Slika nije pronađena

Nova TV vam u novoj 2014. godini donosi snažnu, nezamislivu ljubavnu priču koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Dramska serija Dila utemeljena je na istoimenom filmu iz 1977. godine, priču o ljubavi koja ne poznaje granice! Dila i Ihsan prekrasan su mladi par koji se upoznao za vrijeme studija, a Dila se u Ihsana zaljubila na prvi pogled. Nakon par godina hodanja, mladi par se vjenčao. U trenutku kad se činilo da njihovoj sreći nema kraja, Dila izgubi Ihsana… Polako, Dilino srce osvoji šarmantni Riza, a ono što Dila ne zna jest da je upravo Riza krivac za smrt njenog muža!

O radnji:

Obitelj Barazoglu smjestila se u Sarigol prije gotovo dva duga stoljeća, u vrijeme kada su begovi otkupljivali imanja na konjima. To je bilo vrijeme kad je dana riječ bila svetinja, a kad bi se preko nje prešlo, stvari su se rješavale oružjem. Sejit-beg je bio glava obitelji, poznat u čitavom kraju i okolici po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti te je tako za života ušao u legendu. Uvijek je bio pravedan i dobar prema svima: od onih koji su živjeli na imanju, onih koje je uzdržavao, pa sve do običnog seljaka. Koliko su ga seljaci cijenili, dokazuje i to da bi se posvađali i porječkali ali ne bi išli pred sud, već pred gospodina Sejita. Sejit je ostao bez svoje supruge Sedžide prije mnogo godina te se iz ljubavi i poštovanja prema njoj nije ponovno ženio. S pokojnom je ženom imao dva sina: starijeg Ihsana i mlađeg Azera.

Ihsan je upisao studij prava u Istanbulu. Azer pak nije imao ni najmanju namjeru studirati. Ono što ga zanima jest prostrana zemlja koja pripada njegovoj obitelji, bogatstvo koje je njome stečeno i način na koji se tim bogatstvom upravlja. Azer nije zadovoljan načinom na koji njegov otac upravlja zemljom.

Dila je Ihsana upoznala na fakultetu. Dok je Dilin otac još uvijek bio živ, a Dila je bila dijete, živjeli su u malenom radničkom smještaju s vrtom. Lijepu Dilu do fakulteta nisu zanimali muškarci, a unatoč svojoj očaravajućoj ljepoti ni na koga nije obraćala pozornost. Međutim, u Ihsana se zaljubila na prvi pogled. Nakon godinu-dvije zaruka, uz odobrenje obitelji su se vjenčali. Mladoj Dili nije bilo lako donijeti odluku te je morala birati između dobro plaćenog posla u Italiji i vjenčanja s Ihsanom. Dila je odabrala Ihsana, ali niti jedno od njih ne zna da će njihovoj sreći uskoro doći kraj…

SADRŽAJ I EPIZODE

Epizoda 2.

Dila je odlučila ostati u Sarigolu i predati ubojicu svoga muža u ruke pravde, ali ne dobiva očekivanu potporu od Azera I Sejita. Oni smatraju da će Riza već pronaći načina da izmakne pravdi. Azer mu je ionako naumio sam presuditi. Dila nastavlja naprijed sebi poznatim putovima. Sastaje se s Mehmetom koji se predao umjesto Rize i njegovom majkom te ih pokušava nagovoriti da povuku iskaze. Riza ne može učiniti ništa kako bi izbjegao Dilu, iako je nadomak toga da kaže tko je. Ali Melike nema milosti. Mora nešto poduzeti prije negoli Dila postigne svoj cilj. Riza ne želi da se Dili naudi pa traži načine kako da se s njom nađe.

Epizoda 3.

Hadžer je upucana ispred policijske postaje, što Dilu ostavlja u šoku. Shvaća da će obitelj Selamoglu pokušati sve da izbjegne kaznu i da se neće zaustaviti. Ta spoznaja za nju predstavlja prekretnicu. Ili će se s Rizom pokušati boriti pravnim putem ili će mu sama presuditi. Riza pak zna da njegova majka stoji iza Hadžerina ubojstva i jako je bijesan na nju. Osim toga, proždire ga savjest jer ništa ne može objasniti Dili kao ni reći da on nije pravi krivac. Azer počinje kovati planove kako da ubije Rizu, ali pred njim se stvori zapreka: ljubav prema njegovoj sestri Fatmi.

Epizoda 4.

Hadžer je preminula na Dilinim rukama. Taj ju je događaj promijenio i sada misli da se sama mora pobrinuti za pravdu. Obuzeta ljutnjom bane u konak Selamogluovih, ali shvati da je pogrešno postupila i da se na taj način neće osvetiti. Zato se mora praviti da se sabrala i krenuti u akciju, a da ništa ne da naslutiti g. Sejitu. Očitavajući Azeru bukvicu, Riza si je u svađi ozlijedio ruku. Odluči neko vrijeme ne viđati Dilu kako ne bi ništa posumnjala. Ali opet ne može bez nje. Koliko god da iz dana u dan raste njegova ljubav prema Dili, toliko i unutarnja previranja postaju sve dublja. Dila pak gleda na Rizu - kojeg poznaje kao Javuza - kao na luku u kojoj se može udaljiti od briga. Međutim, unutarnji joj glas neprestano šapuće da radi nešto pogrešno. Za to vrijeme ukućani su primijetili da Dila često izlazi iz konaka i nestaje, jer ona svima taji prijateljstvo s Javuzom. Da bi otkrio kamo ide, g. Sejit naređuje da je se potajice prati.

Epizoda 5.

Obitelji Barazoglu i Selamoglu ovog se puta sukobljavaju oko vila koje Azer želi izgraditi. Azer je grub prema seljaku koji mu ne želi prodati zemlju. No riječ je o seljaku kojega g. Riza poznaje i koji mu je drag. Sukobljava se s Azerom braneći seljakova prava. Napetost koja raste između dviju obitelji za Dilu je rijetka prilika da vidi i nađe Rizu i koju ne propušta. Zato traži Azerovu pomoć. S druge strane, Javuzu, s kojim se sprijateljila ne znajući da je riječ o Rizi, govori da ga više ne želi vidjeti. To joj prijateljstvo uznemiruje savjest. Međutim, kad ostane daleko od njega, osjeća se prilično usamljeno i nesretno. Javuz joj je jedini prijatelj s kojim može razgovarati. Azer i dalje trči za Fatmom te se trudi svim silama dokazati svoju ljubav, dok njoj potajice godi ta njegova pažnja.

Epizoda 6.

G. Sejit je poludio saznavši da je Dila otišla na seosko vjenčanje ne bi li pronašla Rizu. Iako je obećala da neće izazivati nevolju, opet je učinila što je naumila. Nakon ovog incidenta, g. Sejit odlučuje da je jedino rješenje zatvoriti Dilu u kućni pritvor, jer se boji da bi Selamogluovi mogli uzvratiti udarac i nauditi joj. Međutim, Dila ne posustaje pred autoritetom g. Sejita. I dok on postavlja zabrane, Dila im se u inat suprotstavlja.

Provjeri još... MILOST - TV serija

Foto: Novatv

serije sapunice Turske serije

Još vijesti