Puppy love

U filmovima vrijede drugačija pravila nego u stvarnom životu. Pogotovo kada je u pitanju ljubav. Stvari koje se događaju u romantičnim filmovima se u većini slučajeva ne događaju i u stvarnom životu – barem ne na način kako to pokazuju filmovi.

U romantičnim je komedijama sve uvijek tako divno i krasno. Većinom imaju happy ending i stvari se glavnim likovima tako savršeno poslože. Dečki su romantični, svi završe s pravom osobom…iako je to divno i krasno, situacije koje bi i ti htjela da ti se dogode, nemoj se zanijeti. Filmovi su jedno, realnost drugo. Da, postoje stvari iz filmova koje se događaju, ali romantični su filmovi puni situacija o kojima cure sanjaju, a koje se u pravom životu ne događaju. Neke stvari filmovi uporno prikazuju krivo o vezama i daju nam očekivanja od dečka i veze koja nisu realna. Imaj na umu da se ovih 8 situacija u 99% slučajeva događa samo u filmovima i nisu prikaz realnih veza. Ne bi ih trebala raditi.

1.Ako je prava ljubav, sve ćete jedno drugome oprostiti
Laži, prijevare, ma SVE. Ovo je jako loša poruka i nešto što se nadamo da nećeš ići rekreirati i u svojoj vezi. Suprotno od onoga što prikazuju filmovi, ali samo zato što nekoga voliš, ne bi mu trebala sve oprostiti. Neke se stvari ne opraštaju, čak i da ti je to najveća ljubav koju si ikad imala.

2.Loša komunikacija = dobra veza
Toliko parova u filmovima i serijama ima lošu komunikaciju, ali završe u sretnim vezama bez obzira na to i riješe svaki problem tek kada zagusti. Za zdravu i uspješnu vezu je itekako bitna dobra komunikacija. Ako ćete non stop imati problema s razumijevanjem jedno drugog, to će dovesti do prekida ili veze u kojoj nitko nije sretan. Ne može se svaki problem gurati pod tepih i šutjeti dok netko ne eksplodira.

Emma i Red, White & Royal Blue Romantični filmovi koji su nastali po knjigama: Ovih 12 su snimani po knjizi i nisu razočarali gledatelje

3.Dečko će ti promijeniti život i sve će odjednom biti super
Kada jednom uđeš u vezu, sve će se posložiti. Tako barem kažu filmovi. Činjenica je da ti je veza samo jedan dio života i ako imaš problema s nečim drugim, dečko to neće riješiti – taj će problem i dalje biti tu. Samo ćeš na početku veze biti sretna i zaboraviti na taj problem na neko vrijeme. Neće ti se magično sve odjednom posložiti.

4.Ljubav sve pobjeđuje
Ljubav nekada nije dovoljna. Veze se prekidaju i parovi se razilaze iako jedno drugoga vole. To nije jedino što treba za uspješnu vezu, bez obzira što ti filmovi rekli. Ljubav ne pobjeđuje uvijek i ne pobjeđuje sve.

5.Samo je jedna osoba za tebe ona savršena
I moraš završiti s njom ako želiš ultimativnu sretnu vezu. Spojler: postoji više od jedne savršene osobe za tebe!

6.Romantično je ako te dečko ne pušta na miru, a rekla si mu da nisi zainteresirana
Kada nekome kažemo da nismo zainteresirani, to stvarno i mislimo i neće se ta odluka promijeniti ako nas ta osoba nastavi ganjati. Vjerojatnije je samo da ćemo ju blokirati posvuda. U romantičnim filmovima dečki uvijek promijene curama mišljenje, samo moraju biti uporni. U stvarnosti je u redu takve ljude blokirati i prijaviti.

Lana Condor i Anthony De La Torre Slavni parovi koje želimo vidjeti da glume zajedno u romantičnim filmovima – bili bi to top filmovi

7.Svađe su znak da u vezi ima strasti
Svađe su znak da se ne razumijete, da ne komunicirate dobro ili da ste previše različiti ili vam nije dovoljno stalo. Konstantno svađanje nije znak da je veza puna strasti kako to filmovi vole prikazivati.

8.Problematična su ponašanja prikazana kao nešto pozitivno i romantično
Posesivnost, ljubomora, stalkanje, površnost…sve je to u filmovima prikazano kao nešto lijepo, pozitivno i romantično. Toliko romantiziraju loša ponašanja da te stvarno mogu uvjeriti kako je zapravo znak ljubavi kada je dečko ludo posesivan.

romantični filmovi romantične komedije veze u filmovima filmovi vs. realnost prikazuju krivo o vezama ovako ne izgledaju veze

Još vijesti