Ljubljenje

Ljubljenje je itekako intimno i može vas povezati. Neki tvrde da je čak intimnije od seksa. I bolje! Ako si misliš da je to nemoguće – e pa moguće je, a ovo su i razlozi zašto.

Mnogi misle da je seks najbolji i da je to vrhunac kojim možete pokazati strast ili učiniti vaš odnos intimnijim i jačim. Rekli bismo da je ljubljenje ipak bolje! Oni koji kažu da nije toliko intimno, vjerojatno se nisu poljubili s pravom osobom i na pravi način. Nikako ne bi trebala brzati i ići korak dalje ako za njega nisi 100% spremna. Uvijek je bolje još malo pričekati i do tada se samo ljubiti. Jer ljubljenje je itekako super i intimno. Ovi će ti razlozi pokazati i zašto.

1.Poljubac je intimniji od seksa
Možda ti ovo zvuči kao da nije istina, ali je. Seks mnogi smatraju najintimnijim u vezu, ali ljubljenje može biti jednako intimno – ili čak i više. Ljubljenje će uključivati i gledanje u oči i nježnosti, cijela je atmosfera više romantična.

2.Sigurniji je
Najočitiji razlog. Poljubac je daleko sigurniji. Ništa se ne može dogoditi. Nema mogućnosti da slučajno pokupiš neku spolnu bolest ili da ostaneš trudna. Osim ako osoba s kojom se ljubiš ima herpes, onda bi se moglo dogoditi da ga pokupiš.

Poljubac Najčešće greške koje ljudi rade kada se ljube: Nemoj i ti napraviti neku od ovih 9

3.Uključuje više osjećaja od seksa
Seks je više fizički, dok je poljubac više emotivan. Pogotovo da bi poljubac bio dobar. Seks možeš imati s nekim i bez da imaš ikakve osjećaje prema toj osobi već te samo fizički privlači, ali za poljubac, da bi bio dobar, treba više od samo privlačnosti. Kada se s nekim poljubiš, tu će biti više osjećaja jer ćeš se osjećati sigurno, voljeno, željeno, znat ćeš da mu je stalo do tebe...

4.S poljupcem znaš točno na čemu si
Nema razmišljanja previše o tome je li to napravio zato što mu se sviđaš ili tek tako. Vjerojatno te netko neće ići poljubiti za bezveze, a i ako to i napravi, osjetit ćeš to dok se ljubite. Znaš da je to znak da se toj osobi sviđaš i da ga privlačiš. Sa seksom je malo drugačija priča i ne bi bila jedina ako se kasnije pitaš što je to značilo za vas i vaš odnos. Ili je li mu stvarno stalo do tebe ili te samo iskoristio.

5.Vjerojatnije je da se kasnije nećeš kajati ili požaliti
Manje je rizičan. Ako ti i bude žao jer si tu osobu poljubila, nije kraj svijeta i nećeš toliko žaliti.

6.Smanjuje stres
Ovo je znanstveno dokazano!
Ljubljenje smanjuje stres jer se tijekom ljubljenja povećava razina hormona sreće, dopamina, u tvom organizmu.

7.Ljubljenje je zdravo iz čak 6 razloga
Osim što će ti ljubljenje pomoći da budeš manje pod stresom, postoji 6 zdravstvenih prednosti koje ono nosi sa sobom: štiti ti zube od karijesa, pomaže kod regulacije kolesterola, poboljšava ti imunološki sustav, umanjuje bolne grčeve, smanjuje glavobolju i poboljšava krvni tlak.

Ljubljenje Lako ćeš ga razotkriti – evo kako se dečko ponaša kada mu se sviđa tvoj poljubac

ljubljenje poljubac ljubljenje vs seks prednosti odnos intimnost

Još vijesti