Slika nije pronađena

Oni imaju samo nekoliko pjesama koje postoje jedino na velikom platnu ili kao popratna glazba iz filmskog svijeta, a bez obzira na to baš djeluju poput prave glazbene grupe. Pogađate? Riječ je o bendovima s tv ekrana.

Bez obzira na to što ovi bendovi zapravo ne postoje i dalje postoje horde obožavatelja koje se mole suprotnom – okupljanju nikada postojećeg benda. Bendovi iz filmova i serija nam se ponekad mogu zavući pod kožu te bismo rado otišli na njihov koncert kada bi bili u prilici.

Nažalost, nikada neće biti prilike za to jer se radi o fiktivnom bendu, a nakon što smo davno gledali film Rock`n`roll škola, želimo biti u točnom takvoj skupini s cool profesorom rockerom. No, ne treba očajavati jer se uvijek možemo prisjetiti najboljih bendova iz filmova i serija:

Rudderless bend iz filma Rudderless

Ljudi koji su gledali ovaj film znaju kakvim je emocijama prožet te da je spoj drame i komedije, a ovaj bend je nastao na neobičan i tužan način. Radi se o tome da je pjesme pisao sin kojeg su vršnjaci maltretirali te jednog dana uzima oružje i ubije kolege na kampusu fakulteta, ali i sebe. Njegov otac ne zna da je on pisao tako brutalne pjesme te kako bi se povezao sa sinom i bolje se nosio s tragedijom, on krene svirati te pjesme i spontano osnuje bend Rudderless s nekolicinom `klinaca`. Tko nije gledao ovaj film to treba učiniti što prije te vidjeti koliko su pjesme benda zapravo genijalne, a u filmu glumi i Selena Gomez.



The School of Rock band iz filma Rock`n`roll škola

Ovaj bend praktički osniva učitelj na zamjeni sa svojim učenicima te oni odlaze u borbu bendova. Profesora glumi Jack Black, a on zapravo nije pedagog niti ikakav predavač nego je propali roker koji ne odustaje od svojih snova te se želi nekako vratiti na scenu. Njegov prijatelj s kojim živi je zapravo učitelj, a kada mu ponude posao zamjene taj posao uzme Dewey (Jack Black). S djecom iz razreda on osniva bend te na kraju filma totalno osvoje ono što su i htjeli, a neke pjesme iz filma koje bend izvodi teško je zaboraviti.


Hep Alien iz serije Gilmoreice

Indie bend iz Stars Hollowa koji je napravio totalni tulum u Kyleovoj kući dok mu roditelja nije bilo kod kuće je osvojio sve obožavatelje Gilmoreica. Osim što su prodrmali setom serije, mnogi su postali zaluđeni ovim bendom te su htjeli da on stvarno postoji, ali dan danas to se nije dogodilo.


Bob-omb bend iz filma Scott Pilgrim protiv svijeta

Najbolja pjesma ovog benda je Garbage Truck, a nije teško zamisliti da glumac Michael Cera svira bas gitaru i bude prateći vokal u bendu. Ovaj bend je valjda djelovao toliko stvarno da je postao dio pop kulture pa su brojni umjetnici radili razna djela na temelju toga – od ilustracija članova benda pa do stripova o njemu. Zanimljivo je znati da je Michael Cera nastavio svirati bas i nakon snimanja filma.


Weird Sisters iz filma Harry Potter i Plameni pehar

Šest članova broji ovaj bend iz fikcije, a njihova najpoznatija stvar je Do The Hippogriff. Osim što su u ovom bendu sami dečki, a zove se Weird Sisters (Čudne sestre), oni su ujedno i čarobnjaci. Bend je navodno jako popularan u čarobnjačkom svijetu baš kao što su u našem svijetu popularan One Direction ili Metallica. Zanimljiva je činjenica ta da se ime benda nikada nije spomenulo u filmu, ali se za ime saznalo jer ih je tužio kanadski bend za krađu imena, a oni su se zvali The Wyrd Sisters.


Jesse and the Rippers iz serije Puna kuća

Sve obožavateljice Johna Stamosa su htjele da Jesse and the Rippers postane pravi bend. Radi se o tome da je on u seriji glumio ujaka Jesseaja koji je bio zgodni roker i pravi slamatelj ženskih srdašaca, a osim toga jako je držao do svoje obitelji, a pogotovo do nećakinja. Jesse and the Rippers zvijezde su do kraja ove serije, a njihov `hit` Forever, obožavateljice su čak htjele čuti i na radiju.



Pink Slip bend iz filma Šašavi petak

Totalno cool punk-rock bend iz filma Šašavi petak je osvojio svakoga tko ga je gledao barem jednom. Njihove pjesme Take Me Away i Ultimate bile su toliko popularne da su ih obožavatelji uvijek iznova vraćali na `repeat`. Glavni vokal u ovom filmu je Anna Coleman, odnosno Lindsay Lohan. U bendu ima i cura i dečki što ga čini toliko drugačijim i inovativnim.


I.P.

Pročitajte još:

Šok i nevjerica: raspala se grupa Silente

Dečki iz poznatih bendova koji su bili s istom curom

Tinejdžeri iz Vinkovaca rasturaju na koncertima: bend Revolušn u borbi protiv šunda



bendovi bendovi s tv ekrana grupe

Još vijesti