Ghostanje

Već si sigurno već čula za pojam „ghostanje", ali jesi li ikada razmišljala o tome kada je ova praksa prihvatljiva, a kada bi bilo bolje izbjeći je? Dajmo si vremena da razmislimo što točno znači i kako može utjecati na tvoje odnose.

Slika nije pronađena Nestao vam je iz života i sad se opet javlja: Što napraviti s dečkom koji vas je već jednom ghostao?

Što je „ghostanje“?

Da krenemo od početka. „Ghostanje" se događa kada osoba iznenada prekine svaki kontakt s prijateljima ili osobom s kojom izlazi, bez ikakvog upozorenja ili obavijesti unaprijed. Najčešći oblici ove pojave uključuju nagli prestanak odgovaranja na poruke i pozive ili izbjegavanje susreta u javnosti. Zašto ljudi prakticiraju ghostanje? Glavni razlog leži u želji za izbjegavanjem. To je svojevrsni bijeg od neugodnih razgovora ili iskazivanja iskrenih osjećaja.

via GIPHY

Kada je ghosting prihvatljiv, a kada ga je bolje izbjeći?

U redu je prakticirati ghostanje ako se druga osoba ponaša agresivno ili neprimjereno. U takvim situacijama, blokiraj i prijavi takvo ponašanje kao oblik uznemiravanja. Nemaš obvezu odgovarati na uvredljivo ponašanje koje te čini nesigurnom. S druge strane, ako ne postoji napetost u komunikaciji, hrabro stupi u razgovor! Ako si izgradila određeni odnos s nekom osobom, bez obzira radi li se o dečku ili prijateljici, vjerojatno si primijetila da ta osoba razvija dublje osjećaje prema tebi. Pokušaj izraziti svoje osjećaje na suptilan način, na primjer: „Cijenim vrijeme koje smo proveli zajedno, ali osjećam da ne dijelimo snažnu povezanost. Nije ništa osobno, jednostavno mislim da nismo kompatibilni." Jasna komunikacija pomaže objema stranama da bolje razumiju situaciju i omogućuje pristojan završetak odnosa.

„Ghostanje" može biti sredstvo samoobrane u određenim situacijama, ali važno je prepoznati kada je bolje uspostaviti otvorenu komunikaciju. Bez obzira na sve, poštuj sebe i druge u vašim odnosima.

U iščekivanju odgovora Kad nakon 'ghostanja' doživite još i 'zombing': Kakav je to toksičan trend u dejtanju?

 

ghostanje poruke pozivi veza prijateljstvo

Još vijesti