Slika nije pronađena
Ovo nije samo još jedan bezvezni crtić – ovo je animirani film s porukom. Jedan je od najiščekivanijih od travnja ove godine, kada je na Twitteru izašla najava koja je lajkana preko 100.000 puta, a govori o ljubavi između dvojice dječaka.

Autori četverominutnog kratkog filma su Beth David i Esteban Bravo, a glazbe Arturo Cardelús. Objavljen je na YouTubu 31. srpnja i gledanost mu raste iz minute i minutu.U trenutku pisanja ovog članka (1. kolovoza) već je imao preko 2 milijuna prikaza, 41.000 komentara i više od 340.000 lajkova.Njegovu popularnost mogli smo predvidjeti sudeći po uspjehu najave objavljene na Twitteru 30. travnja koja je skupila više od 100.000 lajkova i 47.000 retvitova.

Jedan od autora filma, Esteban Bravo, u razgovoru za Teen Vogue rekao je da su filmom željeli podići svjesnost javnosti o postojanju gay ljudi da bismo ih lakše shvatili i to kroz sladak i vedar prikaz u formi kompjuterske animacije. LGBTQ skupina definitivno je zapostavljena u medijskom prostoru, a naročito u svijetu animacije. Ustvari jedini koji donosi ovu tematiku, objavljen u posljednje vrijeme je Disneyjev 'Star vs. the Forces of Evil' u kojem se ljube svi parovi – i oni različitih spolova i oni istih spolova i to istovremeno.I iako 'In a Heartbeat' neće doprijeti do filmskih platna u većini kina, definitivno je vrijedan gledanja, makar u udobnosti naših domova.

Foto: Twitter/YouTube

M.Z.
Pročitajte još:

Dio ekipe je oduševljen - jeste li već vidjeli kontroverznu reklamu za Coca-Colu?

Cura i cura, dečko i dečko - skroz cool ili veliki problem?

Crtić koji nije za djecu: najtužniji animirani kratki film slomit će vam srce

crtić in a heartbeat animirani film star vs. the forces of evil kratki film