Uplakana djevojka

Bivše veze mogu ponekad biti tako nezgodne. Taman kad pomislite da ste preboljeli bivšeg dečka, odjednom same sebe uhvatite kako razmišljate o lijepim trenucima s njim.

No ponekad nam ne nedostaje bivši, već sama ideja ljubavi. Kako razlikovati čežnju za bivšim od obične nostalgije za ljubavlju i osjećaja usamljenosti?
Ne zaboravite da su bivši u prošlosti s razlogom. Prije nego pošaljete poruku bivšem koju ne biste trebali, pročitajte svakako ovo.

1. Ušli ste u fazu idealizacije bivšeg dečka

Nakon nekog vremena, nakon što vas prođu ljutnja, bijes i razočarenje i nakon što ste shvatili da ste solo, normalno da vas je uhvatio osjećaj usamljenosti. Sada ste upali u fazu tzv. „pozitivne iluzije“, što znači da maksimalizirate njegove vrline i minimalizirate mane. Vrijeme je da se pokušate sjetiti što vas je sve kod njega živciralo.

2. Umanjili ste značaj sukoba

Postojao je neki razlog zašto ste prekinuli. No vama se sad čini kako ste možda pretjerali i da biste to mogli izgladiti. Nemojte se zavaravati, problemi i razlike među vama nisu čarobno nestali i da se opet sretnete, sve bi bilo isto. Opet biste se posvađali i razišli zbog istih stvari.

3. O njemu razmišljate kad vidite druge parove

Ako ste malo sjetni kad vidite druge sretne i zaljubljene parove, ne znači da vam nedostaje vaša bivša ljubav. To samo znači da vam se malo teško naviknuti na promjenu i da vam je čudno biti solo. To je sasvim normalno. No pokušajte promijeniti perspektivu i kut iz koje gledate na cijelu situaciju. Ne mora biti loše to što ste solo, možete se ovaj puta koncentrirati samo na sebe i biti u potpunosti sebični, što već možda dugo niste bili. Dakle, samo vi, vaše želje i interesi, bez ispričavanja ili opravdavanja bilo kome.

4. Nedostaju vam vaše zajedničke aktivnosti

Sad je sve drugačije. Možda ste voljeli skupa gledati serije i filmove, a sad odjednom toga više nema. Nema više zajedničkih izlazaka van, odlazaka na pizzu ili dijeljenje obroka. Ma ne nedostaje vam on, već samo ona stara rutina na koju ste navikli.

5. Nedostaje vam samo romantike

Neko vrijeme nakon prekida veze, počinju vam nedostajati romantične geste na koje ste navikli. Možda je to svaka poruka za dobro jutro i laku noć, poljubac svaki puta kad se vidite ili neka druga slatka navika. No vjerujte da vam nedostaje samo ideja romantike, a ne ta određena osoba koja vas je već jednom povrijedila.

Slika nije pronađena Prekid veze nije najgora stvar na svijetu: Ovo je 7 pozitivnih strana prekida

6. Prijatelji vam govore da vam je ovako bolje

Tko vas može poznavati bolje od vaših prijatelja? Preživjeli ste zajedno dobro i zlo i oni žele najbolje za vas. Oni su o stanju objetkivno procijeniti vašu situaciju pa ako vam oni kažu da vam je bolje bez njega, onda im vjerujte. Obratite im se za podršku, prijatelji uostalom tome služe i nakon nekog vremena vidjet ćete i sami da je dobro što se niste javili bivšem.

7. Želite ići na spoj i želite novu ljubav

Vaš bivši nije jedina osoba na planeti. Ako smatrate da je ljubav ono što vam treba u životu, pokrenite se, izađite i pokušajte upoznati nekog novog. No samo pod uvjetom da ste stvarno spremni. Pustite stare rane da zarastu i nemojte biti s nekim tek tako da biste zaboravili bivšu ljubav. To jednostavno nije zdravo ni dobro po vas, a ne bi bilo uredu prema novoj osobi u vašem životu.

Revenge makeup TikTokom se širi novi trend šminkanja: „Revenge makeup" nakon prekida dođe kao terapija za jačanje samopouzdanja

 

preboljeti bivšeg znakovi da vam ne nedostaje bivši osjećaj usamljenosti

Još vijesti