Slika nije pronađena

Nina Badrić jučer je s pratnjom otputovala za Baku gdje će se sljedećeg tjedna održati 57. natjecanje za izbor pjesme Eurovizije.

Uz Ninu Badrić, hrvatsku predstavnicu na ovogodišnjem Eurosongu, na konferenciji za novinare javnosti je predstavljena i njena pratnja. Uz Ninu, predstavljeni su prateći vokali Ivana Čabraja, Jelena Majić i Danijela Večerinović, te plesači Igor Barberić i Dinko Zec. Njih šestero bit će na bini Kristalne dvorane u Bakuu tijekom druge polufinalne večeri, 24.5.

Sve je super...

'Sve je super, imam odličnu ekipu, važno mi je da zadržimo pozitivan duh, pozitivan pristup. Mislim da mi nismo od onih ekipa koje idu pošto-poto na prva mjesta, najvažnije je da imamo dobar nastup, rekla je Nina. Dodala je kako bi voljela da hrvatska ekipa bude proglašena najsimpatičnijom ekipom na ovogodišnjem Eurosongu. 'To će biti najveći uspjeh, i svakako da uđemo u finale, a ako to uspijemo, onda se možemo nadati i pobjedi', dodala je Nina.

Polufinale 24.5.

Izravan prijenost polufinala u kojem nastupa Nina možete pratiti na ma malim ekranima u četvrtak, 24.05. od 21h na HTV1, a komentirat će ga Duško Ćurlić. Redoslijed nastupa te večeri je: 1. Srbija, 2. Makedonija, 3. Nizozemska, 4. Malta, 5. Bjelorusija, 6. Portugal, 7. Ukrajina, 8. Bugarska, 9. Slovenija, 10. Hrvatska, 11. Švedska, 12. Gruzija, 13. Turska, 14. Estonija, 15. Slovačka, 16. Norveška, 17. Bosna i Hercegovina te 18. Litva.

Na ovogodišnjem Eurosongu natječu se predstavnici 42 zemlje. U svakoj od dvije polufinalne večeri nastupit će predstavnici 18 zemalja, a 10 najboljih ulaze u finale. U velikom finalu 26. svibnja natjecat će se 26 zemalja, predstavnici 20 zemalja iz dvije polufinalne emisije, te šest zemalja koje u finale ulaze izravno, a to su Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska, Njemačka i prošlogodišnji pobjednici - Azerbajdžan. Nastupe pojedinih predstavnika, uz televoting (50%), ocjenjivat će i nacionalni žiriji (50%).

Kakav uspjeh prognozirate našoj predstavnici - idemo u finale?

>> Više vijesti iz svijeta glazbe i filma čitajte na www.teen.hr.

eurosong, eurosong 2023 eurovizija Baku

Još vijesti