Slika nije pronađena

Unatoč tome što su predstavnice Hrvatske, grupa Feminem, s pjesmom Lako je sve dobro kotirale na kladionicama, ipak nisu prošle dalje u finale 55. Eurosonga na drugoj polufinalnoj večeri u Norveškoj.

Odjevene u zlatne večernje haljine, Pamela Ramljak, Neda Parmać i Nika Antolos odlično su nastupile, i to bosonoge, te su izmamile gromoglasan pljesak 14.000 ljudi Telenor arene, ali gledatelji i žiri očito nisu dijelili njihovo mišljenje. Bolje sreće nisu bili ni naši susjedi Slovenci, piše Jutarnji.hr.

Kao i u prvoj polufinalnoj večeri svoj put prema finalu pokušalo je izboriti 17 zemalja, no samo njih deset je osvojilo kartu za daljnje natjecanje - Armenija, Izrael, Danska, Azerbajdžan, Ukrajina, Rumunjska, Irska, Cipar, Gruzija i Turska, te se pridružuju sretnicima iz prve večeri - Bosni i Hercegovini, Moldaviji, Rusiji, Grčkoj, Portugalu, Bjelorusiji, Srbiji, Belgiji, Albaniji i Islandu, u velikoj završnici u subotu. Kao i dosad, direktan plasman ima tzv. Velika četvorka, koju čine Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Španjolska, te Norveška kao domaćin.

Prema dosadašnjim pokazateljima, jedna od najvećih favoritkinja je atraktivna predstavnica Azerbajdžana, 17-godišnja Safura, na čijem je nastupu i pjesmi Drip Drop radila ekipa koja je prije surađivala sa svjetski poznatim zvijezdama poput Madonne, Jennifer Lopez, Enriquea Iglesiasa i Beyonce. Osim Safure, titulu favorita dobio je i predstavnik Izraela Harel Skaat, koji je svoju pjesmu Milim otpjevao na materinjem jeziku.

Tekst/foto: Jutarnji.hr, AFP

Femminem lako je sve eurosong, eurosong 2023 eurovizija

Još vijesti