Slika nije pronađena
Od snimanja Harryja Pottera prošlo je 10 godina, a glumci koji su glumili u Harry Potter serijalu filmova posvetili su skoro trećinu svojih života franšizi.

Danas su skoro u tridesetima, međutim nisu se svi nastavili baviti glumom. Neki su postali fotografi, glazbenici, pa čak i sportaši. U nastavku saznajte kako danas izgledaju neki od tvojih najdražih Harry Potter glumaca:

12. Joshua Herdman (Gregory Goyle)


Josh Herdman glumio je tupavog prijatelja od Draca Malfoyja. Njegov lik u filmu zove se Gregory Goyle, a moramo priznati kako Josh izgleda puno drugačije danas. Jedva je prepoznatljiv ovaj zlikovac iz Slytherina koji je danas borac mješovitih borilačkih vještina.

11. Evanna Lynch (Luna Lovegood)Uloga čudne Lune bio je oblik liječenja za Evannu Lynch koja je u dobi od 11 godina bolovala od anoreksije. Bila je hospitalizirana u trenutku kad se javila J.K. Rowling i ispričala joj sve o svom problemu te spomenula kako je oduvijek htjela imati ulogu u Harry Potter filmu. Spisateljica joj je odgovorila i počele su se dopisivati. Tri godine kasnije Rowling je pozvala Evannu na audiciju i ona se uspjela istaknuti među 15 tisuća prijavljenih kandidata usprkos tome što nije bila iskusna u glumi. Nakon filmova o Harry Potteru glumila je u još pet drugih filmova, a danas sudjeluje u Plesu sa zvijezdama.

10. Harry Melling (Dudley Dursley)Usprkos tome što je unuk slavnog glumca, nikad nije glumio u filmovima prije svoje uloge u Harry Potteru. U dobi od 18 godina Melling je izgubio jako velik broj kilograma i postao neprepoznatljiv. Kako bi mogao sudjelovati u snimanju sedmog nastavka filma o Harry Potteru morao je nositi posebno odijelo kako bi djelovao deblje nego što je zapravo bio. Danas Melling još uvijek glumi u kazalištu i nekim filmovima i serijama.

9. Devon Murray (Seamus Finnigan)


Devon je rodom iz Irske i nije bio čuo za Harryja Pottera prije nego što je dobio ulogu u filmu. Glumi u filmovima od svoje 6. godine, a uz to obožava jahanje konja. Posjeduje šest konja i sudjeluje u raznim natjecanjima jahanja. Njegova uloga Seamusa Finnigana nije ga proslavila u Irskoj.

8. Bonnie Wright (Ginny Weasley)Bonnie je otišla na audiciju za ulogu Ginny Weasley zahvaljujući svom bratu koji joj je rekao da izgleda poput Ginny. Nakon Harry Pottera glumila je u još 13 filmova i osnovala je vlastitu filmsku tvrtku u kojoj radi kao scenaristica, redateljica i producentica.

7. James i Oliver Phelps (Fred i George Weasley)James i Oliver nikad nisu glumili prije Harryja Pottera, ali jako su im se svidjele knjige o dobroćudnom čarobnjaku pa ih je mama odvela na audiciju. Prošli su kroz šest krugova audicije kako bi dobili ulogu. Danas još uvijek glume u filmovima, igraju golf i bave se dobrotvornim radom.


Upravo Stanislav je dobio ulogu učenika iz Durmstranga, škole za čarobnjaštvo, usprkos tome što se drugih 600 glumaca natjecalo za istu ulogu. Glumio je u još sedam filmova, a posljednju ulogu imao je u filmu Resistance u 2011. godini.

6. Stanislav Yanevski (Viktor Krum)
U filmovima o Harry Potteru glumio je kapetana Gryffindorove ekipe za metloboj. Ulogu je dobio zahvaljujući Alanu Rickmanu koji je već glumio sa Seanom u filmu The Winter Guest pa ga je preporučio za ulogu Olivera Wooda. Sean još uvijek izgrađuje svoju glumačku karijeru.

5. Sean Biggerstaff (Oliver Wood)
Luke je imao ulogu mladog, entuzijastičnog člana Gryffindora čija glavna uloga je bila informirati publiku o tome kako igra njihova metloboj ekipa tijekom utakmice. Danas ima 32 godine, a glumio je u 10 tv serija poput Glee i Lie to me, a trenutno glumi jednu od glavnih uloga u seriji Galavant. Glumi u kazalištu, a uz to i pjeva.

4. Luke Youngblood (Lee Jordan)3. Hugh Mitchell (Colin Creevey)Uloga ovog malog Harry Potter obožavatelja bila je prva za Hugha. Kasnije je glumio u još 16 filmova i serija. Danas je skladatelj, pjevač i fotograf.

2. Matthew Lewis (Neville Longbottom)Matthew je uspio uvjeriti svoju mamu da ga odvede na audiciju gdje su morali čekati u redu pet sati. Na audiciji je morao nositi lažne zube, plastične podmetače iza ušiju i odijelo koje ga je trebalo učiniti debljim. Danas Matthew još uvijek glumi u filmovima poput Me Before You.

1. Tom Felton (Draco Malfoy)Usprkos tome što su u filmu bili veliki neprijatelji, u stvarnom životu su Tom Felton, Daniel Radcliffe i Rupert Grint prijatelji. Emma Watson je čak priznala kako joj je Tom Felton bio prva ljubav. Danas Tom ima dva glazbena albuma i glumi u filmovima i serijama poput Origin.


Tko je tvoj nadraži lik iz Harry Potter filmova?

Foto: ROC:Rise of Champions Facebook/Imdb/Evana Lynch Facebook/Devon Murray Twitter/Oliver Phelps Twitter/ Sean Biggerstaff Twitter/Luke Youngblood Instagram/ Hugh Mitchell Twitter/ Станислав Яневски Facebook/ Matthew Lewis Twitter/ Tom Felton Twitter/ Harry Melling YouTube Screenshot

M.S.K. / Brightside

Pogledajte još:

Harry Potter: U koji dom pripadaš?

'Želim te posvojiti' – zvijezda serijala o Harryju Potteru doživjela najcreepy upad fana ikad

Super vijesti za sve fanove Harryja Pottera – izlaze tri nove knjige o našem omiljenom čarobnjaku

harry potter zanimljivosti celebrity celebovi

Još vijesti