nekime. Kada se sretnete, osjećat ćeš svakakve emocije i bit će neugodno. Svi se tako osjećaju u ovoj situaciji.
Kako bi lakše podnijeli sve emocije koje isplivaju i kako bi susret prošao što je bezbolnije moguće, bitno je podsjetiti se na ovih nekoliko stvari.
1. Vaša je veza završila s razlogom

via GIPHY


Normalno je da ti se u ovom trenutku u glavi počnu pojavljivati razne misli i da se sjetiš nekih lijepih trenutaka iz vaše veze. Pitanja 'što ako' i 'zašto ovo nisam ja' će ti se vrlo vjerojatno pojaviti u glavi, a možda i kreneš preispitivati zašto ste prekinuli i je li se situacija mogla nekako riješiti. Vidjeti bivšu ljubav s nekim novom prvi put nakon prekida je teška situacija, pogotovo ako je ideja prekida došla s njihove strane. U takvom je trenutku najbolje samome sebi ponoviti da se prekid dogodio s razlogom. Iako ste imali lijepih trenutaka i uspomena, sjeti se i druge strane – one malo manje lijepe zbog koje ste prekinuli. Ako je nekome suđeno da bude u tvom životu, na kraju će i biti.

2. U redu je da susret bude čudan i neugodan

via GIPHY


Jedna od emocija koju ćeš sigurno osjećati je neugodnost. Čak iako je prošlo dosta vremena od prekida i prebolio/la si bivšu ljubav, i dalje ti ne mora biti ugodno vidjeti tu osobu s nekim novom. I to je sasvim u redu. To je jedan od najčudnijih susreta, ali kad-tad ga treba odraditi. Osjećati se čudno, neugodno, zbunjeno i slično je zapravo dobra stvar.


Ovo je još jedna stvar na koju ne smiješ zaboraviti jer će ti pomoći da se osjećaš bolje. U tom se trenutku čini da su svi mjeseci koji su ti trebali da izbaciš iz glave tu jednu osobu sada u tren oka propali i da si opet na početku – nije tako. Misli o vašoj vezi, njihovom sadašnjem životu, kako se ti osjećaš, kako se oni osjećaju... sve je to samo kratkotrajno u tvojoj glavi da ti poremeti mir. Nemoj im pridavati preveliku pažnju. Nastavi svojim putem i sa svojim danom i vidjet ćeš da će sutradan već biti bolje!

3. Sve misli koje ti u tom trenutku krenu kružiti po glavi će brzo i otići iako se odmah tako ne čini

via GIPHY


Može ti pomoći samo da se mentalno unaprijed pripremiš na ovu situaciju. Ako živite u istom gradu, idete u istu školu ili izlazite na ista mjesta, možeš očekivati da će se ovaj susret dogoditi.


Tko je osoba s kojom je tvoja bivša ljubav? Je li to mogao biti razlog vašeg prekida? Koliko su dugo zajedno? Odgovor na sva ta i slična druga pitanja nemoj ni pokušati tražiti. Sjeti se da ne znaš što se događalo u njihovom životu od prekida i da ne znaš koja je priča iza njihovog odnosa. Možda im to uopće nije nova ljubav! Nemoj odmah u svojoj glavi krenuti slagati priče jer ne možeš nikako znati kako se tvoj bivši osjeća.

4. Sjeti se – ne znaš cijelu priču

via GIPHY


Što napraviti u ovoj situaciji?

via GIPHY


Vidjeti bivšu ljubav po prvi put nakon prekida nije lako, pogotovo ako vidiš da je s njima netko s kime su si očigledno vrlo bliski. Taj susret probudit će u tvom mozgu uspomene iz vremena kada ste dejtali. Što je duža, dublja i emocionalnija veza bila, to će i uspomene pri ovom susretu biti intenzivnije.

Postoje dvije stvari koje u ovoj situaciji možeš napraviti – prići ili samo nastaviti dalje i zaobići. Koje ćeš od ovoga odabrati ovisi o tome kako je izgledao vaš prekid. Ako nije bio lijep, jedna je strana bila jako ljuta/ povrijeđena ili su osjećaji još uvijek svježi jer ste nedavno prekinuli, vjerojatno je najbolje da izbjegneš svu moguću interakciju.

Ako je prekid pak bio dogovoran i osjećaji su se do sada već slegnuli, onda možeš prići i porazgovarati. U tom slučaju drži susret što kraćim i ne tjeraj da te upoznaju s osobom koja je s njima.

Ne možeš utjecati na to kada će se i kako ovaj susret dogoditi, ali možeš utjecati na to kako ćeš se ti ponašati.

Foto: Shutterstock/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Prekinuli ste, ali vaš bivši i dalje gleda vaše Insta storyje? Postoji razlog zašto to radi

Šest je razloga zašto se ne biste trebali vratiti bivšima - ni pod koju cijenu!

Slomljeno ti je srce? Postoji trik uz koji ćeš brže zaboraviti i preboljeti bivšu ljubav

ljubav prvi susret Prekid bivsi neugodno Nova ljubav savjeti

Još vijesti