Slika nije pronađena

Kad se radi o seriji poput Riverdalea, razne teorije obožavatelja kolaju internetom. Postoji toliko prostora za nagađanja i maštu, a s obzirom na to da zaplet serije ponekad postane krajnje nevjerojatan, nije nemoguće da bi se neke teorije mogle i ostvariti.

Jedna teorija, koja postoji već od prve sezone showa, i dalje je aktualna u četvrtoj sezoni, a u njezinom centru nalazi se svačiji omiljeni pisac, Jughead Jones. Ideja, o kojoj se puno raspravljalo na Riverdaledovoj Reddit stranici, kaže da je cijela priča samo u Jugheadovoj glavi, a Riverdale je knjiga na kojoj on radi od samog početka. Razmislite, mnoge epizode počinju i završavaju monologom Jugheada, često dok tipka na svom računalu. Čak i prva epizoda serije započinje jednim od tih monologa, a prva rečenica glasi: 'Ova priča govori o gradu, malom gradu i ljudima koji žive u tomgradu...'.
Ovo je popularna teorija. Korisnici Reddita nastavljaju s pronalaženjem drugih dokaza, poput činjenice da se svaka epizoda naziva 'poglavlje' – moguće je da se radi o poglavlju iz Jugove knjige. Početak druge epizode, četvrte sezone odgovara podržava ovu teoriju. Epizoda započinje još jednim od Jugheadovih monologa. Ovaj put sjedi za pultom Pop Tatea i govori o tome kako je svake večeri preko ljeta večerao s Archiejem, Betty i Veronicom. U jednom trenutku skreće pogled lijevo i zapravo vidi njih četvero kako sjede u separeu. Kao da piše ovu priču i vidi ju kako se odvija pred njim.
Jedan korisnik Reddita ipak je iznio jedno dobro stajalište koje ne podržava ovu teoriju. Ako Jughead piše priču o Riverdaleu, zašto bi pisao takve grafičke scene seksa između Archieja i Veronike? Kao, malo je čudno pisati o svojim prijateljima i njihovom seksualnim životima. Pa, fanovi su o tome razmišljali i DottedLadybug ima objašnjenje: 'Možda u stvarnom životu ni on ni Archie nemaju djevojku, pa on daje Archieju raskalašenu vezu iz snova dok izmišlja nešto realnije za sebe'.
Hmmm, ima smisla i da je ovo krajnji zaokret koji čeka fanove na samom kraju Riverdalea, većini bi se vjerojatno svidio. Takav zaokret je vrlo vjerodostojan i objasnio bi puno ludih situacija u seriji baš poput fikcija jednog mladog tinejdžera.


Foto: IMDb/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

KVIZ: Koliko stvarno dobro poznaješ seriju Riverdale?

Dolazi nova serija koja je spinoff Riverdalea! Zove se 'Katy Keene' i vrijeme je da saznaš sve o njoj

Sin princa Harryja i Meghan dijeli ime s likom iz Riverdalea – fanovi se dobro zezaju na njihov račun

knjiga teorija kraj poglavlje zanimljivost reddit riverdale jughead

Još vijesti