The Knight Before Christmas

Filmovi ne prikazuju realan život, a pogotovo ne prikazuju realno veze. Romantične komedije su nam dobre upravo zato – jer su bajka. Iako cure padaju na romantiku, nemoj očekivati da će tvoja veza izgledati kao filmska.

Puno se istih situacija koje se događaju u vezama pojavljuje u hrpi filmova, jer su te situacije tipične za filmove, ali ne i za stvarni svijet. Samo zato što su u gotovo svakom filmu, to ih ne čini realnima. Nije nemoguće da ti se ove situacije dogode, ali ako se i realiziraju, neće biti romantične kako to filmovi prikazuju. Veze u stvarnosti neće izgledati kao one između likova u filmovima, a ovo je 12 razlika koje su samo neke od! Ove se ipak najčešće pojavljuju i daju nam krivu predodžbu u tome kako će nam izgledati veza.

1.Buđenje zajedno
U filmovima se čini kao da svi uvijek mogu prespavati kod dečka/cure, u realnosti, roditelji te sigurno neće pustiti samo tako. Najvjerojatnije te neće pustiti nikako, a ako i saznaju, a saznat će, završit ćeš u kazni. U filmovima to nikada čini se nije problem i svi se uspiju ušuljati ujutro nezapaženi u kuću. Nema šanse da ti to uspije! Nemoj očekivati slatka buđenja zajedno, nikome roditelji zapravo ne dopuštaju tako nešto, ne samo tebi.2.Zaljubljivanje na prvi pogled
Likovi se samo pogledaju sa suprotnih strana kluba ili javnog prijevoza i to je to, ljubav na prvi pogled. U stvarnom životu ti 99% ljudi kojima se i svidiš, neće prići u javnosti, jer prilaženje nepoznatima većini nije ugodno. I osim toga, potrebno je puno više od jednog pogleda da bi se zaljubili u nekoga. Čak niti jedan dejt neće biti dovoljan. Takvim stvarima ipak treba malo više vremena.

3.Iznenadni posjet kroz prozor
Penjanje kroz nečiji prozor spavaće sobe i silaženje ujutro – nema šanse. Osim što se na većinu prozora nitko ne može popesti, osim ako se viđaš sa Spidermanom, nema šanse da vam tako nešto uspije proći nezapaženo. Ili će te skužiti roditelji ili netko od susjeda i cinkati te. Nemoj očekivati da će te dečko ovako iznenaditi.

4.Dečko dolazi po tebe za dejt i prati te doma
Osim ako ne živite negdje u susjedstvu, teško da će se ovako nešto dogoditi. Vjerojatnije je da ćete se naći u nekom kafiću ili negdje u gradu. Ovo je preveliko očekivanje koje ti se neće ispuniti.
5.Velike romantične geste za Valentinovo
Da, kupit će ti dečko ružu ili čokoladu, ali u filmovima oko Valentinova bude puno velika strka nego u stvarnosti. Ima hrpa parova kojima je ovo samo još jedan dan u godini, a i oni koji slave ne rade velike ekstravagantne geste. Dečkima u realnosti ne padaju toliko često na pamet romantične geste.

6.Svađe zapravo uvijek ispadnu kao neki nesporazum
Svaka svađa završi tako da dodatno učvrsti ljubav para i dobar dio njih na kraju ispadne da je bio nesporazum i svađa niti nije bila svađa. To je u filmu, ali zapravo… U pravoj vezi svađa može poboljšati i učvrstiti stvari, ali vjerojatnije je da će biti puno groznija i da neće poboljšati stvari nego stvoriti dodatne probleme i poljuljati vaš odnos. I najčešće neće ispasti da je nesporazum nego je stvarno netko zeznuo stvar.

7.Nakon prekida se ne možeš odseliti u drugu državu
Najlakše bi bilo nakon prekida pokupiti stvari i odseliti u drugu državu, ali skoro nitko to ne može izvesti. Umjesto toga, jedino što možemo je blokirati tu osobu na društvenim mrežama i nadati se da nećemo naletjeti na njih u gradu.8.Spavanje preko noći zajedno
Kada parovi spavaju zajedno, to u filmovima izgleda slatko. U stvarnosti će netko nekoga izgurati iz kreveta, ili će netko jako glasno hrkati ili nećete niti moći zaspati. Bit će sve samo ne slatko. Za jednu će osobu biti mučenje.

9.Noćno kupanje
Jedna romantična situacija iz filma koja nije romantična u realnosti je noćno kupanje. Ako živiš u većem gradu, nećete nigdje imati toliko privatnosti da budete jedini na plaži. Što je samo jedan od 'problema'. Nije baš sigurno ostaviti sve svoje stvari i otići u vodu, lako vas netko može pokrasti, a i ići negdje kroz more ili rijeku po mraku dok ništa ne vidiš…vrištat ćeš svaki put kada te nešto okrzne po nozi.

10.Dejtovi su uvijek uzbudljivi i nešto novo i drugačije
Cura i dečko uvijek idu na neke super slatke i romantične dejtove, i stalno rade nešto novo i uzbudljivo. U filmovima, da, ali u stvarnosti, ne. Osim što puno toga zahtjeva i budžet kakav rijetko tko ima, većina parova imat će neke svoje rituale i neće baš tako često ići na neke wow dejtove. Nemoj očekivati od dečka da te iznenadi tko zna kakvim dejtom, i vruća čokolada u slatkom kafiću može biti romantična.11.Roditelji nisu fanovi dečka
Roditelji će često u filmovima biti jako sumnjičavi prema dečkima i hejtati ih, ali u stvarnosti, većina će biti sretna jer imaš nekoga i bit će sretni zato što si i ti sretna. Jedino ako je dečko stvarno problematičan zbog nečega, onda bi mogla nastati panika, ali to se rijetko događa.

12.Na vjenčanju se pojavljuje bivša ljubav
Zadnja situacija koja je tipična za filmove, a koja se u stvarnosti nikada ne događa je kada na vjenčanju svećenik pita 'Ima li netko nešto protiv ovog braka?' i onda se pojavljuje neki bivši koji se odlučio odjednom boriti za tvoje srce.

Pogledajte još:

Napokon smo ih dočekali – 6 božićnih filmova koji stižu na Netflix u prosincu

Iznenađujuće stvari o najromantičnijem filmu ikad – 'Bilježnici'! 12 detalja koje gledatelji ne znaju

Osam situacija iz 'Sumraka' koje uopće nemaju smisla – a koje su samo pravi fanovi skužili

film vs. stvarnost veze u filmovima savršena veza

Još vijesti