Slika nije pronađena

Na programu RTL televizije od ovog tjedna možete pratiti novu TV seriju Osveta.

Na tragu velikog uspjeha i naslijeđa američke serije „Revenge“, u režiji Mesude Eraslan i scenarista Berkuna Oya snimljena je turska inačica u kojoj je zasjala proslavljena i talentirana turska glumica Beren Saat, dobro poznata i hrvatskom gledateljstvu.

Prva sezona serije ima 44 epizode i upoznaje nas sa sretnim životom djevojčice Derin Çelik (Beren Saat) i njezinog oca Adila (Burak Davutoğlu), do trenutka kada Adil bude optužen za zločin koji nije počinio i kada je osuđen na doživotni zatvor. Derin svoje djetinjstvo provodi u sirotištu, vjerujući u očev zločin. Nakon smrti oca, iz njegovog dnevnika Derin doznaje sve o njegovoj nevinosti te ga odluči osvetiti. Djevojka kreira novi identitet i ime Yağmur Özden, iznajmi apartman u blizini obitelji Arsoy te se polako uzdiže na društvenoj ljestvici, kako bi se približila i uništila one koji su joj upropastili život. Uspije se dodvoriti Emreu (Mert Fierat) te se posve uvući u život obitelji Arsoy.

U odlično prihvaćenoj turskoj seriji koju, zanimljivo, u Turskoj prema istraživanju najviše prati dobrostojeći dio gledateljstva, osim Beren Saat, uloge su podijeljene Mertu Firatu i Nejat Isler, Engin Hepileri, Zafer Algöz, Arzu Gamze Kılınç, Ezgi Eyüboğlu i drugima, koji su uspjeli iznimnu američku seriju prenijeti jednako uvjerljivo originalu, smjestiti je u drugačije podneblje te dramskoj seriji s elementima trilera i psihološke drame pristupiti na osebujan i šarmantan istočnjački način. Vizualno besprijekorna, u suradnji s velikim Disneyem, „Osveta“ će istovremeno osvojiti zaljubljenike u turske drame, ali i obožavatelje dobre intrige i uzbudljivih američkih trilera.

U nastavku donosimo sadržaj nekoliko epizoda:

Ponedjeljak 02.09., Epizoda 3. i 4.:

Yagmur ne odustaje od svojeg cilja, osvetiti očevu smrt! Nakon što je upoznala svoje najgore neprijatelje, Yagmur će se najprije osvetiti Lejli, Šahikinoj najboljoj prijateljici, razotkrivši svima da je ljubavnica Šahikinog supruga Halduna! Doznavši da je suprug vara, Šahika odluči pratiti njegov svaki korak, te se odrekne svog prijateljstva s Lejlom. Za to vrijeme, Yagmur se sve više zbližava s Emreom, prihvativši njegov poziv da mu se pridruži na elitnoj utrci konja, dok je Ruzgar prisiljen prodati svoj brod Hakanu kako bi isplatio očeve dugove, a mladi Bariš poziva Šahikinu kćer Džemre i njezine prijatelje na putovanje po obali, ne znajući da je brod prodan… Yagmur doznaje da je i imućni trgovac dionicama, Orhan Demirci, bio dio zavjere protiv njezinog oca. Iako je Hakan saznao njezin pravi identitet, ne sviđa joj se ideja da joj pomaže u osvećivanju Askojevima. U međuvremenu, kuća u kojoj živi Yagmur se iznenada prodaje, a Šahika pokušava doznati tko je zapravo ta tajanstvena djevojka u koju se njezin sin Emre opasno zaljubio.

Utorak 03.09., Epizoda 5. i 6.:

Yagmurina nova meta je glavni tužitelj Sadri Uçkan, vrlo dobar prijatelj obitelji Arsoj koji je donio najstrožu presudu u očevom slučaju, i koji se namjerava kandidirati za gradonačelnika. Emre posjeti bivšu djevojku Selen koja se liječi u rehabilitacijskom centru od ovisnosti. Iako mu je obitelj to strogo zabranila, Emre zamoli Yagmur da mu pravi društvo tijekom posjeta Seleni… U međuvremenu, Šahika dolazi do zanimljivih informacija o Yagmur, pa je odluči pozvati na večeru u svom domu na kojoj će im društvo praviti Sadri Uçkan i još jedan misteriozni gost, dok Ruzgar i njegov mlađi brat Bariš teško podnose iznenadnu očevu smrt.

Srijeda 04.09., Epizoda 7. i 8.:

Yagmur saznaje da je psihijatrica Ayşe Ceylan također bila dio zavjere jer je svojim iskazom uvjerila suca da je njezin otac bio pljačkaš i ubojica. Nevjerojatni slijed događaja na tiskovnoj konferenciji povodom Sadrijeve kandidature za gradonačelnika uzrokuje paniku kod Askojevih. Haldun je uvjeren kako iza te katastrofe stoji Šahika koja je još uvijek ljuta zbog njegove nevjere. Emreova bivša djevojka Selen ne krije nezadovoljstvo oko njegovog odabira nove simpatije, pa odluči dovesti Yagmur u neugodnu situaciju pred Emreom i Ruzgarom, a Haldun napusti kuću pod izlikom da odlazi na poslovni put. Za to vrijeme, Šahika doživi još jednu neugodnost na sastanku njezinog humanitarnog odbora, a zahvaljujući Hakanu, video s njezinim prijetnjama psihijatrici Ayşe Ceylan pojave se na Internetu.

Četvrtak 05.09., Epizoda 9. i 10.:

Lejla pronalazi vrlo bitnu informaciju o Yagmur, no neće je moći proslijediti Šahiki koja je upravo doznala da Haldun nije bio na poslovnom putovanju, nego s Lejlom u hotelu. Obzirom da je nakon rastave braka ostala bez cijelog imetka i financijskih sredstava, Lejla od Halduna zatraži novac za nanesene duševne boli i rušenje društvenog statusa nakon objave njihove afere. U međuvremenu, Emra pogodi činjenica da je Yagmur bila viđena u Ruzgarovom društvu, pa odluči zaposliti Selen u tvrtki svoga oca, Asli prizna Yagmur da se Šahika raspituje o nestalom CD-u s povjerljivim informacijama, a Lejla se iznenada pojavi na sastanku Šahikine humanitarne udruge.

Tekst/foto: RTL

Provjeri sadržaj još nekoliko epizoda

Djevojka imena Feriha

serije sapunice Turske serije Ezel