Slika nije pronađena

Pronaći onu pravu vezu koja će biti baš kako treba i u kojoj ćeš se osjećati ugodno i voljeno nije uvijek tako jednostavno kako možda zvuči. Neki imaju sreće da im već prva ili druga veza bude ovakva, a za neke potraga traje malo dulje.

A je li veza u kojoj si sada ona prava? Čak iako ti se ne čini da je sve kako treba i paranoična si da neće potrajati, nekada se uvjerimo u negativan ishod kako bismo se lakše nositi sa slomljenim srcem i prekidom kada do toga dođe. Iako je to loše razmišljanja, oni koji su se opekli u prošlim vezama ne mogu si pomoći, a da ne budu oprezniji. Pa ipak, ako svoju vezu prepoznaješ u ovim znakovima, nemaš razloga za brigu, to pokazuje da je SAVRŠENA.

1.Ne morate uvijek pričate – i svejedno se osjećate ugodno i nije awkward

Postoje ljudi s kojima imaš ugodne tišine, kada je okej i da nitko ništa ne govori, a situacija nije neugodna, a isto tako, možeš imati i ljude s kojima će tišine biti baš neugodne i htjet ćeš bilo što reći samo da ju prekineš. Biti s nekime u tišini je dobar znak jer to pokazuje da postoji neka posebna veza između vas dvoje.

2.Ne izlazite uvijek zajedno

Nekad ćete otići van ili na druženje zajedno, a nekada svatko sa svojom ekipom – i to je skroz u redu, dapače, i bolje nego u redu – poželjno. Ako ovo radite i vi u svojoj vezi, to je znak da vam je veza zdrava, da nema ljubomore i da si međusobno dovoljno vjerujete. Oni koji ne mogu zamisliti da idu negdje odvojeno su najčešće parovi koji su nesigurni u svog partnera i svoju vezu.

3.Imate različite interese

Parovi ne moraju imati u potpunosti iste interese. Vjerojatno ćete imati nešto zajedničko, više toga, što vas je spojilo i zbog čega ste se jedno drugom svidjeli, ali nije neobično da imate i dosta interesa koji su skroz različiti. Kada imate i različite interese i hobije to osigurava da vam veza ne postane sve u životu, da imate i dalje neke stvari koje radite sami ili s drugim ljudima.

4.Redovito se porječkate

Ne toliko da se posvađate i ne razgovarate danima, ali se zakačite oko nekih tema i krene rasprava. Argumentirane rasprave su dobra stvar za veze jer se tako naučite iskazati nezadovoljstvo, a ne samo šutjeti i trpjeti, ali i kako nekada priznati grešku – što nije svima baš lagano. Tu i tamo koja malo žešća rasprava će pomoći da vam veza bude čvršća.

5.Ne osjećaš da se moraš mijenjati zbog osobe s kojom si u vezi

Jer te voli takvu kakva jesi. Biti s nekime koga želiš promijeniti nije dobra osnova za nikakav odnos pa tako niti vezu. Ako u vezi imaš osjećaj da nije dovoljno to kakva si i cijelo vrijeme ti je nad glavom pritisak da moraš biti mršavija kako bi se dečku svidjela ili moraš promijeniti frizuru jer on voli više cure s plavom kosom…to nije dobar znak.

6.Ne spavate stalno jedno kod drugog

Istraživanja su potvrdila da je bolje ako parovi ne spavaju stalno zajedno, to jest, jedno kod drugog, već da to bude nešto što rade povremeno. Kada stalno ostajete prespavati jedno kod drugog, počet će vas smetati više stvari na drugoj osobi – hrkanje, to što ti krade pokrivač, udara te laktom po noći, guši se u tvojoj kosi… ako samo nekada spavate zajedno, ovo sve neće vam toliko smetati jedno na drugom, pogotovo ako se radi o novoj vezi.

7.Ne vidite se svaki dan

Ovo je slično kao s izlascima. Ako ste sigurni u svoju vezu i jedno u drugog, nemate potrebu viđati se svaki dan, jer svatko od vas ima i neke druge stvari kojima se bavi u životu. Bitno je provoditi vrijeme zajedno, ali je jednako bitno provoditi i vrijeme odvojeno. Treba pronaći zdravu sredinu.

8.Kada dođe do nekog problema – razgovarate, a ne se durite jedno na drugo

Dogodi se u svakoj vezi da dođe do problema, to je očekivano i nije znak da vam veza nije dobra ili da niste jedno za drugo. Ono što je u takvim situacijama bitno je kako reagirate i kako se nosite s problemom. Hoćete li se naljutiti i prestati pričati ili sjesti i pokušati razgovorom doći do rješenja? Ako je vaš odgovor razgovarati – to je točan odgovor.

9.Pričate o svojim osjećajima

Nije uvijek lako pričati o osjećajima, ali bitno je reći partneru kako se osjećaš u vezi s nečime ili što osjećaš prema njemu. Bilo da se radi o pozitivnim ili negativnim osjećajima – sve treba reći na glas. Šutjeti i pustiti da se sve skuplja u tebi nikada neće rezultirati ničim dobrim. Oni parovi koji ne mogu pričati o osjećajima nisu toliko emocionalno povezani ili se ne osjećaju dovoljno ugodno jedno s drugim, a to je oboje za vezu bitnu.

Pogledajte još:

Najromantičnija mjesta na kojima se trebaš poljubiti barem jednom u životu!

Što se sve računa pod 'varanjem' u vezi? Ispada da dečki i cure nemaju baš ista mišljenja

Kako reći nekome 'volim te' po prvi put, a da bude slatko: Neki od ovih 7 načina će ti biti savršen

veza dečko savršena veza

Još vijesti