Slika nije pronađena
Stalno vas upozoravamo na opasnosti od pretjeranog korištenja društvenih mreža – skrolanjem tratimo život više nego što je potrebno da zadovoljimo znatiželju i informiramo se. Počnemo živjeti u virtualnom životu ono što nismo u stvarnosti.

Često padamo u depresiju kada vidimo da su 'neki drugi' savršeni ili savršene – uvijek prekrasno našminkane, s bogatim društvenim životom, u tjelesnoj formi, zdravo se hrane... No, je li njihov Instagram ili Facebook profil stvarno preslika realnosti?Tematiku lažnog života na društvenim mrežama savršeno obrađuje film 'A Social Life' u samo osam minuta. Prikazuje ovisnost današnjice – onu koja nas tjera da skrolamo dovijeka i živimo za lajk, srce ili pozitivne komentare.Producirala ga je Kerith Lemon iz Kalifornije koja je, radeći godinama u zabavnoj industriji (između ostalog, za MTV Networks i za Oprah Winfrey Network), osjećala teret jer je cijele dane provodila uz mobitel. Zato je kreirala lik karijeristice Meredith koja pokazuje kako se svatko od nas osjeća kad je zarobljen u virtualnom svijetu. Kerith je dala intervju za The Bird Years u kojem je objasnila cijeli kontekst filma pa vam preporučujemo da ga pročitate.

Inače, film je obišao brojne festivale i osvojio nagrade, ali ono što je ironično jest da mu je za popularnost trebala pomoć upravo društvenih mreža. Tek je shareanjem postigao popularnost i, nadamo se, osvijestio barem dio korisnika.Foto: Facebook/YouTube

M.Z.Pročitajte još:

Ovo nismo znali – Instagram objavio statistike koje bi vas mogle zanimati

Dokaz fejkanja na Instagramu – cure nisu savršene i nemaju ravan trbuh, super guzu ili velike grudi

Instagram, Facebook, Snapchat – kako se riješiti bolesti zvane 'skrolanje'?

opasnost a social life kratki film lažni svijet instagram kerith lemon

Još vijesti