Cura i dečko

Ako ne želiš odmah na početku odbiti potencijalnog dečka ili izgubiti već postojeću vezu, obrati pozornost na nekoliko vrsta ponašanja kojima smo mi cure ponekad sklone, a koje su dečkima signal da moraju pobjeći.

1. Praviš se „plavuša“

Dečki vole pametne cure s kojima mogu o svemu popričati. Nemoj se praviti glupom da bi privukla njegovu pozornost, to je tako djetinjasto. Ne ispadaš ni slatko ni duhovito. Dečke fasciniraju samouvjerene i pametne cure, a s takvom će se rado pohvaliti pred svima.

2. Uvijek si loše volje

Nemoj biti drama queen, uvijek neraspoložena i u stresu zbog gluposti. Kako bi tebi bilo da je on stalno takav? On želi vidjeti osmijeh na tvom licu. Ako je tvoje lice češće namrgođeno, nego nasmijano, on će se početi pitati je li ti on dovoljan u životu i zašto te ne može usrećiti.

3. Neprestano prigovaraš

Nervira te zato što je nešto napravio ili nije napravio. Prigovaraš mu zbog njegovih odabira i odluka, a u njegovoj glavi se sve to pretvara u zvocanje bez početka i kraja. Najbolji način da mu na nešto ukažeš nije da prigovaraš i da čuje od tebe riječi poput „Ti nikad nisi“, „Ti nikad ne možeš“ i sl. Reci mu radije smireno što htjela da napravi, kakav da bude i što bi to tebi osobno značilo.

4. Lažeš

To mogu biti sitnice od onih o omiljenom filmu ili pjesmi do malo većih laži kojima si sakrila da ste u potpunosti različiti karakteri, samo da bi bila s njim u vezi, jer ti je eto fizički privlačan. I sad on misli da i ti voliš planinarenje i sprema izlet u planine, a ti nemaš kondicije niti za popeti se na brdo. Nemoj se pretvarati da si netko tko nisi, nemoj lagati u vezi s onim što osjećaš. Dečko će te prije ili kasnije prokljuviti i shvatiti da se ne ponašaš sukladno s onim što govoriš.

 

5. Nemaš svoj stav

Tebi se sviđa što i njemu, tebi je glupo isto što i njemu, što god da on kaže, ti se složiš s tim? Ma daaj… Nisi ti visibaba koja samo potvrdno klima glavom. Nitko nije baš toliko srodan da bi vam se oboma sviđalo sve isto. Pravi dečko će razumjeti da se ne možete u svemu slagati i cijenit će tvoj drugačiji stav, ukus i poglede na svijet.

6. Previše si vezana za njega

U vezi ste i ti si u potpunosti zanemarila svoje prijateljice, svoje hobije i interese. Svaki slobodan trenutak želiš provesti s njim, a dok nije s tobom, neprestano mu šalješ poruke da provjeriš gdje je i što radi. Opusti se, lijepo je da imaš dečka, ali veza ti ne može biti sve u životu. Ne zaboravi da i on treba svoj prostor, hobije i vrijeme za druženje sa prijateljima. Nemoj se baš tako zalijepiti za njega i pusti ga da diše.

7. Koristiš svog bivšeg dečka za primjer

To svakako izbjegavaj. Ako uzimaš svog bivšeg kao primjer, ostavljaš dojam kao da vjeruješ kako je on bio bolji ili da ga nisi uspjela zaboraviti. To je težak udarac za tvog sadašnjeg.

8. Igraš toplo-hladne igrice

Mijenjaš raspoloženja i ne govoriš mu otvoreno što te muči. Svaki se par povremeno posvađa, ali nema razloga da budeš pasivno-agresivna. Dečki su posebno zbunjeni kad im cure ne žele reći zašto su ljute. Oni ne mogu čitati misli i najsretniji bi bili da im se otvoreno kaže gdje je problem.

9. Na svoj izgled trošiš premalo ili pak previše vremena

Dečki su vizualna bića i ne ćemo se lagati, njima je važan fizički izgled. To što si u vezi ne znači da ćeš se zapustiti. I dalje nastavi brinuti o sebi i uživati u svojim beauty rutinama i dotjerivanju. I njemu je lijepo vidjeti tebe ljepu. Međutim, treba li ti 5 sati da se spremiš na spoj? Treba li te on čekati cijelu vječnost da bi izašla iz kuće? Dečki vole njegovani izgled, ali nisu ljubitelji previše napadnog make up-a i radije bi da to vrijeme koje trošiš na sređivanje, provedeš s njim. 

 

Dečki veze ponašanja koja odbijaju dečke muško-ženski odnosi

Još vijesti