Slika nije pronađena

Ako se i vama zadnja 24 sata po glavi vrti samo šokantna vijest da je Zayn Malik napustio One Direction, niste sami u tome! Directioneri iz cijelog svijeta dijele svoja razmišljanja, komentare i misli otkako su saznali za ovu Zaynovu odluku na svim društvenim mrežama.

I dok je zajednica obožavatelja ovog megapopularnog benda jača nego ikad u pružanju potpore svojim članovima i razočaranim obožavateljima jer je ovo svima veoma emotivno vrijeme, pojavio se i zabrinjavajući trend na platformi 4chan koji potiče obožavatelje da se režu i samoranjavaju i stavljaju hashtag cut4zayn na Twitter.

Iako se očito radi o parodiji trenda cut4Bieber koji je pokrenut prije nekoliko godina, ovaj hashtag počeo je trendati po društvenim mrežama pa su se oglasili i psiholozi koji upozoravaju da se radi o potencijalno opasnome trendu. Obožavatelji koji se teško nose s ovom viješću pomoć bi trebali potražiti kod stručnjaka, a ne na ovaj način privlačiti pozornost.

Stručnjaci za mentalno zdravlje dalje objašnjavaju da je u redu biti uzrujan u ovakvoj situaciji, ali s tim se osjećajima morate nositi na pozitivan i konstruktivan način, ma koliko težak bio: Uznemirujući životni događaji mogu potaknuti osjećaj nesreće i tjeskobe, a jako je bitno potražiti pomoć u takvoj situaciji.

Također su pozvali na to da obožavatelji promisle prije nego nešto objave na društvenim mrežama jer poticanje drugih na destruktivna ponašanja može imati ozbiljne posljedice, posebice u trenucima kad se mlade osobe osjećaju najranjivije: Kad se koriste na dobar način, društvene mreže mogu odigrati pozitivnu ulogu u smislu podrške i šireg društvenog umrežavavanja. Međutim, nužno je prepoznati opasnost koju stvaraju sve stranice ili portali koji promociraju samoozljeđivanje.

Samoozljeđivanje je jako ozbiljan problem i ne bi ga se trebalo trivijalizirati. Pozivamo sve koji koriste Twitter da ne objavljuju postove koji promoviraju štetna ponašanja, ako takve postove primijete – neka ih prijave nadležnima.

Što vi mislite o ovom trendu?

L.B./izvor: Cambio

foto: arhiva, Twitter


Pročitajte još...

...Je li ovo početak kraja: Zayn Malik napustio One Direction!...

...Za njegov 22 rođendan: 22 stvari koje niste znali o Zaynu Maliku!...

...Manje poznate činjenice o bendu One Direction...

#cut4zayn šokantna vijest destruktivno ponašanje Zayn Malik one direction psiholozi twitter

Još vijesti