Slika nije pronađena

Već smo pisali odgovorili na pitanje što je zajedničko Disneyjevim crtićima, ali nismo pisali što zajedničko likovima. Oni nameću mišljenja (tzv. opinion makeri) i gledamo ih kad smo mali, pa nas formiraju kao osobe.

Jessica Radloff iz redakcije Glamour dobila je priliku intervjuirati producenta 'Gospodarice zla' ('Maleficent), 'Ljepotice i zvijeri' i 'Kralja lavova', Dona Hahna, koji je odgovorio na pitanje zašto Disneyjevi junaci nemaju mamu.

via GIPHY

Don je rekao da postoje dva razloga za to. 'Prvi je praktičan – Disneyjevi filmovi u pravilu traju oko 80 ili 90 minuta i govore o odrastanju. Radnja je smještena u životni period kada počinjemo preuzimati odgovornost i nastupa puno brže kada nema roditelja. Drugi je pomalo čudan – kada je Walt Disney, ranih četrdesetih godina prošlog stoljeća, kupio kuću i sređivao grijanje, njegovi su roditelji uselili. Međutim, plin je curio i njegovi majka se ugušila, a tata je završio u bolnici. Walt se osjećao krivim za taj događaj i nikad o tome nije pričao'.

via GIPHY

Nesretan događaj poslužio mu je kao inspiracija nebrojeno puta, a možda je upravo zato (između ostalog) postao poznat...Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Što je zajedničko svim Disneyjevim crtićima - jeste li ikad primjetili ovo?

Fotka koja sve otkriva: Disney po prvi puta napravio ovako nešto

Skoro su nas zeznule: Sve što su nam Disneyeve princeze savjetovale, a nećemo poslušati

mama crtići likovi walt Kralj lavova disney film

Još vijesti