Slika nije pronađena

Znaš li da ovaj glumac ima svega 22 godine i da nije iz Amerike? Kao i da mu KJ Apa nije pravo ime?

KJ Apa je puno više od svima poznate činjenica da glumi Archiea Andrewsa u seriji Riverdale i da je zgodan. Ovaj je glumac melem za oči mnogim curama, a pod svjetla reflektora došao je upravo zahvaljujući ulozi u Riverdaleu. Ako je i tebe osvojio, ovo je 13 zanimljivosti o njemu koje ttly moraš znati.

1. Nije iz Amerike

Iako nema nikakvog naglaska, KJ Apa nije iz Amerike, već je zapravo iz jedne države koja je kilometrima daleko od Amerike. Ovaj glumac dolazi s Novog Zelanda, gdje je rođen i gdje je odrastao. Iako u seriji nema naglasak, ukoliko baciš oko na koji intervju, vidjet ćeš da se nekada vrati svom rodnom naglasku.


2. Zamalo je ostao bez uloge u Riverdaleu

Nemoguće je zamisliti ijednog drugog glumca kako glumi Archiea Andrewsa u Riverdaleu, ali baš se to skoro i dogodilo. Kada je došao na audiciju, glumac navodno nije bio dobro pripremljen, a voditelj audicije David Rapaport, jednom je prilikom ispričao da su ga zbog toga na prvu i otpisali. Ali nakon što nakon svih audicija nisu našli nikoga tko bi odgovarao ulozi, odlučili su mu dati još jednu priliku. Tada je sve oduševio i dobio ulogu.

3. Pravo mu ime nije KJ Apa

Iako KJ Apa zvuči cool, kratko je i pamtljivo, to nije pravo ime ovog glumca. Zove se Kenati James Fitzgerald Apa. Kako ima dva imena, nastao je nadimak KJ, koji koristi i u poslovnom svijetu.


4. Prirodno ima smeđu kosu

I to tamno smeđu kosu, ništa slično poznatoj narančastoj s kakvom ga viđamo u seriji. Kada je krenuo sa snimanjem serije morao je ići u frizerski svakih dva tjedna na novu rundu blajhanja i farbanja kose. Priznao je da je prva dva puta bilo grozno jer mu moraju također blajhati i farbati i obrve. Kada su mu prvi put blajhali obrve slučajno su mu spalili i kožu. Osim toga, taj prvi put je trebalo 10 sati kako bi dobili odgovarajuću boju kose.

5. Svira gitaru i ima vlastiti bend

Baš kao i njegov lik u seriji, tako i glumac u stvarnom životu voli glazbu i bavi se njome. Svira čak dva instrumenta, gitaru i klavir. Izdao je i album 'The Third Room' koji možeš poslušati na Spotifyju. Svira u bendu Good Time Boys, a navodno uskoro slijedi još nove glazbe.

6. Iako izgleda starije, ima samo 22 godine

KJ Apa je rođen 17. lipnja 1996. godine!

7. On i Cole Sprouse su BFF-ovi i u stvarnom životu

Osim što su likovi koje glume u Riverdaleu dobri prijatelji, Cole i KJ su BFF i u stvarnom životu. Često se druže, glupiraju i putuju, a pokazali su i da jedan drugog jako dobro poznaju.


8. Veliki je obožavatelj serije 'The Suite Life of Zach & Cody'

Isto kako sada svi obožavaju njega, tako je i KJ obožavao seriju u kojoj su glumili Cole Sprouse i njegov brat blizanac Dylan. Gledao je 'The Suite Life of Zach & Cody' dok je bio dijete, a jednom je prilikom na pitanje tko  je njegov celebrity crush odgovorio - Dylan Sprouse.

9. Jako je blizak sa svojom obitelji

Kada je imao samo 17 godina, napravio je tetovažu koju je posvetio svom djedu. To je dobro poznata tetovaža koju ima na desnom ramenu, a istu su stavile i njegova mama i sestra. Radi se o tetovaži s tribal uzorkom koja ima specifičan dizajn koji simbolizira obitelj.

10. Glumio je filmu 'A Dog's Purpose'

I to je ujedno i prvi film u kojem je glumio kada je došao u Ameriku kako bi pokrenuo svoju glumačku karijeru, prije toga se jedino pojavljivao u tv serijama.

11. Ima ožiljak između obrvi

Kada se zagledaš u KJ-eve oči uočit ćeš da između obrvi ima poprilično velik ožiljak. Kada ga je jedan fan pitao kako je dobio ožiljak, KJ je kratko odgovorio 'trampolin'. Što je radio na trampolinu da je uspio pokupiti takav ožiljak, nije otkrio.

12. Slomio je ruku tijekom snimanja prve sezone Riverdalea

Tijekom snimanja prve sezone Riverdalea u zadnjoj epizodi kada Archie udara po ledu, otkrio je da se malo previše uživio. Na ledu je bio spužvasti prekrivač, ali KJ se toliko uživio u lika da je lupao i lupao toliko da je slomio ruku.

13. Obožava životinje

Dovoljno je da se jednom proskrola kroz njegov Instagram i jasno je koliko obožava životnje, pogotovo svoje pse.

Foto: Imdb/ Instagram/ Twitter

M.T.

Pogledajte još:

One su mračne i nastale su po knjigama ili stripovima! Ako voliš Riverdale, moraš pogledati i ovih 15 serija

Koji si ženski lik iz Riverdalea – Veronica, Betty, Cheryl ili Josie?
Netflix ne staje! Izašao je trailer za tinejdžersku romantičnu komediju s KJ Apaom u glavnoj ulozi


celebrity archie andrews Glumac zanimljivosti riverdale kj apa