Slika nije pronađena

Znate kolika je neugoda i zbunjujući osjećaj kada je dečko koji vam se sviđao i s kojim ste nešto započinjali – odjednom bez objašnjenja nestao iz vašeg života. Možda ste mu slali poruke, pokušali stupiti u kontakt s njime, ali bezuspješno.

Nakon što su prošli tjedni, mjeseci, a možda čak i godina – frajer vam se javio s očitom namjerom da pokušate ponovo. No, što napraviti kad vam se preko poruka opet javi onaj koji vas je jednom već ghostao?

Evo nekoliko prijedloga kako se ponijeti u takvoj situaciji. 

1. Razmislite isplati li se odgovoriti

Ako nemate interesa i ako ste odavno podvukli crtu što se vašeg odnosa tiče, niste dužni odgovoriti. Pogotovo ako ste u sretnoj vezi, nema smisla. On je svoju šansu kod vas imao davno prije i prokockao je, bio je toliko bezobrazan da je nestao bez objašnjenja i pozdrava. Niste niti vi dužne odgovarati na njegove poruke, blokirajte taj kontakt, ako smatrate da bi vam dopisivanje s njim moglo narušiti duševni mir.

2. Ako odgovarate na poruke, ostanite cool

Možda ste negdje duboko u srcu cijelo vrijeme potajno mislile na njega i drago vam je da vam se opet javio. Ostanite cool preko poruka, nemojte da vam prva poruka bude osuđujuća ili puna napada - kao da ste samo cijelo vrijeme čekale da vam on nešto napiše. Ostavljate dojam očajne cure, radije odgovorite kratko i šturo. Neka se potrudi oko vas. Ako vam se javio preko obične poruke ili preko koje aplikacije za dopisivanje, a na kojoj nema svoje profilne fotke, možete čak i napisat nešto u stilu: „oprostite, ali nemam vaš broj u imeniku“. To će ga zaboljeti.

3. Možete biti i sarkastični

Koristite slobodno sarkazam kako biste ga natjerali da se osjeća krivim što je tako nestao. Napišite mu nešto poput: „dakle, nisi izgubio telefon“. Sarkazmom ćete iznijeti poantu i dati do znanja da mu ponašanje nije bilo prihvatljivo.

4. Zatražite slobodno razloge

Ako se vaše dopisivanje nastavi, imate pravo dalje kroz razgovor zatražiti razlog nejavljanja. Nemojte dopustiti da se izvuče nekim opravdanjima koja su plitka, poput toga da je bio prezaposlen. Moguće da je pokušao u međuvremenu osvojiti neku drugu pa mu to nije uspjelo, a sad pokušava nazad s vama, jer nema nikakve bolje opcije i on se osjeća usamljeno. Vaše je pravo da ispitate razlog zbog kojeg vam se odlučio javiti i opet doći u život. Nemojte nikako dopustiti da vama nametne osjećaj krivice zbog toga što vas je ghostao, jer onda znate da imate posla s manipulatorom.

5. Razmislite i dajte si vremena

Nakon što vam je on priznao razloge zašto se tako ponio, dajte si vremena da razmislite. Nemojte odmah trčati nazad da ne biste požalili. Ako mu je stalo do vas, pričekat će. Uostalom, čekali ste i vi na njega. Uživajte u činjenici da sljedeći potez u potpunosti ovisi o vama i da vi sad njega držite na laganoj vatri. Slušajte svoju intuiciju. Jesu li njegovi razlozi opravdani? Ako je u međuvremenu prolazio kroz neke osobne tragedije ili krize zbog kojih se povukao u svoj svijet, ali ako je u međuvremenu radio na sebi, to može biti jedno od objašnjenja zbog kojih ćete mu „progledati kroz prste“.

6. Oprezno s davanjem nove šanse

Možete prihvatiti poziv na druženje ili izlazak na kavu, ali nemojte svu svoju pažnju pokloniti samo njemu. Budite s prijateljicama, izlazite i nemojte zanemarivati svoj ustaljeni raspored. Vaše povjerenje jednom je bilo izdano, shodno time – neka se ovaj puta pošteno potrudi da ga vrati nazad. Ružno zvuči, ali tko vas je jednom izigrao, mogao bi to učiniti opet. Tako da, ako se opet upuštate u takav odnos, morate biti svjesni rizika da bi vam se opet moglo dogoditi isto.

 

ghostanje ghosting što napraviti ako vam se javi nakon dugo vremena kad se javi dečko koji me ghostao odgovoriti dečku koji me ghostao dečki i ghostanje kako odgovoriti dečku koji je ghostao

Još vijesti